Kombucha, băutura minune pe care o poți consuma în loc de apă. Ce spune Mihaela Bilic

Mihaela Bilic vine cu noi sfaturi pentru cei care o urmăresc. Nutriționistul le-a prezentat fanilor o nouă alternativă sănătoasă, dacă nu consumi prea multă apă. De data aceasta, specialistul a vorbit despre kambucha, „un probiotic care merită încercat”.
Filip Stan
23 iul. 2023, 18:42
Kombucha, băutura minune pe care o poți consuma în loc de apă. Ce spune  Mihaela Bilic

Mihaela Bilic a dezvăluit beneficiile uimitoare ale băuturii Kombucha. Mihaela Bilic a mărturisit că această băutură este foarte hidratantă și are beneficii uimitoare pentru sănătate. Totodată, specialista a precizat că se poate consuma și ca o alternativă la produsele lactate de tip lapte bătut, sana și chefir.

Mihaela Bilic: „Kombucha, un probiotic care merită încercat”

„Kombucha, un probiotic care merită încercat. Pentru că nu-mi place apa, sunt mereu în căutare de alternative lichide pentru hidratare. Așa am descoperit Kombucha, o băutură fermentată și ușor acidă cu beneficii reale pentru sănătate. Este un ceai negru puțin îndulcit în care se pun culturi simbiotice de bacterii și drojdii și se lasă la fermentat câteva zile.
Nu se știe exact care este originea acestei licori, însă cu certitudine are virtuți terapeutice prin efectul ei probiotic, de echilibrare a coloniilor de bacterii benefice din intestin. Și pentru că în ziua de azi avem parte din ce în ce mai rar de produse fermentate, vă recomand să o aveți în vedere ca alternativă la produsele lactate de tip lapte bătut, sana, chefir.
Are calorii puține și există variante cu diverse arome, deci gustul este mai mult decât plăcut. Nu e obligatoriu să fie bio, dar musai să fie nepasteurizat, altfel pierdem efectul probiotic! Prețul e piperat, dar merită să ne asigurăm un tranzit intestinal regulat”, a scris Mihaela Bilic pe instagram.

Mihaela Bilic a explicat ce nu trebuie să consumi pe timp de caniculă. Canicula face ravagii în România, iar temperaturile ating chiar și 40 de grade. în această perioadă, ca și alimente, cel mai indicat este să renunțăm la alimentele grele sau procesate. Ele ne încarcă stomacul, iar procesul de digestie face ca organismul să fie mai lent, lucru pe care nu ni-l dorim în sezonul cald. Pe lângă alimente, sunt și multe băuturi pe care trebuie să le evităm în zilele călduroase de vară. Mihaela Bilic a dezvăluit ce nu trebuie să consumăm niciodată în zilele toride. Medicul nutriționist a mărturisit că este foarte bine să ne hidratăm, dar nu cu lichide calde. Aceasta a precizat că temperatura lichidelor pe care le consumăm trebuie să fie una ambiantă.

Ce boli poți dezvolta dacă mănânci prea multă înghețată. Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă înlocuirea înghețatei cu un desert la fel de răcoritor, dar care conține mult mai puține calorii și grăsimi

“Deși la prima vedere suntem tentați să bem lichide cat mai reci când este caniculă, adevărul este că ele nu ne răcoresc pe măsură. Culmea e că nici recomandarea de a consuma lichide fierbinți nu are justificare! Ca să ne răcorim trebuie să fim bine hidratați, doar prin transpirație corpul poate pierde o parte din căldură – deci aportul de lichide e foarte important, ideal să fie la temperatura ambiantă”, a explicat medicul nutriționist, notează unica.ro.

Medicul a mai spus că toate felurile de mâncare și băuturile consumate vara ar trebui să aibă această temperatură, deoarece “organismul are o funcție de termoreglare cu obiectivul de a menține constantă temperatura corpului în jurul valorii de 37 °C”

Mihaela Bilic: „Alcoolul crește deshidratarea și poate provoca hipotensiune”

De asemenea, în această perioadă, Mihaela Bilic recomandă să nu consumăm băuturi carbogazoase și să renunțăm la alcool, deoarece crește dezhidratarea și poate chiar să provoace hipotensiune.
Care e cea mai bună opțiune pentru siluetă: pepenele roșu sau galben? Mihaela Bilic: „Avem avantaje de fiecare parte”
“Toate vor declanșa un val de căldură. Tot contraproductive pe timp de caniculă sunt băuturile dulci (sucuri fresh sau carbogazoase, cocteiluri) și alcoolul concentrat. Zahărul crește glicemia și declanșează secundar o hipoglicemie, cu stare de slăbiciune – deci sucurile dulci nu sunt nici răcoritoare, nici tonice. Alcoolul crește deshidratarea și poate provoca hipotensiune cu stare de moleșeală”, a mai spus Mihaela Bilic.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?