Două explozii s-au produs la un interval de 12 secunde la linia de sosire a maratonului internaţional. Numărul persoanelor rănite a ajuns la 183, dintre care 23 se află în stare critică, potrivit unui nou bilanţ oficial, scrie Agerpres.
În urma carnagiului, calificat de autorităţile americane ca ‘atentat terorist’, şi-au pierdut viaţa Martin Richard, un băieţel de 8 ani din Boston, Krystle Campbell (29 de ani) din oraşul Medford şi un absolvent al Universităţii din Boston, al cărui nume nu a fost făcut public.
Moartea băiatului în vârstă de opt ani, Martin Richard, ucis după ce şi-a îmbrăţişat tatăl care tocmai trecuse linia de sosire a maratonului din Boston, luni, a emoţionat americanii.
„Am ieşit luni seara şi m-am întâlnit cu pompierii pe care îi cunoşteam. Mi-au spus că printre cei trei morţi se află un băieţel în vârstă de opt ani, originar din Dorchester, care tocmai îşi îmbrăţişase tatăl care trecuse linia de sosire”, a mărturisit editorialistul de la cotidianul Boston Globe, Kevin Cullen, potrivit Mediafax.
„Tatăl s-a îndepărtat şi băiatul s-a întors pe marginea drumului pentru a se întâlni cu mama şi sora sa mai mică. Bomba a explodat în acel moment. Băiatul a fost ucis, sora lui şi-a pierdut un picior, iar mama lor a fost grav rănită”, a povestit Kevin Cullen.
Într-un scurt comunicat, tatăl lui Martin, Bill Richard, a declarat: „Fiul meu iubit a murit din cauza rănilor provocate de atentatul din Boston”.
„Soţia şi fiica mea au răni grave”, a adăugat el. „Mulţumim familiei şi prietenilor, celor care ne cunosc şi celor pe care nu i-am întâlnit niciodată, pentru gândurile şi rugăciunile lor”.
Ca o ironie crudă, organizatorii maratonului din Boston au decis cu câteva zile înaintea probei să dedice cursa victimelor atacului din Newtown din decembrie, când 20 de copii şi şase adulţi au fost ucişi de un tânăr cu probleme psihice într-o şcoală din acest oraş situat în Connecticut, stat vecin cu Massachusetts.
În afară de Martin Richard, atentatul a provocat moartea lui Krystie Campbell, administratora unui restaurant, în vârstă de 29 de ani. Tatăl ei a explicat pentru presa locală că aceasta îşi însoţise cea mai bună prietenă pentru a-l fotografia pe partenerul acesteia la trecerea liniei de sosire.
După cum a relatat anterior agenţia de presă Associated Press, citând surse ale Consulatului General al Chinei în New York, a treia victimă este un cetăţean chinez, care se afla la studii în SUA. Rudele tânărului ucis în explozii, potrivit agenţiei de presă Xinhua, au solicitat ca identitatea sa să nu fie dată publicităţii.
Un purtător de cuvânt al Biroului Federal de Investigaţii (FBI), care se ocupă de investigarea atentatelor din Boston, a declarat miercuri dimineaţă că autorităţile nu au nicio informaţie cu privire la cine ar fi putut fi autorul exploziilor. De asemenea, a spus el, atentatul din Boston nu a fost încă revendicat.