Care este vârsta ideală pentru căsătorie. Ce spun specialiștii: „Cred că cel mai bine este să așteptați până la acest moment”

Dacă ți-ai pus vreodată întrebarea la ce vârstă este bine să te căsătorești, atunci află că experții au răspunsul pentru tine.
Alina Costache
24 iul. 2023, 16:07
Care este vârsta ideală pentru căsătorie. Ce spun specialiștii:

Care este vârsta ideală pentru căsătorie. Căsătoria reprezintă un pas foarte important ce marcheză întemeierea unei familii. Pentru a sări în ajutorul viitorilor căsătoriți, experții Tom Griffiths și Brian Christian au dezvoltat o teorie în cartea lor numită „Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions”, o lucrare ce prezintă cititorilor anumiți algoritmi după care se pot ghida în viață și care subliniază, totodată, și latura oarecum științifică existentă în deciziile pe care le iau oamenii. Potrivit acestora, e bine să te căsătorești la vârsta de 26 de ani.

Care este vârsta ideală pentru căsătorie

Potrivit cărții lor, oamenii iau cele mai bune decizii după ce au analizat 37% dintre opțiuni.

Ei folosesc exemplul de selecție al solicitanților. Experții susțin că, după ce au analizat 37% dintre persoanele care au aplicat, normal ar fi să alegi un candidat calificat fără a căuta mai departe. Autorii studiului spun că tocmai în acest moment evaluatorii solicitanților au suficiente informații pentru a face o alegere bună, dar nu prea mult astfel încât să se împovăreze cu o analiză minuțioasă.

Citește și Ofertă atractivă pentru un loc de muncă în București. Primești peste 1.000 de euro pe lună și nu ai nevoie de experiență

Ei mai susțin că această regulă funcționează pentru alegerea unui partener. Intervalul în care oamenii caută de obicei dragostea este între 18-40 de ani. După aceasta, calitatea opțiunilor începe să scadă.

Cu toate acestea, mulți experți par să fie de acord că momentul ideal pentru căsătorie pornește de la vârsta de 30 de ani. Psihologul Wyatt Fisher spune că motivul pentru care această perioadă din viața ta e cea mai bună pentru a te căsători este că ești în punctul în care ți-ai terminat deja educația și ai început o carieră.

Creierul trebuie să fie complet dezvoltat

Asistenta socială Kelsey Torgerson spune că este foarte important să aștepți până când creierul uman este complet dezvoltat pentru a găsi un partener. Acest lucru nu se întâmplă până la vârsta de 25 de ani.

„Cred că cel mai bine este să așteptați până la acest moment. De asemenea, este important să experimentați factori de stres cu partenerul. Așa că, dacă ai o iubită de liceu, ar trebui să vezi cum vă descurcați la facultate, la distanță lungă. E bine să vedeți ce se întâmplă dacă studiați în străinătate sau aveți două locuri de muncă. Vrei să știi că ai la dispoziție strategiile de gestionare a conflictelor pentru o căsnicie sănătoasă și de succes”, susține asistenta socială.

Citește și Obiectul pe care nu trebuie să îl lași niciodată pe masa din bucătărie. Lidia Fecioru: „Atrage numai ghinion”

Terapeutul Weena Cullins crede că numărul magic este de fapt 28.

„În experiența mea clinică, am descoperit că cea mai bună vârstă pentru a se căsători pentru femei este 28 de ani. La 28 de ani, viitoarele mele mirese manifestă conștiință de sine și încredere în alegerea unui partener. Majoritatea tinerilor de 28 de ani au avut timp să exploreze cu succes cine sunt la nivel personal și profesional. Să descopere calitățile pe care le doresc cel mai mult la un partener de viață. Să învețe din greșelile pe care le-au făcut în relațiile anterioare”, a explicat ea.

În ceea ce îi privește pe bărbați, Cullins crede că numărul magic este 32. „Așteptarea până la vârsta de 32 de ani le oferă bărbaților ocazia de a se stabili într-o carieră. Și, eventual, de a urma avansarea profesională înainte de a se căsători. De asemenea, le oferă o oportunitate de a se dezvolta social și emoțional prin trăirea pe cont propriu și întâlnirile. Până la 32 de ani, mulți bărbați au petrecut suficient timp pe scena socială pentru a putea lua o decizie informată cu privire la intrarea în căsătorie. De asemenea, ei tind să aibă o perspectivă sobră despre a avea copii și rolul lor în co-parenting. Acest lucru aduce beneficii sănătății generale a relației”.

Desigur, nu doar vârsta ta sau cea a partenerului ar trebui să fie singurul criteriu atunci când decizi să faci marele pas, dar te poate ajuta să te orientezi, în cazul în care ți-ai pus vreodată întrebarea ,,Când e mai bine să mă căsătoresc?’’.

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Cele 6 zodii care vor avea cea mai bună toamnă din viața lor. Belșug și opulență în viitorul lor
Capital.ro
Se confiscă banii românilor. Trebuie să declari și să plătești la stat: „Efectul va fi vizibil”
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Veste minunată pentru români! SCAD ratele la creditele bancare
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
După Roxana Dobre, şi sora lui Salam a păţit-o GRAV! S-a ajuns la păruială şi înjurături
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Probleme Tehnice pentru un Avion Ryanair care S-a Întors la Otopeni după Decolare. Procedura de Urgență a fost Declanșată
MediaFlux
BANI EUROPENI pentru persoanele cu venituri mici. Cine poate lua
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?