Costel Pantilimon şi membrii familiei saleau devenit cetăţeni britanici. Actualul manager al celor de la Poli Timișoara a vorbit în cadrul podcast-ului Business Philosophy despre cetățenia sa britanică și a membrilor familiei lui. „Am cetățenie britanică, am păstrat-o și pe română. Asta le-am spun fetelor mele, sunteți românce, chiar dacă v-ați născut în Anglia. Vorbesc limba română. Fetele și soția chiar au luat cetățenia înaintea mea. Eu tot călătorind, am insistat să ia cetățenia. Dar eu am rămas ultimul. Ele au luat acum vreo trei ani de zile, eu abia anul trecut, după ce am reușit să termin într-un final cu toată hârțăgăroaia”, a spus Costel Pantilimon, care a adăugat: „Cumva suntem și parte din cultura britanică. Copii s-au născut acolo, noi ne-am dezvoltat. Deși după primii trei ani în Anglia am vrut să plec, în Italia”.
Acesta a mai declarat că a avut șansa să lucreze cu oameni importanți în cariera lui, precum Hagi, Mancini, Răzvan Lucescu, Poyet, Dick Advocaat, Pellegrini sau Prosinecki. „Domnul Hagi a adus un plus de valoare fotbalului românesc. E un model pentru mine. Am avut șansa să lucrez cu oameni importanți în cariera mea, precum Hagi, Mancini, Răzvan Lucescu, Poyet, Dick Advocaat, Pellegrini, Prosinecki”, a spus managerul general al lui Poli Timișoara.
Fostul portar are licența de antrenor luată în Țara Galilor și a urmat cursuri de management UEFA: „Am terminat managementul sportiv la Timișoara, masterul. Am început managementul sportiv cu cei de la UEFA și în același timp mi-am luat și licențele. Am luat licența de antrenor după episodul Turcia, în care trebuia să aștept următoarea perioadă de mercato. Și am licențele A și B luate în Țara Galilor. Pentru că am vrut cumva să cunosc cam tot ce se întâmplă în spatele scenei. Când ești jucător trăiești doar într-o anumită bulă, te gândești doar la tine. În momentul în care ești antrenor, manager sau director sportiv, e cu totul altceva, o altă muncă, o altă abordare, un alt discurs. Și acum înțeleg fenomenul acesta. În momentul când vorbesc cu un antrenor să știu că vorbesc de la egal la egal, nu doar din postura de fost jucător, ci și de omul care a făcut niște studii”.