Rezultate admitere UMF Carol Davila 2023. 15.000 de lei pe an pentru un loc cu taxă GRILE MEDICINĂ 2023

Număr record de candidaţi la admiterea la UMF ”Carol Davila” din Bucureşti - 3.844. La Facultatea de Medicină s-au înscris 2.546 candidaţi.
Filip Stan
23 iul. 2023, 14:13
Rezultate admitere UMF Carol Davila 2023. 15.000 de lei pe an pentru un loc cu taxă GRILE MEDICINĂ 2023

Rezultate admitere UMF Carol Davila 2023. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a organizat, duminică, la Complexul Expoziţional ROMEXPO, examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă pentru ocuparea a 1.625 de locuri scoase la concurs, dintre care 1.245 finanţate de la bugetul de stat şi 380 – cu taxă.

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Viorel Jinga, a precizat, la o conferinţă de presă, că la examen s-au înscris 3.844 de candidaţi, plus 143 de candidaţi la medicină militară, dintre care au lipsit 65 de candidaţi, apreciind că prezenţa este foarte bună.

„Admiterea la Universitatea de Medicină farmacie Carol Davila din Bucureşti este în fiecare an o provocare pentru că prin modul în care selectăm viitorii studenţi asigurăm viitorul medicinei româneşti de mâine. În acest an sunt înscrişi 3.844 de candidaţi, plus 143 de candidaţi la medicină militară. Astăzi au lipsit 65 de candidaţi – 41 la medicină, 14 la stomatologie, opt la FMAM (Facultatea de Moaşe şi Asistenta Medicală) şi doi la farmacie. Deci, considerăm că prezenţa este foarte bună. Probabil că examenul de ieri de la Braşov a făcut ca unii dintre candidaţi, care probabil au ieşit acolo, să nu mai vină astăzi la admitere. Dar, în general, considerăm că prezenţa este foarte bună”, a spus Jinga.

Grile Concurs Admitere 2023

Facultatea de Medicină:

Facultatea de Stomatologie:

Facultatea de Farmacie:

Facultatea de Moașe și Asistență Medicală:

Specializări 4 Ani (AMG și Moașe)

Specializări 3 Ani (BFKT și TD)

El a spus că aceşti candidaţi se pregătesc de circa doi ani pentru admiterea la medicină, încă din clasa a XI-a, menţionând că Asociaţia studenţilor în medicină din Bucureşti le-a asigurat o simulare şi un tur în facultate.

Viorel Jinga a afirmat că cei care se îndreaptă spre Facultatea de medicină trebuie să o facă din „vocaţie, înţelegând rostul de a îngriji mai târziu pacienţii”.

„Sigur că este o concurenţă bună, spunem noi. Mulţi spun că în anii trecuţi, în anii de înainte de ’89 erau şapte-opt pe loc, acum au crescut foarte mult numărul locurilor, fiind şi alte facultăţi (…). Faţă de ceilalţi, noi am păstrat manualul de liceu, de asemenea am păstrat modalitatea de a alege între fizică şi chimie, alţii având doar biologie şi chimie la examen. Considerăm că acei 15%, care au venit şi dau proba la fizică sunt copii foarte buni în domeniul respectiv şi fizica este una disciplinele foarte importante în pregătirea unui medic, mai ales în anumite specialităţi”, a spus Jinga.

Rezultate admitere UMF Carol Davila 2023. Potrivit rectorului, la locurile pe buget, concurenţa este de 3,7 la stomatologie şi 3,5 la medicină.

„La medicină avem 250 de locuri la taxă şi (…) o să reducem foarte mult în anii viitori locurile de la taxă, pentru că în fiecare an există disputa pentru note, de unde pleacă anumite nemulţumiri. Atunci o să reducem la minimul locurile cu taxă, pentru că aceste reclasificări anuale înseamnă supărări uneori din partea unor colegi studenţi care spun că nu este uniformitate în pregătire şi în mai ales în evaluare”, a adăugat Jinga.

Cătălin Cîrstoiu, decan al Facultăţii de Medicină Bucureşti, a spus că admiterea la medicină este un examen dificil şi candidaţii sunt conştienţi că urmează un învăţământ care nu se termină niciodată pe parcursul unei lungi cariere.

