4 ani de suspendare într-un caz similar. Anunţul care o îngrijorează pe Simona Halep

În așteptarea verdictului în scandalul de dopaj care i-a afectat cariera, Simona Halep a primit o veste neplăcută, într-un caz similar.
Filip Stan
18 iul. 2023, 15:11
4 ani de suspendare într-un caz similar. Anunţul care o îngrijorează pe Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep. ITIA anunţă noi probe de dopaj în cazul fostului nr. 1 WTA

Simona Halep are motive de îngrijorare înaintea verdictului în cazul de dopaj. Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a anunțat o suspendare de 4 ani în cazul americancei Sydney Dorcil (20 de ani), jucătoare depistată pozitiv în timpul unui turneu din Peru, în noiembrie 2022.

Sydney Dorcil, fost număr 1255 WTA, este suspendată oficial de pe 10 ianuarie 2023, probele sale conținând Boldenon, un steroid anabolic-androgen natural. Sportiva a argumentat că boldenonul a ajuns în organismul ei în urma unei contaminări, o injecție cu vitamina B12.

Simona Halep, lovitură teribilă după scandalul de dopaj, anunţ oficial de la WTA. Primul mesaj al campioanei

Suspendată de la US Open 2022 după ce i s-a descoperit în corp Roxadustat, Simona Halep riscă și ea o suspendare de maxim 4 ani.

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a transmis joi, 13 iulie, un mesaj fără precedent care vizează jucătorii de tenis profesioniști.

Coincidență sau nu, acesta a fost făcut chiar înaintea pronunțării sentinței în cazul de dopaj al Simonei Halep, care s-ar putea produce chiar joi, 13 iulie, sau cel târziu zilele viitoare.

ITIA a făcut un apel către toți jucătorii, cerându-le să colaboreze cu organismul care luptă împotriva corupției din tenis, pentru a găsi „piesele lipsă din puzzle”, în cadrul investigațiilor aflate în desfășurare.

„Oficialii din tenis au un rol esențial în susținerea integrității sportului nostru. Au potențialul de a fi ochii și urechile noastre! Oficialii care ne sprijină în colectarea de informații pot fi de mare ajutor în procesul nostru de investigare și este important ca oficialii să știe că se pot baza pe sprijinul ITIA atât pentru identificarea, cât și pentru eliminarea activității corupte.

Este posibil să fi observat ceva care, deși le poate părea inofensiv, ar putea fi piesa lipsă a puzzle-ului într-o investigație. A fost grozav să avem ocazia de a vorbi informal despre munca noastră împreună și de a consolida aceste relații”, a spus directorul de investigații al ITIA.

Potrivit site-ului oficial al Agenției de Integritate, citat de prosport.ro, „eforturile de a oferi educație preventivă juniorilor s-au dovedit deosebit de reușite în 2023! Vedete în devenire precum Mirra Andreeva, în vârstă de 16 ani, care a ajuns în optimi la Wimbledon, au beneficiat de instruire individuală cu personalul ITIA, pe programele gemene anti-corupție și anti-doping ale tenisului”.

Verdict final pentru Simona Halep în dosarul de dopaj. Când ar urma să revină din nou pe terenul de tenis

De asemenea, noul președinte al organizației, Karen Moorhouse, care s-a alăturat ITIA în primul trimestru al anului 2023, a transmis un mesaj puternic: „Ca organizație, dorim să punem accent pe a fi accesibili, integrându-ne cu adevărat în sport. Este vital ca lumea tenisului să aibă încredere în noi pentru a susține principiul concurenței loiale și putem face acest lucru eficient doar dacă construim legături cu părțile interesate cheie și menținem prezența în circuit.

De-a lungul timpului, am început să vedem din ce în ce mai mulți jucători, agenți și oficiali care se apropie de membrii echipei noastre pentru a discuta orice îngrijorări sau întrebări pe care le-ar putea avea. Evenimente precum masa rotundă din această săptămână creează oportunități de a oferi sprijin și de a înțelege cu adevărat gândurile, preocupările și ideile lor despre cum putem lucra împreună mai eficient”, a fost mesajul șefei ITIA înaintea verdictului pe care tribunalul independent îl va pronunța în cazul Simona Halep.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Laura Giurcanu și-a făcut de cap la mare. Influencerița se bucură de viața de femeie singură
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pericol în piețe! Legume și fructe contaminate cu pesticide periculoase pentru oameni
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Cel mai valoros schelet de dinozaur vândut vreodată atinge suma record de 44,6 milioane de dolari
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'