Generalul (r) Mircea Chelaru: Consider că am procedat legal, MApN trebuia să mă tragă de mânecă

Generalul în rezervă Mircea Chelaru a declarat miercuri, la ieşirea din sediul DNA, că în opinia sa a procedat corect atunci când a cumpărat locuinţa de serviciu, arătând că MApN avea la dispoziţie organisme specializate care îl puteau "trage de mânecă" dacă existau nereguli.
Iulian Tudor
17 apr. 2013, 12:59
Generalul (r) Mircea Chelaru: Consider că am procedat legal, MApN trebuia să mă tragă de mânecă

Chelaru s-a prezentat miercuri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde procurorii militari i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile ce i se aduc în dosarul în care este cercetat alături de alţi generali, de fostul ministru al Apărării Cornel Dobriţoiu şi de alte persoane cu funcţii de conducere în MApN.

La ieşirea din sediul Direcţiei, Mircea Chelaru a arătat că anchetatorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, respectiv „faptul că am cumpărat o locuinţă fără a fi respectate normele legale în vigoare”, şi a spus că va reveni la DNA împreună cu un avocat, pentru a da declaraţii.

Întrebat de contextul în care a cumpărat casa, Chelaru a precizat că a locuit foarte mulţi ani, împreună cu soţia sa şi cei trei copii, într-un apartament de două camere de aproximativ 50 de metri pătraţi. El a mai arătat că, după ce unul dintre copii săi a împlinit 21 de ani, a hotărât să-i lase acestuia apartamentul şi că abia ulterior a decis să cumpere casa de la MApN.

Chelaru a arătat că existau organisme abilitate în Ministerul Apărării care îl puteau atenţiona dacă existau nereguli privind modul de semnare şi întocmire a contractului de cumpărare a locuinţei. El a mai precizat că nu i-a cunoscut pe cei care s-au ocupat de întocmirea documentaţiei în acest caz şi că nu ar fi apelat la aceştia dacă i-ar fi cunoscut.

În acelaşi dosar, s-au prezentat la DNA, miercuri, generalii Sergiu Medar şi Gheorghe Rotaru, care au fost citaţi pentru a li se aduce la cunoştinţă acuzaţiile, procurorii punându-le în vedere că pot da declaraţii.

Tot miercuri a fost la DNA şi generalul Constantin Năstase, acesta spunând că nu vrea să facă niciun fel de declaraţii despre citarea sa de către procurorii anticorupţie.

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul generalilor Medar şi Rotaru în dosarul privind achiziţia ilegală a unor locuinţe de serviciu, în care a fost pus sub învinuire şi fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu.

Generalul Sergiu Medar a fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate în primii doi ani de mandat ai preşedintelui Traian Băsescu. În perioada 1999 – 2005, Medar a fost şef al Direcţiei de Informaţii Militare.

Generalul Gheorghe Rotaru a fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei (DGIA) şi consilier al preşedintelui interimar Crin Antonescu.

În dosarul privind achiziţia ilegală a unor locuinţe de serviciu mai sunt urmăriţi penal fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu şi generalul Traian Pigui.

Corneliu Dobriţoiu a fost marţi la DNA pentru a-i fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat, marţi, că în cazul generalului maior în rezervă Corneliu Dobriţoiu a fost începută urmărirea penală în acest dosar întrucât a închiriat şi ulterior a cumpărat, la un preţ subvenţionat, o locuinţă de serviciu de la MApN, folosind declaraţii false. Corneliu Dobriţoiu este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participaţiei improprii.

Generalul de brigadă în rezervă Traian Pigui, şef al Direcţiei domenii şi infrastructură din MApN la data faptelor, este cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, sub forma participaţiei improprii, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, potrivit DNA.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Arsenal ilegal descoperit în locuința unui pensionar din Tulcea
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'