Vlad Ciurea, despre alimentul care energizează creierul şi cum acționează fiecare frază din „Tatăl Nostru” asupra organismului

Cu toții știm care sunt alimentele sănătoase pentru organismul nostru, însă cu siguranță nimeni nu s-ar fi gândit că există unele care ne fac mai deștepți. Potrivit celebrului neurochirurg și profesor universitar, doctor Vlad Ciurea, acestea ne ajută să stimulăm celula nervoasă şi să avem o memorie mai bună.
Alina Costache
21 iul. 2023, 10:08
Vlad Ciurea, despre alimentul care energizează creierul şi cum acționează fiecare frază din
Ce cuvinte nocive nu trebuie să rostești. Profesorul Vlad Ciurea

Vlad Ciurea dezvăluie secretele care ajută la sănătatea organismului. Renumitul profesor ne sfătuiește să avem dimineți petrecute în tihnă pentru ca ziua să fie una productivă şi să fim atenţi nu doar la alimentele consumate,m ci şi la partea spirituală.

„Dimineața, trebuie să ne trezim cât mai devreme, să deschidem geamurile larg și să facem câteva exerciții de inspirație și expirație. Un profesor din Academia rusă, care a trăit o perioadă în Siberia, spune că se poate trăi 150 de ani cu aerul curat din Siberia. Aerul acela să intre în plămâni. Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea.

Micul dejun. Prof. Vlad Ciurea explică de ce nu este bine să mâncăm imediat după trezire. Greşeala majoră de la cafeaua de dimineaţă

E foarte important să ne și odihnim, creierul are nevoie de odihnă suficient, dar are nevoie și de socializare, zâmbete, mișcare. „Trei lucruri importante: vorbire, scriere, mișcare. Și încă ceva. Am uitat să apreciem muzica adevărată și, mai grav, am uitat să dansăm. Dansul este dovedit că previne întâlnirea cu Alzheimer”, spune profesorul Ciurea.

Un condiment, şi anume usturoiul, preferat de mulţi români ne ajută să fim mai sănătoşi, spune dr. Ciurea „Ceapa, usturoiul, busuiocul, pătrunjelul împing procesele cerebrale. Este foarte interesant! Este dovedit că usturoiul curăță vasele.

Am un prieten din comunitate care mănâncă usturoi așa cum mâncăm noi semințe și spune că este pentru sănătate foarte bine!”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea.

La ce aliment trebuie să renunţăm pentru o bună funcţionare a creierului. Medicul Vlad Ciurea: „Nimeni nu spune că de poftă nu avem voie”

La ce aliment trebuie să renunţăm pentru o bună funcţionare a creierului. Prof. dr. Vlad Ciurea a fost prezent la podcastul lui Măruţă, unde a vorbit despre sănătatea creierului, ce să mâncăm pentru a-l proteja şi ce anume nu este indicat.

Citeşte şi: Profesorul Vlad Ciurea explică ce efect miraculos are apa băută dimineață, pe stomacul gol

Surprinzător, medicul recomandă persoanelor trecute de 40 de ani să reducă consumul de cârnaţi şi mici, sau chiar să le elimine complet din alimentaţie. „Cârnatul trebuie scos, cârnatul gras. Sunt mare amator de mititei, dar, îmi pare foarte rău, până la vârsta dumneavoastră (n.r. i se adresează lui Cătălin Măruță, care are 44 de ani), după această vârstă, cu măsură. De poftă. Nimeni nu spune că de poftă nu avem voie.

Zahărul este un toxic. Zahărul adevărat, ăsta super, super rafinat, este toxic. Am încercat și eu cu stevia, nu mi-a plăcut. Acum am găsit aceste pliculețe cu zahăr verde. Sau dacă fac cafea, până mă pregătesc, cafeaua se răcește, pentru că nu ai voie în cafea fierbinte, și pun miere. Mierea este miere„, a precizat Vlad Ciurea.

Renumitul neurochirurg atrage atenția și cu privire la apa pe care o consumăm. ”Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta. În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele.

Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noile spunem neurodegenerative. Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, Toate aceste, și favorizează și accidentele vasculare cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, a mai spus Vlad Ciurea.

Puterea rugăciunii „Tatăl nostru” asupra organismului. Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Legătura dintre creierul uman şi credință e un fapt real”

>

Potrivit acestuia, există o legătură reală între creierul uman și credință, iar astfel s-a dovedit că fiecare frază din rugăciunea „Tatăl nostru” activează sistemul endocrin. Cartea profesorului Vlad Ciurea este intitulată „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”.

Astfel, s-a dovedit că fiecare propoziţie din rugăciunea Tatăl Nostru corespunde unui plan profund al existenţei individului şi, în momentul în care este pronunţată o frază, planul spiritual, mental, emoţional sau fizic răspunde dincolo de conştienţa noastră.

Cum acționează fiecare frază din „Tatăl Nostru” asupra organismului

Legătura dintre sistemul endocrin și rugăciune a fost descoperită de cercetătorul american Cayce Edgar, menționând că rostirea frazelor produce deschiderea anumitor porțiuni.

Tatăl Nostru carele eşti în ceruri, deschide glanda pituitară, hipofiza, cea mai înaltă glandă a organismului, legată de lumină, cea care dă semnalul de pornire a întregului organism;

Sfințească-se-n numele Tău, deschide glanda pineală, numită epifiză;

Vie împărăţia Ta, deschide glanda tiroidă, intră în funcție metabolismul ca o locomotivă;

Facă-se voia Ta, precum în Cer aşa şi pe pământ, deschide timusul, poziționat în faţă, acesta pornind activitatea inimii;

Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi, deschide glandele denumite gonade, motorul fizic al organismului;

Şi iartă-ne nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri, deschide glandele suprarenale, deci elementul emoțional, elementul de funcționare intenție a organismului;

Şi nu ne duce pe noi în ispită, deschide anumite celule profunde în organismul uman;

Şi ne izbăveşte de cel Rău, ne întoarcem la nivelul unei glande anterioare, care este timusul”, se arată în cartea neurochirurgului Vlad Ciurea.

Potrivit profesorului, dacă până acum două-trei secole nu erau luate în considerare legăturile dintre sistemul endocrin și divinitate, cum sunt dovedite prin funcționarea glandelor endocrine.

Serotonina, numită și molecula credinței

În cartea „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor” se explică cum prezența lui Dumnezeu în corpul uman este relevată prin ceea ce se numește serotonină. Aceasta din urmă mai este numită și molecula credinței și cuprinde în interiorul ei anumiți transmițătorilor chimici cu rol de producere a fericirii mistice și a extazului.

„Există centri din creier conectați la Divinitate, la credință, care se pun în mai ales în partea anterioară a frunții, când are loc rugăciunea. În afară de sistemul nervos, şi glandele endocrine sunt legate de activitatea de credinţă.

S-a descoperit că în cortex, o porțiune din creier care este deasupra şi în zona mai ales stângă parietală, se află „centrul credinței în Dumnezeu”. S-a discutat şi pe baza unei aparaturi de tip RMN funcţional şi EEG-uri repetate, constatându-se că există un punct al lui Dumnezeu” (God Spot) în creierul uman”, se maia arată în cartea neurochirurcului Vlad Ciurea, potrivit antena3.ro.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Vara dă peste cap prețurile apartamentelor. Avem toate calculele
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. E ultimul avertisment: Nu spun că vine apocalipsa, dar...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'