Prognoza meteo 14 iulie 2023. Val de căldură în România, care sunt zonele vizate

Prognoza meteo 14 iulie 2023. Valul de căldurã se va pondera, totuşi, în Câmpia Românã, în Lunca Dunării şi în cea mai mare parte a Dobrogei va fi în continuare caniculã şi disconfort termic ridicat.
Filip Stan
13 iul. 2023, 15:09
Prognoza meteo 14 iulie 2023. Val de căldură în România, care sunt zonele vizate
România se topește! Vine canicula!
Prognoza meteo 14 iulie 2023, la noapte, în țară

Îndeosebi în jumãtatea de nord a ţãrii, gradul de instabilitate atmosfericã va fi accentuat şi se va manifesta prin perioade cu intensificãri ale vântului (viteze la rafalã de 70…90 km/h şi izolat peste 100 km/h), vijelii puternice, grindinã de medii şi mari dimensiuni, frecvente descãrcãri electrice şi averse torenţiale. Astfel, în intervale scurte de timp cantitãţile de apã vor fi local de 20…25 l/mp şi izolat peste 30…40 l/mp. Temperaturile minime se vor situa între 14 şi 25 de grade, iar în regiunile sudice şi sud-estice nu vor scãdea sub pragul unei nopţi tropicale (20 de grade), prin urmare disconfortul termic va fi ridicat.

Prognoza meteo 14 iulie 2023, la noapte, în București

Disconfortul termic se va menţine ridicat, astfel temperatura minimã nu va scãdea sub pragul unei nopţi tropicale şi va fi de 21…23 de grade. Probabilitatea pentru înnorãri şi manifestãri ale instabilitãţii atmosferice va fi ridicatã.

Citește și Caniculă în jumătate de țară. Vor fi 41 de grade la umbra în sudul țării. Este vizat și Bucureștiul. Furtuni puternice în nord

Prognoza meteo 14 iulie 2023, joi, în țară

Valul de cãldurã se va pondera, totuşi, în Câmpia Românã, în Lunca Dunãrii şi în cea mai mare parte a Dobrogei va fi în continuare caniculã şi disconfort termic ridicat, în aceste zone urmând a se înregistra maxime de 34…38 de grade şi valori ale indicelui temperaturã-umezealã (ITU) în jurul pragului critic de 80 de unitãţi. În restul ţãrii, disconfortul va diminua semnificativ, în condiţiile în care maximele temperaturii aerului vor fi cuprinse între 25 şi 33 de grade.

Pe parcursul zilei, în zonele montane şi submontane şi pe alocuri în nordul, nord-estul şi în centrul ţãrii, vor fi înnorãri temporare şi averse care pe arii restrânse vor fi mai însemnate cantitativ (peste 20…25 l/mp) şi pot fi însoţite de descãrcãri electrice. Izolat vor fi posibile cãderi de grindinã. În restul teritoriului, va predomina cerul degajat şi doar izolat, pentru perioade scurte, vor fi posibile înnorãri şi fenomene de instabilitate atmosfericã. Vântul va avea intensificãri în zona montanã înaltã (cu viteze mai mari în Carpaţii de Curburã şi estul Carpaţilor Meridionali) şi în Moldova, dar local şi în sudul şi centrul teritoriului. Minimele termice se vor situa între 10…11 grade în zonele depresionare şi 22…23 de grade pe litoral.

Prognoza meteo 14 iulie 2023, joi, în București

Valul de cãldurã se va mai pondera, totuşi va fi în continuare vreme canicularã şi disconfort termic accentuat; temperatura maximã se va situa în jurul a 37 de grade, cea minimã nu va coborî sub 20…21 de grade şi dupã-amiaza indicele temperaturã-umezeala (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. În mare parte a intervalului va predomina cerul degajat, dar pentru scurt timp, în orele serii vor fi posibile dezvoltãri noroase convective, oraje şi averse slabe. Vântul va sufla în general moderat.

Prognoza meteo 15 iulie 2023, sâmbătă, în țară

Canicula şi disconfortul termic vor continua sã diminueze în sudul şi sud-estul ţãrii, totuşi vremea va fi cãlduroasã în majoritatea regiunilor, iar în Câmpia Românã dupã-amiaza local va fi caniculã şi indicele temperaturã-umezealã (ITU) se va situa în jurul valorii critice de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime la nivelul întregii ţãri se vor încadra între 27 şi 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul extrem al Olteniei şi al Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 9 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 22 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, dar pentru perioade scurte, dupã-amiaza, se va înnora şi vor fi averse pe arii restrânse la munte, cu precãdere în Carpaţii Meridionali şi posibil cu totul izolat în dealurile sudice şi în estul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat.

Citește și Anticiclonul Cerberus loveşte cu furie Europa. Val de căldură fără precedent – vin zile cu temperaturi ucigătoare

Prognoza meteo 15 iulie 2023, sâmbătă, în București

Canicula şi disconfortul termic vor persista, dar vor fi mai puţin intense decât în zilele anterioare. Cerul va fi variabil şi vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã de 20 de grade, uşor mai scãzutã în zona periurbanã.

Prognoza meteo 16 iulie 2023, duminică, în țară

Valul de cãldurã se va intensifica din nou în mare parte din ţarã, iar canicula şi disconfortul termic accentuat vor afecta în special vestul, sudul şi sud-estul teritoriului. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 12 şi 24 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar uşoare intensificãri ale vântului vor fi în Dobrogea.

Prognoza meteo 16 iulie 2023, duminică, în București

Valul de cãldurã se va intensifica din nou, disconfortul termic devenind accentuat; temperatura maximã va fi de 37…38 de grade, iar cea minimã de 20…21 de grade, uşor mai scãzutã în zona periurbanã. Cerul va fi mai mult senin şi vântul în general slab.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Ce a găsit o româncă în roșiile țărănești cumpărate dintr-un celebru supermarket. Ce curgea din ele
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată acum în România. Se aplică din 27 iulie, ora 23:00
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Obligatoriu în România. Avem termen 30 august. Ordinul venit de la vârful UE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Raed Arafat: Legislația privind securitatea la incendiu a mașinilor electrice este deficitară
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!