Prognoza meteo 13 iulie 2023. Dogoarea Soarelui accentuează disconfortul termic. Când va începe canicula să se domolească

Valul de căldură se va intensifica în jumătatea de sud a teritoriului, unde va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 37 de grade, izolat mai ridicate în sudul Câmpiei Române și în sudul Banatului unde se vor atinge valori în general de 38...40 de grade, iar cele minime se vor situa între 14 și 24 de grade.
Irina Dumitrescu
12 iul. 2023, 23:30
Prognoza meteo 13 iulie 2023. Dogoarea Soarelui accentuează disconfortul termic. Când va începe canicula să se domolească

Prognoza meteo 13 iulie 2023. La noapte, în țară, gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat în nord-vest, centru și la munte, unde vor fi înnorări temporar accentuate și local descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp) și grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala izolat, cu o probabilitate mai mare în sud. Temperaturile minime se vor situa între 15 și 23 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre 12 grade. Se va forma ceață în sud-est.

În București, cerul va fi variabil, cu unele înnorări, iar probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi în creștere. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 19…22 de grade.

Prognoza meteo 13 iulie 2023

În țară, valul de căldură se va intensifica în jumătatea de sud a teritoriului, unde va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească pragul critic de 80 de unități. Și în celelalte regiuni disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) pe arii restrânse va atinge și posibil va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 37 de grade, izolat mai ridicate în sudul Câmpiei Române și în sudul Banatului unde se vor atinge valori în general de 38…40 de grade, iar cele minime se vor situa între 14 și 24 de grade.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere începând din orele după-amiezii, astfel că în regiunile vestice, nordice, centrale și nord-estice, precum și la munte, iar noaptea pe arii mai restrânse și în cele sudice, vor fi perioade cu intensificări ale vântului (viteze la rafală în general de 55…70 km/h, dar izolat și de peste 80 km/h), vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și averse. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, pe arii restrânse 30…40 l/mp și izolat vor fi căderi de grindină.

În București, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă, disconfort termic accentuat și indice temperatură-umezeală (ITU) care va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 39 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade. Cerul va fi senin ziua, dar cu înnorări seara și noaptea, când va crește probabilitatea pentru manifestări ale instabilității atmosferice.

Citeste si Cupola de foc se extinde peste toată România. Elena Mateescu: Indicele de confort termic ajunge la cote alarmante

Prognoza meteo 14 iulie 2023

Valul de căldură se va pondera, totuși în Câmpia Română, în Lunca Dunării și în cea mai mare parte a Dobrogei va fi în continuare caniculă și disconfort termic ridicat, în aceste zone urmând a se înregistra maxime de 34…38 de grade și indice temperatură-umezeală (ITU) în jurul pragului critic de 80 de unități. În restul țării, disconfortul va diminua semnificativ, în condițiile în care maximele temperaturii aerului vor fi cuprinse între 25 și 33 de grade. Pe parcursul zilei, în zonele montane și submontane și pe alocuri în nordul și în centrul țării, vor fi înnorări temporare și averse care pe arii restrânse vor fi mai însemnate cantitativ (peste 20…25 l/mp) și pot fi însoțite de descărcări electrice.

Izolat vor fi posibile căderi de grindină. În restul teritoriului, va predomina cerul degajat și doar izolat, pentru perioade scurte, vor fi posibile înnorări și fenomene de instabilitate atmosferică. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă (cu viteze mai mari în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali) și în Moldova, dar local și în sudul și centrul teritoriului.

Minimele termice se vor situa între 10…11 grade în zonele depresionare și 22…23 de grade pe litoral.

În București, valul de căldură se va mai pondera, totuși va fi în continuare vreme caniculară și disconfort termic accentuat; temperatura maximă se va situa în jurul a 37 de grade, cea minimă nu va coborî sub 20…21 de grade și după-amiaza indicele temperatură-umezeala (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În mare parte a intervalului va predomina cerul degajat, dar pentru scurt timp, în orele serii și la începutul nopții, se vor dezvolta nori convectivi și vor fi posibile oraje și averse slabe. Vântul va sufla în general moderat.

Prognoza meteo 15 iulie 2023

În țară, canicula și disconfortul termic vor continua să diminueze în sudul și sud-estul țării, totuși vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, iar în Câmpia Română după-amiaza local va fi caniculă și indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul valorii critice de 80 de unități.

Temperaturile maxime la nivelul întregii țări se vor încadra între 27 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul extrem al Olteniei și al Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, dar pentru perioade scurte se va înnora și vor fi averse pe arii restrânse la munte, cu precădere în Carpații Meridionali și posibil cu totul izolat în dealurile sudice și în estul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat.

În București, canicula și disconfortul termic vor persista, dar vor fi mai puțin intense decât în zilele anterioare. Cerul va fi variabil și vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 20 de grade, ușor mai scăzută în zona periurbană.

Citeste si Avertizare meteo: Caniculă puternică, urmată de furtuni severe GALERIE FOTO

Prognoza meteo 16 iulie 2023

În țară, valul de căldură se va intensifica din nou în mare parte din țară, iar canicula și disconfortul termic accentuat vor afecta în special vestul, sudul și sud-estul teritoriului. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 13 și 24 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar ușoare intensificări ale vântului vor fi în Dobrogea.

În București, valul de căldură se va intensifica din nou, disconfortul termic devenind accentuat; temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă de 20…21 de grade, ușor mai scăzută în zona periurbană. Cerul va fi mai mult senin și vântul în general slab.

Prognoza meteo 17, 18, 19 iulie 2023

În țară, valul de căldură va persista și chiar se va intensifica în prima zi când canicula și disconfortul termic foarte accentuat vor afecta majoritatea zonelor. Fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile pe alocuri, mai ales la munte și în regiunile nordice.

În București, valul de căldură va continua să se intensifice în primele două zile. Șansele pentru ploi de scurtă durată vor fi reduse.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Ordin clar. Se aplică de azi, 17 iulie, ora 11:00
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Unt de casă. Rețeta cu două îngrediente
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
De necrezut! Cât costă un șnițel de pui cu piure de cartofi, la 'împinge tava' în Eforie Nord
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Soldați ruși, în disperare, se adresează direct lui Vladimir Putin
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'