„Eu aş vrea doar să spun că sunt extrem de încântat şi mulţumit, aşa, în sinea mea, pentru faptul că există copii la 18 – 19 ani care învaţă şi care vin la un examen de admitere dificil, care are anumite cerinţe şi, iată, că aceşti copii aleg un drum nu uşor, un drum greu. Cred că sunt conştienţi de faptul că urmează şase ani de învăţământ universitar, după care şase ani de Rezidenţiat şi urmează de fapt un învăţământ care nu se termină niciodată pe parcursul unei lungi cariere. M-aş dori ca ei să trăiască vremurile când profesia medicală va fi considerată aşa cum trebuie la nivel social, iar noi, cadre didactice, împreună cu partenerii noştri deja studenţi, trebuie să realizăm că învăţământul trebuie să fie centrat pe student, dedicat nevoilor studenţilor şi poate aşa parteneriatul dintre noi şi ei va deveni unul durabil, unul de calitate, în care studenţii să ia de la mentorii lor, aşa spune şi jurământul lui Hipocrat, meseria pe care o vor face o viaţă. (…) Noi vom duce mai departe tradiţia în toate clinicile noastre universitare. În aproape toate spitalele din Bucureşti sunt specialişti, sunt clinici universitare ale Facultăţii de Medicină şi cred eu, în viitor, să putem avea o infrastructură destinată numărului de studenţi pe care îl avem”, a spus Cîrstoiu.

Rezultate admitere UMF Carol Davila 2023 UPDATE: Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila le transmite candidaţilor la Universităţile de Medicină că, dincolo de interes, trebuie să existe multă muncă şi vocaţie pentru ajutorarea şi îngrijirea pacienţilor, iar aceste calităţi se câştigă în timpul educaţiei universitare.

”Interesul pentru practicarea profesiunii în domeniul Sănătăţii este necesar pentru asigurarea resurselor umane din domeniu. Dincolo de interes, trebuie să existe multă muncă şi vocaţie pentru ajutorarea şi îngrijirea pacienţilor, iar aceste calităţi se câştigă în timpul educaţiei universitare, împreună şi de la cadrele didactice ale Universităţilor şi Facultăţilor de Medicină. Mult succes participanţilor la concursurile de admitere din domeniul medical din întreaga ţară!”, a scris pe Facebook ministrul Sănătăţii.
Duminică, începând cu ora 9, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti a organizat examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă, pentru ocuparea celor 1.625 de locuri scoase la concurs (1.245 –finanţate de la bugetul de stat, 380 – cu taxă) fiind înscrişi 3.844 de candidaţi.

 

Rezultate admitere UMF Carol Davila 2023. Un număr de 3.844 de candidaţi s-au înscris la concursul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Carol Davila” din Bucureşti, reprezentând un nou record pentru unitatea de învăţământ. Concursul va avea loc în 23 iulie, fiind disponibile 1.625 de locuri, potrivit News.ro.

REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2023. Concurenţă mare la Bucureşti, Iaşi şi Cluj, cum arată GRILELE la UMF Carol Davila

Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti înregistrează anul acesta un nou record din perspectiva numărului de candidaţi înscrişi la concursul de admitere care va avea loc duminică, 23 iulie 2023, începând cu ora 9. Astfel, pentru ocuparea celor 1.625 de locuri scoase la concurs (1.245 – finanţate de la bugetul de stat, 380 – cu taxă) s-au înscris 3.844 de candidaţi, în creştere cu 347, comparativ cu ediţia din 2022, se arată într-un comunicat de presă al universităţii.

Rezultate admitere UMF Carol Davila 2023. Concursul de admitere la studiile universitare de licenţă din cadrul UMFCD în domeniile Medicină, Medicină dentară şi Farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) se va desfăşura în mai multe locaţii din Capitală.

Candidaţii înscrişi la Facultăţile de Medicină şi Medicină dentară vor susţine concursul de admitere în spaţiile special amenajate din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti (pavilioanele B1 şi B2), iar pentru Facultatea de Farmacie şi la FMAM s-au pus la dispoziţie spaţiile din cadrul Facultăţii de Farmacie, respectiv din Palatul Facultăţii de Medicină din Bucureşti.

Conform sursei citate, în anul universitar 2023-2024, pentru Facultatea de Medicină (360 de credite, durată 6 ani de studiu) au fost scoase la concurs 735 de locuri finanţate de la buget şi 250 locuri cu taxă.

Rezultate admitere UMF Carol Davila 2023. Pentru Facultatea de Stomatologie (360 de credite, durată 6 ani de studiu) sunt 201 locuri finanţate de la buget şi 100 locuri cu taxă, la Facultatea de Farmacie (300 de credite, 5 ani de studiu) sunt scoase la concurs 119 locuri finanţate de la buget şi 20 locuri cu taxă, în timp ce la FMAM, la specializarea Asistenţă Medicală Generală (240 de credite, 4 ani de studiu,) sunt 90 locuri finanţate de la buget şi 3 locuri cu taxă, iar pentru specializările Balneofiziokinetoterapie şi recuperare medicală, respectiv Tehnică Dentară (3 ani de studiu şi 180 de credite) au fost repartizate 43 de locuri finanţate de la buget şi 3 locuri cu taxă, respectiv 43 de locuri finanţate de la buget şi 3 locuri cu taxă, în timp ce pentru specializarea Moaşe au fost scoase la concurs 15 locuri (14 /buget şi 1 loc/taxă).

