De ce să nu speli niciodată vasele atunci când e furtună afară. Riscul la care te supui este foarte mare

Dacă e furtună afară, ar fi bine să lași pe mai târziu spălatul vaselor, sau orice activitate care implică apa curentă.
Alina Costache
22 iul. 2023, 09:21
De ce să nu speli niciodată vasele atunci când e furtună afară. Riscul la care te supui este foarte mare
Ce să nu faci atunci când e furtună afară

Potrivit specialiștilor, atunci când este furtună afară este recomandat să evităm spălatul mâinilor, al vaselor și chiar dușul. Iată care este explicația și la ce risc te supui dacă nu ții cont de acest sfat.

Centrul pentru Contolul și Prevenirea Bolilor din SUA avertizează cu privire la pericolele la care se expun oamenii. În timpul furtunii, fulgerele devin extrem de periculoase, iar efectele lor pot fi devastatoare.

Experții avertizează că fulgere pot trece prin instalațiile sanitare, așa că este indicat să se evite contactul cu apa, fie că este vorba de de spălatul vaselor sau chiar de duș.

Citește și: Ciclonul „Cleon” va aduce cupolă de foc deasupra României. Diferenţele mari din termometre formează supercelule de furtună

„Cel mai bine este să evitați contactul cu apa în timpul unei furtuni. Nu faceți duș, baie, nu spălați vase și nu vă spălați pe mâini”, transmit reprezentanții Centrului pentru Comtrolul și Prevenirea Bolilor din SUA, potrivit CNN.

Pentru evitarea oricărui pericol, specialiștii recomandă dotarea imobilului cu țevi din plastic.: „Cu toate acestea, cel mai bine este să evitați orice contact cu instalațiile sanitare și cu apa curentă în timpul unei furtuni cu fulgere, pentru a reduce riscul de a fi lovit”

Un alt pericol la care oamenii se supun în timpul unei furtuni este statul pe terasa casei, pe balcon sau la fereastră. Este important să evitați contactul cu orice electrocasnic conectat la priză, cum ar fi telefonanele, laptopuri sau alte echipamente.

„NU utiliza nimic conectat la o priză electrică, cum ar fi computere sau alte echipamente electronice. Stai departe de telefoanele cu fir. Telefoanele mobile și telefoanele fără fir sunt sigure… dacă nu sunt conectate la o priză printr-un încărcător”.

Citește și: Viața ta poate fi pusă în pericol dacă folosești apa când e furtună. Iată ce se poate întâmpla

Persoanele care se află afară în timpul unei furtuni trebie să evite orice situație care crește riscul de afi lovit de fulger, cum ar fi întinsul pe pământ, chiar dacă în preajmă nu există adăposturi sigure. Cea mai bună soluție este să vă ghemuiți într-o poziței asemănătoare unei mingii.

„NU vă culcați pe pământ. Fulgerele provoacă curenți electrici de-a lungul pământului, care pot fi mortali la mai mult de 100 de metri distanță. Intrați într-o locație sigură; niciun loc din afară nu este sigur. Evitați orice situație care crește riscul de a fi lovit de fulger, cum ar fi să așezați lângă sau sub copaci înalți.

Dacă nu există adăposturi sigure la vedere, ghemuiți-vă într-o poziție ca o minge: puneți-vă picioarele împreună, ghemuiți-vă, aplecați-vă capul și acoperiți-vă urechile. Dar amintiți-vă, aceasta este o ultimă soluție. Căutați mai întâi un adăpost sigur”, mai spun experții.

DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Spynews
Vijelii puternice în România. Vântul a mișcat mașinile care erau parcate. Imagini incredibile / FOTO
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Animalul rar, surprins alături de trei pui în pădurile României. Se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate. Oamenii îl consideră drăgălaș, dar e cel mai mare prădător din Europa, după urs și lup
Capital.ro
Regulă pentru proprietarii care au pe gard Parcarea interzisă sau Loc rezervat. Se pot da până la 2 ani de închisoare
Playtech.ro
Pensiile vor scădea drastic în următorii ani. Ce trebuie să facă viitorii pensionari, conform experţilor
DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Adevarul
Convorbiri interceptate. Soldați ruși blocați pe front mănâncă medicamente și câini. „Au mâncat chiar și Theraflu!”
wowbiz.ro
Fratele Minervei, interviu cu ochii în lacrimi! Valentin Dima, amintiri cu Gabriela: „Mi-aaș dori ca toată lumea să aibă o soră cum am avut eu” | EXCLUSIV
Spynews
Robert Lele anunță despărțirea de Andra Volos? Mesajul ciudat pe care l-a postat și l-a sters imediat: ”Ne-am separat” | FOTO
Spynews
Armin Nicoară, prima imagine cu fiul său, Amir Efrem. Micuțul a venit pe lume cu puțin timp în urmă / FOTO
Evz.ro
Weekend cu mari probleme meteo. Zăpadă de 20 de centimetri
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă din lume, care a făcut o avere impresionantă, a luat decizia să se retragă. Cum va arăta viața ei
kanald.ro
Cine e Georgiana Lobonț. Biografie, CV și familie. Cum a ajuns pe culmile succesului și câți copii are artista
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru șoferi. Trebuie achitată în 2025. Amendă de până la 4.500 de lei
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Cătălina Ponor s-a transformat dintr-o gimnastă eroină într-o mamă gospodină. La 37 de ani, marea campioană s-a dedicat familiei
stirilekanald.ro
Detalii terifiante din vila în care românca Andreea Mottram a fost ucisă de fiica adoptată. Ce a găsit soțul româncei: În jurnal scria negru pe alb cât își detesta mama
Horoscop de weekend 11–13 aprilie 2025. Este o perioadă încununată de succes
MediaFlux
Lovitură pentru pensionari la nivel european. Țara care nu-și mai permite să mențină neschimbat sistemul de pensii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Se schimbă regulile pentru portarea numerelor de telefon. Ce trebuie să ştii