EXCLUSIV| Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor. Anunț de ultimă oră din partea ministrului Muncii

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona-Bucura Oprescu, a dezvăluit vineri, în exclusivitate, la România TV, ce se întâmplă cu majorarea pensiilor, mult așteptată de seniorii României.
Alina Costache
28 iul. 2023, 17:15
EXCLUSIV| Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor. Anunț de ultimă oră din partea ministrului Muncii
EXCLUSIV| Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor.

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor. Ministrul Muncii a subliniat că în aceste momente unul dintre obiectivele noii Legi a pensiilor este creșterea valorii punctului de pensie.

Citește și Trei variante pentru Legea salarizării. Ministrul Muncii: Nu va exista niciun spor mai mare de 20%

 Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor

”Unul dintre obiectivele noii Legi a pensiilor este să urmărim creșterea valorii punctului de pensie, dar și pentru a-i ajuta pe românii cu pensii mici, evident, dorim să creștem cu o sumă ceva mai consistentă și pensia minimă”, a declarat ministrul Muncii, în exclusivitate, la România TV.

Întrebată de când vor crește pensiile românilor, Simona Bucura-Oprescu a răspuns: ”Aici avem două aspecte, unul care ține de partea instituțională a Casei Naționale de Pensii Publice pentru că până la 31 august, președintele Casei Naționale de Pensii Publice are sarcina de a digitaliza toate dosarele de pensie și una care ție de rapiditatea cu care încheiem procesul noii Legi a pensiilor. Noi facem toate eforturile să fie cât mai repede, punem la masă toți actorii implicați Ministerul Muncii, Banca Mondială, care se ocupă de partea de impact financiar, cei de la Ministrul Finanțelor și Fondurilor Europene. Întreaga reformă legată de sistemul de pensii publice este aferentă cererii de plată 3 din jalonul PNRR ceea ce însemnă că până în noiembrie această reformă trebuie să fie finalizată. Asta înseamnă că proiectul de lege, noul cadru normativ cu privire la pensii trebuie să fie finalizat până în noiembrie. Data la care va intra în vigoare o va decide Parlamentul și o vom cunoaște cu toții în momentul în care apare în Monitorul Oficial.”

Simona Bucura- Oprescu a dat asigurări că în aceste momente, Ministerul Muncii face tot posibilul ca noua Lege a pensiilor să genereze echitate.

”Echipa de la Ministerul Muncii va face tot ce îi stă în putere astfel încât românii să se bucure de o nouă lege a pensiilor care să genereze echitate, dar și să aducă fiecărui român stabilitate și ideea unei pensii cel puțin decente(…) Toate aceste acte normative nu pot fi făcute fără partea de sustenabilitate. Deci, există trei variante pe legea pensiilor, pe fiecare dintre ele Banca Mondială ne pregătește și un impact. Toate aceste simulări sunt pentru momentul în care noua lege a pensiilor va intra în vigoare”, a mai spus ministrul Muncii.

Cât despre majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2024, Simona Bucura-Oprescu a subliniat că pe masa Ministerului Muncii se află două scenarii posibile.

”Avem două scenarii posibile, acestea sunt în funcție de când va fi valabilă noua lege a pensiilor. Și anul acesta am avut o indexare de 12% în ceea ce privește pensiile. Este drept că aceasta se calculează raportându-se la inflația de anul anterior, dar sunt prioritatea, noastră, grija noastră și indiferent cum ar fi aceștia vor avea și anul viitor o formă de ajustare a pensiei cu inflația și puterea de cumpărare și situația economică din țară”, a conchis Simona Bucura-Oprescu.

Citește și Ministrul Muncii, Simona-Bucura Oprescu, rupe tăcerea despre azilele groazei: „Am tăiat în carne vie şi vom continua unde găsim nereguli. Până la 31 august vom veni cu o nouă lege”

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Felul românesc de mâncare pe care spaniolii au început să-l adore. Cei care îl gustă vor neapărat rețeta
Capital.ro
A VENIT ORDIN direct de la poliție. Șoferii români au total INTERZIS. Se aplică până pe 9 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Clarificări în scandalul Drugtest! Informații importante pentru toți șoferii!
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Motivul pentru care George Simion și-a numit băiatul Radu. Are o semnificație specială pentru el
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
România devine o MARE FORȚĂ în Europa. Planul care se pregătește CHIAR ACUM: Va fi noul combustibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Noi date în cazul copilului care ar fi fost mușcat de o femeie pe plaja din Năvodari
MediaFlux
JOE BIDEN, ÎNLOCUIT! Cine îi IA LOCUL
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!