Nepotul Cesariei Evora povesteşte în exclusivitate ultima zi din viaţa artistei VIDEO

Cesaria Evora, “Diva Desculţă” pe care o plânge acum o lume întreagă, iubea în mod aparte România. Puţini ştiu că faimoasa cântăreaţa venea în ţara noastră şi ca să îşi viziteze nepotul, Federico da Luz Tavares, care locuieşte la noi de mai bine de treizeci de ani.
Romania TV
18 dec. 2011, 17:21
Nepotul Cesariei Evora povesteşte în exclusivitate ultima zi din viaţa artistei VIDEO

Simplă, cu simţul umorului şi darnică, aşa o descriu pe Cesaria Evora nepotul şi fiica acestuia. Înlăcrimat Federico, alături de fiica sa Francoise, a povestit, în exclusivitate pentru România TV, cum a fost ultima zi din viaţa mătuşii sale, faimoasa Cesaria Evora.

Am vorbit cu ea marţi chiar că auzisem că vine în România. Nu avea nicio treabă, chiar glumea, spunea: am de gând să mă refac, să vin să fac ultimul spectacol în România, să te dai mare” , a povestit nepotul regretatei cântăreţe.

Federico spune că nimic nu prevestea, vineri dimineaţă, sfârşitul cântăreţei.

Mi-a spus că s-a trezit de dimineaţă ca de obicei, fără probleme, a plecat la piaţă, a făcut cumpărături. Pe la zece a început să gătească pentru cei 100 de oameni pentru care găteşte zilnic. A dat mâncare ca de obicei între orele 12 şi 14. Pe la două jumate s-a simţit obosită, a zis că merge să se odihnească, dar făcând primul pas a căzut. Au dus-o la spital. Ieri dimineaţă, doctorii au chemat familia că Ces nu se simte bine şi la 11 şi 20 a murit. Dădea într-adevăr mâncare la 100 de oameni pe zi. Chiar când nu era în ţară avea bucătari care făceau asta”, a spus în interviu nepotul artistei.

„Nu se considera vedetă, nu era cu nasul pe sus”

Mergea pe jos peste tot. În insulă vorbea cu toată lumea. Era un chin să mergi să mergi cu ea 3 km că făceai trei ore, la câţi oamei se opreau de vorbă. Era un om foarte simplu, nu era cu nasul pe sus”, a mai spus Federico.

O lume întreagă a iubit-o pe „Cântăreaţa desculţă„. La înmormântare şi-au anunţat prezenţa sute de personalităţi, de la oameni politici la vedete de la Hollywood.

S-au anunţat o mie de personalităţi. Nu ştiu, e prea mult tam tam. Nu ştiu câţi din guvernul Portugaliei, Angoliei, Braziliei vor veni. Dar lui Ces nu îi plăceau chestiile astea. Şi-au anunţat venirea în Capul Verde Împăratul Japoniei, regele Juan Carlos de Spania, din Danemarca, fostul preşedinte al Franţei, Jacques Chirac ”, a explicat nepotul.

“A spus că ea când va muri să o punem în cearşaf alb”

Înainte să moară, Cesaria Evora le-a spus membrilor familiei că vrea o ceremonie religioasă simplă. De la această mică plăcere au apărut tot felul de speculaţii potrivit cărora ar avea probleme cu alcoolul. Singura ei dependenţă însă, spun membrii familiei, a fost iubirea.

A spus că ea când va muri să o punem în cearşaf alb şi să îi punem 5 litri de grog. Din când în când să se trezească să bea şi ea. Groc este o băutură care ea, când a început să cânte prin baruri îi plăcea. Ea nu a fost niciodată beţivă. A avut întotdeauna probleme cu dragostea. Avut un prim prieten care a folosit-o, pe urmă l-a cunoscut pe tatăl lui Eduardo. Au făcut copilul şi după aia el a plecat. Trebuia să se căsătorească cu un fotbalist, a făcut-o pe Fernanda. A spus gata, sacrifice toată viaţa mea pentru copiii ăştia”, povestit nepotul Federico.

Inclusiv Madonna s-a declarat fanul Cesariei Evora şi a invitat-o să cânte la ziua ei, împreună cu întreaga formaţie.

Cesaria Evora iubea România

Iubea parfumurile bărbăteşti şi bijuteriile din aur. Şi tot timpul cotrobăia prin parfumurile nepotului Federico. Nepoatei sale îi aducea mereu bijuterii. Avea un mod unic de a face cadouri.

Cântăreaţa era îndrăgostită de România şi îşi dorea o vacanţă la noi.

Întotdeauna alegea România. De aia a şi venit de mai multe ori. Mi-a spus dacă chemam de patru ori pe an aici, făcea tot posibillul să vină. A fost singura ţară în care a acceptat să stea şase zile. Ea nu a stat niciodată într-un loc şase zile”, a spus Federico.

La data de 15 mai, anul acesta, Cesaria Evora ar fi trebuit să susţină un nou concert în București. L-a amânat din cauza problemelor de sănătate.

Cesaria Evora a murit sâmbătă la 70 de ani, într-un spital din insula sa natala din Sao Vicente (nord) unde a fost internată vineri. Ea va fi îngropată săptămâna viitoare la Mindelo, cel mai mare oraş din Sao Vicente.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'