Prognoza meteo 20 iulie 2023. Vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în Maramureș și în jurul a 37 de grade mai ales în Bărăgan și Podișul Dobrogei, iar minimele termice vor fi cuprinse în general între 14 și 22 de grade.
Alina Costache
19 iul. 2023, 20:21
Prognoza meteo 20 iulie 2023. Vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării
Prognoza meteo 20 iulie 2023, la noapte, în țară

Gradul de instabilitate al vremii va fi ridicat în vestul și în sudul țării și local la munte, în nord și în centru. Vor fi perioade cu intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55…70 km/h, iar în Banat și în vestul Olteniei, 70…90 km/h și izolat peste 100 km/h, vijelii, grindină, descărcări electrice frecvente și averse torențiale. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp. Temperaturile minime se vor încadra între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24 de grade pe litoral.

Citește și Valul de caniculă se extinde în România. Spre seară, vin furtuni puternice. Vezi zonele afectate

Prognoza meteo 20 iulie 2023, la noapte, în București

Vor fi perioade cu înnorări accentuate, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice și averse, iar probabilitatea pentru vijelie și grindină va fi ridicată. Temperatura minimă va fi de 20…22 de grade.

Prognoza meteo 20 iulie 2023, joi, în țară

Vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar canicula va persista în Muntenia, Dobrogea, jumătatea sudică a Moldovei și a Olteniei, unde disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în Maramureș și în jurul a 37 de grade mai ales în Bărăgan și Podișul Dobrogei, iar minimele termice vor fi cuprinse în general între 14 și 22 de grade. În majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin dezvoltări noroase convective, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului; fenomenele vor fi mai frecvente în nord-nord-vest și centru, în zonele de deal și de munte, se vor semnala cu caracter local în sud și sud-est și pe spații mici în rest. Se vor înregistra și cantități de apă mai însemnate (pe alocuri de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp), iar probabilitatea pentru vijelii și grindină va fi ridicată.

Citește și Canicula ia forme extreme, a fost înregistrată prima temperatură la care omul nu mai poate supraviețui

Prognoza meteo 20 iulie 2023, joi, în București

Valul de căldură se va menține. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 35…37 de grade, iar cea minimă de 20…22 de grade. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice și averse, iar probabilitatea pentru vijelie și grindină va fi ridicată.

Prognoza meteo 21 iulie 2023, vineri, în țară

Va continua să fie vreme călduroasă în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în jumătatea sudică unde local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 26…27 de grade în extremitatea nordică a teritoriului și 37 de grade în cea sudică, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade, ușor mai mici în zonele depresionare. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului după-amiaza în zonele montane, iar seara și noaptea local în vestul, nordul și centrul teritoriului. Pe arii restrânse se vor înregistra cantități mari de apă și vor fi condiții de grindină. În celelalte zone, manifestări de instabiltate atmosferică vor fi posibile pe spații mici, îndeosebi noaptea. Ușoare intensificări ale vântului vor fi și în zona litoralului.

Prognoza meteo 20 iulie 2023, vineri, în București

Vor fi în continuare vreme caniculară și disconfort termic; temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, cea minimă de 20…22 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și posibil va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara, dar probabilitatea pentru averse va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la 25 de euro
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Românii ar putea călători fără vize în SUA, începând de anul viitor! Ce presupune campania „Calificăm România”, lansată de Guvern
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Studiu recent: Mercur ar putea avea un strat gros de diamante la adâncimi considerabile
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'