Răsturnare de situaţie în dosarul de dopaj al Simonei Halep. Care este, de fapt, cauza neregulilor din paşaportul biologic: „Pot afecta markerii de sânge!”

Simona Halep ar putea scăpa cu o suspendare mai mică dacă se va demostra că neregulile din pașaportul biologic nu au fost provocate de substanțe interzise. Concret, specialiştii vin cu amănunte extrem de importante care o pot ajuta pe sportivă.
Filip Stan
12 iul. 2023, 08:59
Răsturnare de situaţie în dosarul de dopaj al Simonei Halep. Care este, de fapt, cauza neregulilor din paşaportul  biologic:
Răsturnare de situaţie în dosarul de dopaj al Simonei Halep. Care este, de fapt, cauza neregulilor din paşaportul biologic: "Pot afecta markerii de sânge!"

Răsturnare de situaţie în dosarul de dopaj al Simonei Halep. Sportiva lua zilnic Euthyrox, un medicament pentru echilibrarea nivelului de hormoni tiroidieni, după ce a fost diagnosticată cu hipotiroidie secundară. Acest tratament i-ar fi putut afecta markerii de sânge sportivei, care arfi probocat, astfel, neregulile din paşaportul biologic.

„Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. În situații individuale, dacă doza nu este tolerată sau în caz de supradozaj, în special dacă doza este crescută rapid la începutul tratamentului, pot să apară semnele tipice ale unei funcții tiroidiene crescute. De exemplu tulburări de ritm ale inimii (aritmii cardiace, de exemplu fibrilație atrială si extrasistole), bătăi rapide ale inimii (tahicardie), palpitații, durere la nivelul pieptului (angină pectorală), dureri de cap, slăbiciune și crampe musculare, înroșirea feței insoțită de căldură, febră, vărsături, tulburări de menstruație, creșterea tensiunii intracraniene, tremurături, neliniște, insomnie, transpirații abundente, pierdere în greutate, diaree”, a declarat medicul Dana Safta pentru ProSport.

Citeşte şi: Simona Halep a făcut ravagii la o petrecere! Ce apariţie a avut fostul lider WTA înainte de a afla sentinţa în procesul de dopaj

Totodată, pe tennisforum.com, un utilizator cunăscător al medicinei a explicat cum tratamentul pe care îl lua Simona Halep putea provoca neregulile din pașaportul biologic: „Ia hormoni tiroidieni pentru hipotiroidie. Fluctuațiile hormonilor tiroidieni pot afecta markerii de sânge și rezultatele ABP (n.r. – pașaportul biologic). Acesta este doar un exemplu a ceea ce ar fi putut determina descoperirea din ABP”.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj cu roxadustat, iarulterior i s-a adus o nouă acuzaţie, legată de neregulile din paşaportul biologic. „Acuzația suplimentară de constatare a unui rezultat advers la pașaport s-a bazat pe o evaluare a profilului ABP al Simonei Halep de către un grup de experți independenți în materie de ABP. Această acuzație este separată și se adaugă la acuzația existentă privind roxadustat, din august 2022, care a declanșat suspendarea provizorie inițială a Simonei Halep”, a anunţat Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

Citeşte şi: Ce au scris englezii după ce Emma Răducanu şi-a vizitat bunica din Bucureşti. „A mers să se recupereze în blocul gri din epoca comunistă a României. Apartament modest, de 70.000 de lire”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Doliu în lumea muzicii. Adio, dragă DOAMNĂ! Muzica ei va fi eternă
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
România blocată. După Valea Oltului, Autostrada A3 București Ploiești. Cât țin restricțiile
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Studiu: Infecția cu SARS-CoV-2 și vaccinarea în timpul primului trimestru de sarcină nu cresc riscul de malformații congenitale
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'