Ce boli poți dezvolta dacă mănânci prea multă înghețată. Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă înlocuirea înghețatei cu un desert la fel de răcoritor, dar care conține mult mai puține calorii și grăsimi

Nu ne imaginăm vara fără înghețată și, să recunoaștem, nu puțini sunt aceia care, atunci când căldura devine insuportabilă, înlocuiesc o masă cu una, două înghețate. Totuși, oricât ar fi de delicioasă, înghețata poate aduce prejudicii serioase sănătății noastre. Iar banala durere în gât este cea mai mică problemă.
Alina Costache
19 iul. 2023, 09:37
Ce boli poți dezvolta dacă mănânci prea multă înghețată. Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă înlocuirea înghețatei cu un desert la fel de răcoritor, dar care conține mult mai puține calorii și grăsimi

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă înghețata în cantități limitate. În schimb, ne propune o alternativă la înghețată la fel de răcoritoare și aromată, doar că mult mai săracă în calorii și în grăsimi. Este vorba despre sorbet, a cărui textură nu este la fel de cremoasă ca cea a înghețatei.

Înghețata conține tot felul de E-uri, ceea ce se traduce printr-un potențial risc de alergie, mai ales pentru copii. Atenție! Dacă produsul a fost dezghețat, apoi din nou înghețat, se contaminează cu bacterii, iar de aici la enterocolită nu mai e decât un pas.

Consumul exagerat de înghețată dăunează inimii, imunității, memoriei și poate determina apariția diabetului

Oamenii de știință susțin că există o cantitate ideală de înghețată care trebuie consumată și care nu dăunează sănătății. Astfel, ar fi de preferat să consumăm porții de până la 75 de grame, cu o linguriță. Consumul de prea multă înghețată dăunează inimii, memoriei dar și imunității. Să nu mai vorbim despre înghețata de proastă calitate poate determina apariția de boli și mai grave, cum ar fi diabetul. Acest desert adorat de toată lumea conține carbohidrați simpli pe care organismul îi absoarbe rapid, ceea ce duce la creșterea rapidă a nivelului de zahăr din sânge.

Citeste si Care e diferența dintre pâinea prăjită și cea proaspătă. Mihaela Bilic: „Toată îngrașă la fel. Una e mai ușor de digerat, nu balonează”

Înghețata este preparată pe bază de ulei de palmier, dar conține și alte grăsimi vegetale, care cresc riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. În plus, s-a dovedit că un consum excesiv de înghețată dăunează abilităților cognitive legate de învățare și memorie. În ceea ce privește înghețata cu conținut mare de grăsimi, ouă, zahăr, smântână și un anume tip de gheață, această crește riscul de a dezvolta boli infecțioase, potrivit retetesivedete.ro.

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă sorbet în loc de înghețată

Nutriționistul Mihaela Bilic susține că sorbetul esten mult mai sănătos decât înghețata, diferența dintre ele două deserturi fiind sesizabilă doar în ceea ce privește textura.


Înghețata este, fără îndoială, desertul preferat al verii. Vorbim astăzi despre înghețata de fructe și sora ei vegană, serbetul. Care este diferența dintre ele? Ei bine, în primul rând la capitolul compoziție. În înghețată avem lapte, ouă, zahăr și fructe, în schimb, în sorbet avem doar piure de fructe și zahăr. Este un fel de spumă de fructe congelată. Poate fi un avantaj pentru cei care vor, iată, să evite produsele de origine animală, căci aici avem produs vegan. 

(…) În înghețată avem, nu lapte, ci frișcă, în primul rând, 30 de procente sunt frișcă și ea vine la pachet cu grăsime. Avem și gălbenuș de ou care aduce și el grăsime și colesterol. În schimb, în sorbet avem doar fructe și zahăr. Că tot vorbeam de zahăr, ambele variante au același conținut de zahăr, cam 28 de grame la sută. Deci 12 grame de grăsime, zero grame de grăsime, zahăr egal. Și din cauza aceasta conținutul de calorii este dublu (n.r. în înghețată). În schimb, aici avem de două ori mai multă pulpă de fructe, pentru că în sorbet avem 50% pulpă de fructe și apoi zahăr”, a explicat nutriționistul Mihaela Bilic pe canalul său de YouTube.

 

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Proprietarii de apartamente sunt obligați. Trebuie să plătească. Se anunță asociația de proprietari
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Cu procură sau fără? Ce obligație au șoferii la aceste vămi
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!