ADMITERE UMF Carol Davila 2023. Record de candidaţi la Medicină, 15.000 de lei pentru un loc cu taxă

“Pentru admiterea la studiile de licenţă din cadrul Universităţii noastre asistăm şi anul acesta la un nou record, în ceea ce priveşte numărul candidaţilor înscrişi, 3.844 de absolvenţi de liceu, cu 347 mai mulţi în comparaţie cu cei care au concurat anul trecut şi cu 417 în plus faţă de numărul celor înscrişi la ediţia din 2021, fapt care ne arată un interes amplificat şi continuu al tinerilor faţă de profesia de medic, UMF «Carol Davila» bucurându-se totodată şi de accederea la studiile de licenţă – 2023-2024 – la medicină a 19 premianţi ai olimpiadelor naţionale. Iar dacă celor 19 olimpici care au ales să-şi continue performanţa în Universitatea noastră le spun de pe acum un călduros «Bun Venit!», tuturor candidaţilor le urez mult succes la apropiatul concurs de admitere care, în 23 iulie, va selecta cu siguranţă noi valori pentru medicina românească”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti.

Rezultate admitere UMF Carol Davila 2023. Pentru cele 735 de locuri scoase la concurs la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.546 de candidaţi (faţă de 2.405 candidaţi – 2022), pentru Facultatea de Stomatologie, 748 de candidaţi (552 de candidaţi/2022) pentru 201 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie – 91 de candidaţi (115 candidaţi/2022) pentru 119 locuri, iar pentru FMAM (4 sau 3 ani de studiu), 459 de candidaţi (425 de candidaţi/2022) pentru 190 de locuri (Asistenţă Medicală Generală – 234, Moaşe – 27, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare medicală-99, iar Tehnică Dentară – 99).

Pentru candidaţii ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat sunt puse la dispoziţie 380 de locuri cu taxă.

Potrivit comunicatului, în 2022, la UMF ”Carol Davila” au fost scoase la concurs 1.623 de locuri (1.245 finanţate de la bugetul de stat, 378 cu taxă) pentru ocuparea cărora s-au înscris 3.497 de candidaţi (2.405-Medicină, Medicină Dentară-552, Farmacie-115, FMAM-425). În 2021 au fost scoase la concurs 1.629 de locuri (1.236 finanţate de la bugetul de stat, 393 cu taxă) pentru ocuparea cărora s-au înscris 3.427 de candidaţi.

Rezultate admitere UMF Carol Davila 2023. 19 premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale

Anul acesta, 19 premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum biologie, fizică sau chimie au decis să-şi continue performanţa la UMF ”Carol Davila”, admiterea acestora în Universitate fiind posibilă, conform normelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, fără susţinerea concursului.

Taxele de studii stabilite de către Senatul UMF “Carol Davila” pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2023-2024 sunt similare celor de anul trecut: 15.000 de lei /an de studiu pentru Facultăţile de Medicină şi Stomatologie, 10.000 de lei/an de studiu pentru Farmacie şi 8.000 de lei/an de studiu pentru FMAM. Taxa anuală de studiu va fi platită în 3 tranşe (prima tranşă – 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală). În ceea ce priveşte taxa de înscriere la examenul de admitere la studiile de licenţă în UMFCD, aceasta a fost, anul acesta, 400 de lei.

Înscrierea candidaţilor la concursul de admitere, sesiunea iulie 2023, şi depunerea documentelor obligatorii (scanate în format pdf) s-a efectuat şi anul acesta, exclusiv on-line, pe platforma dedicată concursului de admitere.(News.ro)

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte biologie BAC 2024, ce le-a picat elevilor. Rezolvare și baremul de corectare pentru proba la alegere a profilului și specializării. Update
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vești proaste pentru șoferi! Sunt anunțate noi scumpiri!
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Situație incredibilă. O tânără și-a dat părinții în judecată. Vaccinul, banii și „traumele”
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Invazie de alge la malul Mării Negre! În ce zonă a litoralului se manifestă acest fenomen și cum îl resimt turiștii
Capital.ro
Decizie pentru toți cei cu buletin de identitate. Nu se acceptă în România. Lege fără excepții
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Doi morți în Zaporojie în urma bombardamentelor rusești
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?