Cupolă de foc peste România. Un val tropical aduce infern meteo peste ţara noastră

Meteorologii anunţă un val de caniculă care va cuprinde toată ţara, în intervalul 10 - 14 iulie. Vor fi temperatzuri sufocante, de peste 42 de grade Celsius în sud.
Filip Stan
10 iul. 2023, 13:06
Cupolă de foc peste România. Un val tropical aduce infern meteo peste ţara noastră

Un val tropical vine la pachet cu  o caniculă puternică, posibil până la 42°C. Conform meteorologilor, un val tropical de caniculă puternică va cuprinde mai multe regiuni din România în această săptămână. Izolat, în sudul țării, temperaturile ar putea atinge și 40 – 42 de grade la umbră.

Extinderea unei depresiuni deasupra jumătății nordice a Europei va determina un transport intens de aer tropical, originar din nordul Africii, către țara noastră.

Planeta „ia foc”, România se topeşte la 40 de grade Celsius. Specialiştii se așteaptă la un „Super El Nino”
Vremea va începe să se încălzească încă din primele zile ale săptămânii, la început în sudul și vestul țării, iar ulterior și în celelalte regiuni. Pe alocuri, temperaturile vor atinge pragul de caniculă încă de marți, iar de miercuri căldura se va extinde în toată țara.

În majoritatea regiunilor, cel mai cald se pare că va fi joi, când sunt așteptate temperaturi de 37 – 39 de grade pe arii extinse în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei, inclusiv în Capitală.

Joi, 13 iulie, temperaturile ar putea atinge și 40 de grade în sudul țării. Click pe imagine pentru harta interactivă.Izolat, în special în Lunca Dunării, nu sunt excluse nici valori ușor mai ridicate, de până la 40 – 42 de grade.

Nu se va răcori prea mult nici noaptea. În multe zone, în special în orașele mai mari, nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime ce nu vor scădea sub 20 de grade, anunţă meteoradar.ro.

De la val tropical, la furtuni
În a doua jumătatea a săptămânii, vor fi și perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în mai multe regiuni, fiind posibile furtuni mai puternice, cu vijelii și grindină. Totuși, momentan nu e clar cât de extinse vor fi aceste fenomene.

Extinderea posibilă a furtunilor în după-amiaza zilei de joi, 13 iulie, conform modelului ECMWF.Conform scenariilor din prezent, vremea se va răcori ușor în weekend, deși se pare că maximele se vor menține peste 30 de grade în sudul țării.

În schimb, săptămâna viitoare se anunță însă o nouă încălzire a vremii, cu temperaturi de peste 35 de grade în mai multe regiuni. Unele modele de prognoză anticipează, din nou, maxime de peste 40 de grade în regiunile sudice.

Val tropical anunţat şi de ANM

Informarea meteorologică transmisă luni şi valabilă de luni până în 14 iulie indică val de căldură, disconfort termic şi caniculă

”Luni, valul de căldură şi canicula vor cuprinde Banatul şi Oltenia, iar în zilele următoare se vor extinde şi în Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, Transilvania şi Crişana”, anunţă ANM.

Fenomenul El Nino s-a declanşat, vine INFERNUL meteo, se anunţă o vară cu fenomene extreme şi temperaturi tropicale

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 şi 37 de grade şi disconfortul termic se va accentua în special în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

PROGNOZA PENTRU BUCUREŞTI – INTERVALUL 10.07.2023 ORA 10:00 – 14.07.2023 ORA 21:00

Temperatura aerului va fi în creştere, iar de marţi vremea va deveni caniculară, disconfortul termic se va accentua şi indicele tem

peratură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În general, maximele vor fi de 34…37 de grade şi minimele de 18…21 de grade. Cerul va fi variabil, iar îndeosebi marţi şi vineri după-amiaza vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Satul din România cu plaje fine, liniște și mâncare bună. Ideal pentru cei care s-au săturat de aglomerația și serviciile de pe litoral
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
Playtech.ro
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt oribile
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Mușchiul Syntrichia caninervis, Candidat Promițător pentru Colonizarea Planetei Marte
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!