Tragedie pe litoral! Un turist de 72 de ani s-a înecat în mare chiar sub ochii nepoților săi

Sezonul estival din acest an nu este lipsit de tragedii. Un turist de 72 de ani s-a înecat în mare, pe plaja Șincai, din Techirghiol, chiar sub privirile disperate ale nepoților săi care nu au putut să facă nimic pentru bunicul lor.
Alina Costache
21 iul. 2023, 20:53
Tragedie pe litoral! Un turist de 72 de ani s-a înecat în mare chiar sub ochii nepoților săi
Un turist de 72 de ani s-a înecat în mare chiar sub ochii nepoților săi

Un turist de 72 de ani s-a înecat în mare chiar sub ochii nepoților săi. După ce s-a luptat câteva minute bune cu valurile mării, bărbatul a cedat și din păcate a fost scos din apă în stop cardio-respirator.

Citește și Incredibil! Suma derizorie pentru care un salvamar își riscă viața pe litoralul românesc

Un turist de 72 de ani s-a înecat în mare chiar sub ochii nepoților săi

Potrivit ISU Constanța, la fața locului au intervenit mai multe echipaje de prim-ajutor, precum și elicopterul SMURD, însă pentru bunicul de 72 de ani nu s-a mai putut face nimic.

Din nefericire, echipajul medical a declarat decesul bărbatului.

Acum, familia bătrânului cu care acesta plănuia să petreacă o vacanță de vis la mare se pregătește de înmormântare.

Tragedia vine la doar câteva zile, după ce o femeie de 33 de ani din Constanța a fost găsită spânzurată în camera unui hotel. O cameristă care venise să facă curățenie a găsit-o. Tânăra se cazase cu o seară înainte.

”La data de 18 iulie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța- Secția 3 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, intr-un imobil din municipiul Constanța, a fost găsită o femeie decedată prin spânzurare.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind identificată o femeie, de 33 de ani. Personalul medical a declarat decesul acesteia”, a transmis IPJ Constanța.

Polițiștii au deschis dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă. Din primele informații, tânăra nu a lăsat niciun bilet în care să explice motivul acestui gest șocant.

Capcana de pe litoralul românesc

Litoralul românesc ascunde o capcană periculoasă care îi poate împinge pe turiști la un pas mai aproape de a-și pierde viața.

Un profesor de la Facultatea de Geografie din cadrul Universității din București a explicat într-un videoclip din seria Doza UB de Știință care este unul dintre cele mai mari pericole de pe litoralul românesc. Este vorba despre curenții rip care trag oamenii în larg cu viteze mari și care produc anual decese.

„Acești curenți sunt formați în anumite condiții specifice, printr-o combinație de morfologie submersă, deci de relief submers și de hidrodinamică, deci de comportament al valurilor și amintim aici anumite înălțimi, anumite perioade și anumite direcții ale valurilor”, explică profesorul Florin Tătui.

„În cazul nefericit în care sunteți prinși de un astfel de curent rip și simțiți că sunteți trași către larg, în primul rând, trebuie să rămâneți calmi, să nu vă agitați și să încercați cât mai mult posibil să plutiți, spuneam mai devreme că acești curenți nu ne trag la fund, ci plutim în cadrul lor către larg, e adevărat – cu viteze destul de mari.

În al doilea rând, încercați să agitați mâinile și să strigați după ajutor către cele mai apropiate persoane sau către salvamarul de pe plajă. Niciodată nu trebuie să încercați să înotați împotriva curentului. Întotdeauna trebuie să înotăm paralel cu plaja până în momentul în care simțim că nu mai suntem trași către larg de acești curenți și abia după aceea să înotăm spre plajă”, a continuat acesta.

Profesorul susține că gradul de conștientizare în rândul românilor este redus, lucru care duce anual la numeroase tragedii.

„Trebuie să începem o discuție foarte serioasă la nivelul societății românești, legată de prezența acestor curenți rip, de faptul că trebuie să acceptăm acest lucru – că acești curenți există pe plajele românești – și de modalitățile prin care putem crește gradul de conștientizare a publicului larg în legătură cu pericolele exercitate de acești curenți și de soluțiile pe care trebuie să le aplicăm în viitorul foarte apropiat.

Majoritatea salvamarilor cunosc foarte bine locurile în care se formează acești curenți rip. Deci, practic, dacă ești un turist și ajungi pentru prima dată într-un anumit sector de plajă, cel mai bine ar fi să ai o scurtă discuție cu salvamarul din zona respectivă și să-l întrebi despre eventualitatea de producere în ziua respectivă a unor astfel de curenți”, îi sfătuiește profesorul Tătui pe turiști.

Citește și Alexandru Rafila, despre prezența E.coli de pe litoralul românesc: „Indică faptul că există o poluare fecală, care este acceptabilă în anumite limite”

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Ungurii vor Ținutul Secuiesc. Ungaria a pregătit lovitura în inima României. Există dovezi clare
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
O rețetă românească face furori în Europa. Am aflat secretul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Ce a făcut Luminița Becali la nunta lui Ianis Hagi în timp ce Gigi Becali a dansat în genunchi și a „evaporat” 30.000 de euro pe dedicațiile lăutarilor
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
După atacul ursului din Bucegi, un alt animal SĂLBATIC a luat cu ASALT LITORALUL. Turiștii de la Marea Neagra au fost îngroziți VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răspunsul viral oferit de o asiatică în momentul în care a fost întrebată dacă a mâncat câini sau pisici: „Soțul meu a găsit doi pisoi”. Videoclipul a stârnit numeroase reacții în mediul online
Capital.ro
Proprietarii de terenuri vor fi verificați. Românii vor fi controlați până pe 11 octombrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Românii pot călători în Thailanda fără viză pentru o durată de până la 60 de zile
MediaFlux
RUSIA vrea să DISTRUGĂ România! AMENINȚĂ Bucureștiul cu RACHETE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'