Bobocii de anul acesta vor să primească salariu de 4.000 de euro la finalul facultății. Unde vrea să lucreze Daria după ce ia diploma

Facultățile tehnice din București au fost luate cu asalt anul acesta, 10 candidați luptându-se să intre pe un loc la Politehnică. Tinerii boboci speră că la finalul celor trei ani de facultate vor primi un salariu de cel puțin 4.000 de euro.
Alina Costache
18 iul. 2023, 15:21
Bobocii de anul acesta vor să primească salariu de 4.000 de euro la finalul facultății. Unde vrea să lucreze Daria după ce ia diploma
Ce salariu își doresc să primească studenții la finalul facultății

Concurență record la facultățile tehnice din București. La Politehnică, viitorii studenți se bat să intre pe un loc, iar la ASE s-au înscris 11% dintre absolvenții de liceu din România. Procentul de fete aproape îl egalează, în premieră, pe cel al candidaților băieți. Majoritatea speră să primească un salariu de mii de euro la finalul facultății.

„E tare, mă încântă ideea asta foarte mult. În securitate IT aş vrea să lucrez. În primul rând, este un domeniu foarte bine platit si iti ofera libertate mare, poti sa lucrezi cu calculatorul de oriunde iti doresti”, a declarat o tânără, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Rezultate Titularizare 2023. Harta notelor de 10. Unde s-au obținut cele mai multe note maxime

La examenul de la Calculatoare, de la Facultatea de Automatică, s-au prezentat 10 candidați pe loc.

„Automatică şi calculatoare, Electronică şi Inginerie Medicală în special. Robotică, anul acesta, cu o căutare foarte mare. Sunt candidati care au venit cu note foarte bune si cu concursuri care se dau inainte”, a declarat Mihnea Costoiu, rector Politehnica.

La finalul facultății, pe absolvenți îi așteaptă un salariu ofertant, care pornește de la 1.000 de euro și poate ajunge chiar la 4.000 de euro.

„1.000 de euro pe lună la debut, cu cât rămâne mai mult în şcoală, face şi masterat. Şefii de promotie au plecat in primul job cu 4.000 de euro in acest an. Avem nevoie de peste 600.000 de ingineri in urmatorii 10 ani”, a adăugat rectorul Mihnea Costoiu.

„Să lucrez la Raleigh sau la Ubisoft, la o companie foarte mare de jocuri. Cu un salariu foarte mare! Cat mai mare posibil. 3.000, 4.000 de euro, in teorie cat mai mult. Sunt sanse mare, de asta mi-a placut si domeniul”, a declarat o tânără.

„Eu as vrea sa fiu inginer software, tot ce tine de aplicatii, interiorul unei aplicatii. Imi place sa inteleg calculatorul, imi place sa fac chestii pe calculator, evident ca si banii sunt un plus”, a mai spus o Daria.

Citește și: Admitere facultate 2023. Concurență uriașă la la o specializare de la Universitatea Transilvania. Sunt 38 de candidați pe loc

Cibernetica este a doua preferată a absolvenților de liceu, cu opt candidați pe loc. ASE a înregistrat un record de înscrieri, mai exact 11% dintre absolvenții de liceu, ceea ce înseamnă că peste 10.000 de tineri și-au depus dosarul cu eseul motivațional.

Următorii la rând pentru admiterea pe bază de examen sunt candidaţii la Facultatea de Drept de la Universitatea din Bucureşti şi Facultatea de Medicina Carol Davila, cu o concurenţă de 5 pe loc.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!