Ei, bine, rolul găurii din cheiţa de la dozele de suc este unul foarte important. Responsabil de cheiţele dozelor din care bem astăzi băuturile favorite este inginerul american Ermal C. Fraze. El și-a brevetat ideea în 1963.
Orificiul din deschizător servește drept suport pentru paie, ușurând, astfel, consumul de lichide. Şi aste deoarece este mai bine să bei suc dintr-o doză printr-un pai decât să pui buzele pe doză. Suprafaţa ei poate fi plină de bacterii și virusuri.
Citeste si La ce foloseşte dopul cu inel din interiorul sticlelor cu ulei. Nu te-ai fi gândit niciodată la asta
Pentru a bea din doză, după ce ai ridicat cheiţa trebuie să o roteşti la 180°. Introdu paiul prin acest orificiu direct în doză. Mulţi oameni preferă să introducă paiul în doză direct prin gura de deschidere, doar că, la fel ca atuncin când bei din pahar cu paiul, este nevoie să ţii paiul cu două degete ca să nu fugă în toate părţile.
Ei bine, aici intervine faimoasa gaură din cheiţa dozei care blochează perfect paiele.
Atenţie! Nu mai arunca cheiţele de la dozele de suc. Cu ajutorul lor poţi curăţa morcovii foarte ușor.
Cum i-a venit lui Ermal C. Fraze ideea să inventeze un astfel de orificiu? Ei, bine, în timpul unui picnic în familie, a constatat că nu are cum să-şi deschidă berea. A fost nevoit să improvizeze, aşa că a apelat la bara de protecţie a maşinii.
Citeste si Mânerul de la maşină care are un buton secret. Incredibil la ce foloseşte. Sigur nu ştiai asta!
Motivat să rezolve problema, în 1963, a inventat cheiţa-„fermoar”. Ridicai cheiţa şi o trăgeai spre tine, iar atunci când este trasă, rupea o bucată din partea de sus a dozei.