Antonescu: Traian Băsescu încearcă să pozeze în tutore al Guvernului

Preşedintele Traian Băsescu încearcă să-şi creeze imaginea de tutore al actualului guvern, după modelul pe care l-a promovat în perioada în care Emil Boc era prim-ministru, a declarat Crin Antonescu. Preşedintele PNL a spus, al Digi TV, că nu este la fel de încântat de propriul său guvern, ca preşedintele României, adăugând că judecăţile de valoare pe care le oferă Băsescu sunt "periculoase" şi nu trebuie să mai fie luate în seamă.
Claudiu Popa
18 apr. 2013, 19:57
Antonescu: Traian Băsescu încearcă să pozeze în tutore al Guvernului

„Este reflexul, de înţeles, al lui Traian Băsescu, dacă îi înţelegi psihologia, de a poza în continuare măcar într-un tutore al guvernului, dacă nu în capul propriu-zis al acestui guvern. România, pe timpul guvernelor Boc, a fost de fapt o republică prezidenţială. (…) Ei, bun, acum nu mai e cazul. Totuşi, e greu psihologic să renunţe la postura, repet, măcar de tutore care să mângâie pe cap, dacă nu poate să atace, măcar să laude, dar în orice caz să inducă ideea că e acolo, că e la cârmă, că guvernul e sub controlul, sub evaluarea lui măcar”, a spus Crin Antonescu la Digi 24.

În opinia liderului PNL, atitudinea pe care preşedintele o are faţă de actualul guvern trebuie tratată cu circumspecţie.

Pare un anacronism ca domnul Băsescu să laude Guvernul Ponta, se pare că a uitat pe vremea cărui guvern e. Nu iau în seamnă acest lucru şi pentru că ne-am obişnuit de foarte multă vreme ca părerile să se schimbe accelerat. Instabilitatea în judecăţi de valoare a domnului Băsescu e deja periculoasă încât să mai fie luată în seamă. Pot să vă spun că eu nu sunt aşa de încântat ca domnul Băsescu de propriul meu guvern, deşi, spre deosebire de domnul Băsescu, eu cred în şansa lui şi îl susţin. Sunt mai puţin încântat decât se preface preşedintele Băsescu a fi, pentru că preşedintele Băsescu nu are nici pe departe bunele intenţii pe care lasă să se înţeleagă că le-ar avea„, a continuat Antonescu.

Citeşte şi Ce face Crin Antonescu când ascultă discursurile colegilor VIDEO

Cu toate acestea, Antonescu este conştient de faptul că misiunea actualului guvern este grea şi angajamentul pe care USL l-a luat este aproape „uriaş”, dar va fi solidar cu acesta, atâta timp cât programul de guvernare convenit va fi urmărit.

Guvernul acesta are o misiune foarte grea, de asta sunt solidar cu Victor Ponta şi voi fi, atâta vreme cât programul de guvernare pe care l-am convenit se urmăreşte, de asta un episod foarte mult discutat şi un episod dur, cum a fost episodul coabitării cu Băsescu în chestiunea Kovesi, hai să spunem aşa, deşi nu e vorba doar de o persoană, a fost depăşit pentru că avem acest angajament, uriaş aproape„, a dăugat el.

Citeşte şi Ponta, despre atacurile din PNL: Nişte personaje simpatice mă PICTEAZĂ la TV mai rău ca PDL

În final, liderul liberal a încercat să explice motivul pentru care nu are atât de multă încredere în actualul guvern, declarând că preferă să vadă „ce nu merge” şi „ce nu merge încă”, dorind să vadă ce mai trebuie făcut. În continuare, politicianul a adăugat că nu este treaba lui modul în care preşedintele îşi exercită talentul de a spune lucruri vesele şi optimiste în acelaşi mod în care le-a spus despre Guvernu Boc.

Acum, de ce spun eu că nu am atâta încredere: Eu prefer să văd, şi ştiu că şi Victor Ponta face din plin acest lucru, preferăm să vedem ce nu merge, ce nu merge încă, ce trebuie făcut, aşa dările astea de seamă festive din trei date de bilanţ pe care le face domnul Băsescu pot fi credibile dintr-un singur motiv. L-au văzut milioane de oameni timp de trei ani spunând aceleaşi lucruri vesele, optimiste, despre Guvernul Boc. Ştim foarte bine care a fost realitatea, iar faptul că acum preşedintele pare să-şi exercite acest talent nu e treaba mea„, a conchis preşedintele PNL.

Citeşte şi Ponta: Antonescu se aprinde mai repede decât mine. Eu reproşez la vestiare, nu în public

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care au luat permisul de conducere. Trebuie să-l ai pe mașină timp de 12 luni
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Veste pentru proprietarii din România. Vine marea surpriză
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Furtunile au făcut din nou prăpăd în țară! Grindina a băgat spaima în locuitorii din Mehedinți: „Peste tot piatră de-ţi era frică şi să stai afară că te omoară”
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Ursula von der Leyen solicită guvernelor naționale nominalizări pentru viitoarea echipă de comisari europeni
MediaFlux
CREȘTE vârsta de PENSIONARE. GRAFICE din noua LEGE a pensiilor
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!