Marius Budăi exclude demisia în scandalul privind azilele groazei: ”Cred că nu contează mai mult sau mai puțin”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a exclus varianta demisei în scandalul azilelor groazei, unde peste 90 de bătrâni au fost maltratați și ținuți în condiții inumane. După ce luni fostul premier Theodor Stolojan a declarat că ministrul Muncii și ministrul Familiei ar trebui să demisioneze, Marius Budăi a subliniat că demisia sa nu contează.
Alina Costache
11 iul. 2023, 14:14
Marius Budăi exclude demisia în scandalul privind azilele groazei: ”Cred că nu contează mai mult sau mai puțin”
Marius Budăi exclude demisia în scandalul privind azilele groazei

Marius Budăi exclude demisia în scandalul privind azilele groazei. Ministrul Muncii a declarat marți că ceea ce are de făcut în aceste momente este să se concentreze pe rezolvarea problemelor din acest caz care a cutremurat România.

Citește și BREAKING: Klaus Iohannis, prima reacție în scandalul „Azilele Groazei”: „Nu știu cine e vinovat”

Marius Budăi exclude demisia în scandalul privind azilele groazei

”Cred că nu contează mai mult sau mai puțin demisia mea, contează foarte mult ce o să facem de acum încolo. Cred că societatea civilă trebuie să facă ce trebuie să facă societatea civilă și politică să facă altcineva. Putem pune o grămadă de întrebări: De ce? De ce? De ce? Haideți să facem, să schimbăm lucruri și să preîntâmpinăm aceste întâmplări nefericite”, a declarat Marius Budăi.

Întrebat dacă s-a gândit vreo secundă să își dea demisia, ministrul a răspuns: ”Mulțumesc frumos pentru întrebare”.

Theodor Stolojan, fostul premier al României, le-a cerut luni, ministrului Muncii, Marius Budă și ministrului Familiei, Gabriela Firea, demisia în cazul scandalului azilelor din Ilfov, unde peste 98 de bătrâni au fost ținuți în condiții inumane de personalul care a fost plătit să îi îngrijească.

Liberalul a anunțat că în prima ședință a PNL îi va cere președintelui partidului, Nicolae Ciucă, să pună această problemă în coaliția de guvernare.

Stolojan este de părere că cei care ar trebui să își asume răspunderea politică pentru căminele în care vârstnicii erau bătuți și înfometați sunt ministrul Familiei și cel al Muncii.

„Nu domnu Ciolacu, pentru că abia l-am instalat în funcție. Dar există miniștri care sunt de mult timp în funcție – ministrul Muncii, ministrul Familiei. Ce înseamnă ministrul Familiei? Bătrânii nu fac parte din familie?(…) Nu cred că ar trebui dați afară, ar trebui ca dânșii să înțeleagă că nu se pot da în lături de la ce s-a întâmplat. În cadrul partidului meu voi cere acest lucru, pentru că nu eu particip la ședințele coaliției”, a mai spus Stolojan.

La o săptămână de la declanșarea scandalului „Azilele Groazei”, Klaus Iohannis a oferit marți, 11 iulie,  prima reacție. Președintele crede că este vorba despre „o rușine națională”. În plus, liderul de la Cotroceni nu știe cine e vinovat.

Iată prima reacție a președintelui Klaus Iohannis:

  •  Chestiunea cu azilele groazei este una foarte complicată. E o rușine națională!
  • Măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină. E evident că aici sunt mulți vinovați. Dar nu toți pot fi încadrați la fel. Sunt cei care i-au supus la rele tratamente pe acei oameni. E foarte problematic. Trebuie sancționate conform legii.
  • Dar mai sunt și alții… Cine a știut și nu a reacționat trebuie tras la răspundere. Lucrurile vor merge mai departe, fiindcă vinovați sunt toți care au știut și nu au acționat, indiferent că vorbim de o vinovăție în exercițiul funcției – politică sau morală. Până când nu o să fie trași la răspundere, lucrurile nu o să se îndrepte.
  • Nu știu cine se face vinovat politic, se va vedea.

Citește și Alexandru Rafila aruncă bomba despre azilele groazei! ”Abaterile constatate în aceste centre erau minore. De multe ori controlăm hârtii”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Satul din România cu plaje fine, liniște și mâncare bună. Ideal pentru cei care s-au săturat de aglomerația și serviciile de pe litoral
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
Playtech.ro
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt oribile
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Mușchiul Syntrichia caninervis, Candidat Promițător pentru Colonizarea Planetei Marte
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!