Natalia Intotero şi Simona Oprescu au depus jurământul la Palatul Cotroceni, în prezenţa lui Iohannis. Cele două au preluat Ministerul Muncii şi pe cel al Familiei

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care se numesc noii miniștri la Ministerul Muncii - Simona Bucura Oprescu - și Ministerul Familiei, Natalia Intotero. Ceremonia de depunere a jurământului a avut loc miercuri, de la ora 14.00, la Palatul Cotroceni.
Filip Stan
19 iul. 2023, 09:36
Natalia Intotero şi Simona Oprescu au depus jurământul la Palatul Cotroceni, în prezenţa lui Iohannis. Cele două au preluat Ministerul Muncii şi pe cel al Familiei

Miercuri, la ora 14.00, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale şi a ministrului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD şi preşedinte al comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor a fost votată în şedinţa conducerii PSD pentru a prelua Ministerul Muncii. Pentru Ministerul Familiei a fost desemnată de către social democraţi Natalia Intotero, preşedinte al comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat luni, despre nominalizările PSD pentru ministerele Muncii şi Familiei, şi anume deputatele Simona Bucura Oprescu şi Natalia Intotero, că sunt două doamne atât cu activitate politică dar şi cu activitate în Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Bruxelles, despre mesajul PSD privind o demisie de onoare şi a ministrului PNL al Culturii, Raluca Turcan, că ”demisiile politice au fost suficiente, iar pentru moment este important să se găsească toate persoanele vinovate de grozăviile descoperite”.

Iohannis a mai spus că a fost informat de către premier cu privire la nominalizarea Simonei Bucura Oprescu şi a Nataliei Intotero şi miercuri, noii miniştri la Muncă şi Familie vor depune jurământul.

Cele două îi înlocuiesc pe Marius Budăi şi Gabriela Firea, care şi-au dat demisia săptămâna trecută, după scandalul centrelor pentru îngrijirea bătrânilor din judeţul Ilfov.

Citeşte şi: Rareş Bogdan: „I-am spus lui Marcel Boloș să nu se comporte ca un contabil. Nu-l dăm afară, îl rugăm doar să fie liberal”

Simona Bucura Oprescu se află la al treilea mandat de parlamentar. Aceasta a făcut parte din componența Parlamentului și în legislaturile 2016-2020 și 2012-2016, potrivit CV-ului ei, publicat pe site-ul Camerei Deputaților.

De asemenea, ea a fost consilier județean și secretar al Comisiei pentru Învăţământ, Sănătate, Cultură, Culte, Patrimoniu, Sport, Turism, Agrement între anii 2004 și 2008.

Simona Oprescu, validată de Iohannis

Simona Bucura Oprescu, care este absolventă a Facultății de Științe Economice din cadrul Universității de Stat din Craiova, are în CV și un program postuniversitar în domeniul securității naționale la Colegiul Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul”.

De asemenea, în perioada 2009-2011, ea a urmat studii de master în domeniul relațiilor internaționale și programelor europene la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”. În cadrul aceleiași instituții, a absolvit un program postuniversitar în domeniul managementului afacerilor interne.

Simona Bucura Oprescu este din Argeș, este căsătorită și este mama unui copil. Soțul ei, Mihail-Adrian Oprescu, este angajat al ITM Argeș, obținând venituri din colaborarea cu alte instituții, precum Autoritatea Națională pentru Egalitate de Șanse (ANES), Universitatea Constantin Brâncoveanu sau IM Romania.

Potrivit declaraţiei de avere, Simona Oprescu și-a cumpărat recent două arme de vânătoare cu lunetă în valoare de 6.000 de euro fiecare, deoarece soțul său este președintele Asociației de Vânători și Pescari Sportivi din județul Argeș. Pe lângă aceste arme, mai are și o mașină, însă nu are case sau terenuri. Mai are în cont suma de 161.000 de lei.

Natalia Intotero, a doua nominalizare făcută de coaliția PSD și se află tot la al treilea mandat. Potrivit declarației de avere, aceasta deține șase terenuri, două case, trei mașini și două spații comerciale. Anul acesta a vândut un teren intravilan și un spațiu comercial. În cont deține suma de 92.884 lei.

Citeşte şi: Gigi Becali sare în apărarea Gabrielei Firea: „O susțin! Nu e vinovată!” | VIDEO EXCLUSIV

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Plaja perfectă, cu apusuri tulburătoare. Fenomen unic în lume
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Complot Iranian Vizat Asasinarea Lui Trump: Secret Service sub Critici După Atacul Recent
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'