Prognoza meteo 30 iulie 2023. Vremea la extreme: caniculă în prima parte a zilei, tunete, fulgere şi ploi torenţiale după-amiaza

Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, iar disconfortul termic va fi ridicat. După-amiaza sunt posibile descărcări electrice, intensificări ale vântului şi ploi cu caracter torenţial.
Irina Dumitrescu
29 iul. 2023, 16:54
Prognoza meteo 30 iulie 2023. Vremea la extreme: caniculă în prima parte a zilei, tunete, fulgere şi ploi torenţiale după-amiaza

Prognoza meteo 30 iulie 2023. La noapte, în nord-vestul ţãrii vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi posibil descãrcãri electrice. Cantitãţile de apã vor depãşi izolat 15 l/mp. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil la început, dar va deveni mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 grade în estul Transilvaniei şi 21 de grade pe litoral.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi 17…19 grade, uşor mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Prognoza meteo 30 iulie 2023

În ţară, vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, în regiunile sudice şi local în cele vestice şi estice disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperaturã-umezealã (ITU) urmând sã atingã şi sã depãşeascã pragul critic de 80 de unitãţi, iar pe alocuri va fi caniculã în Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei.

Din orele dupã-amiezii, vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã ce se va manifesta prin înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului (viteze de 60…80 km/h), în vestul, nordul şi centrul teritoriului, precum şi în zonele montane. Ploile vor avea şi caracter torenţial, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi local 20…25 şi izolat 40…50 l/mp şi pe alocuri vor fi vijelii şi cãderi de grindinã.

În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse, seara şi noaptea, cu o probabilitate mai mare în sud şi est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 36 de grade, iar cele minime între 14 şi 21 de grade, uşor mai scãzute în estul Transilvaniei.

Citeste si Alertă pe Litoral, turiştii fac duşuri scoţiene la 13 grade Celsius. De ce este gheaţă apa mării Negre şi ce anunţă Elena Mateescu pentru weekend

În Bucureşti, vremea va deveni canicularã, cu o maximã termicã de 35…36 de grade şi disconfort termic în creştere, indicele temperaturã-umezealã (ITU) urmând sã depãşeascã uşor pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre sfârşitul nopţii, când va creşte probabilitatea pentru averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 18…20 de grade.

Prognoza meteo 31 iulie 2023

În ţară, valorile termice vor fi în scãdere în toatã ţara, vremea devenind rãcoroasã în nord-est şi centru, dar menţinându-se cãlduroasã în sud. În jumãtatea de est a teritoriului, gradul de instabilitate atmosfericã va fi accentuat şi se va manifesta prin înnorãri, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, iar pe alocuri vijelii şi cãderi de grindinã.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantitãţi de apã local mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi parţial noros şi pe areale mai restrânse vor fi averse, mai intense în zonele montane, iar vântul va avea unele intensificãri în sudul Banatului, precum şi în vestul şi sud-vestul Olteniei.

Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 20 de grade. Spre dimineaţã, izolat se va forma ceaţã, cu precãdere în zonele depresionare.

În Bucureşti, valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare pe parcursul zilei, iar cu o probabilitate mai mare dupã-amiaza vor fi perioade cu averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi în jurul a 30 de grade, iar cea minimã va fi de 16…18 grade.

Prognoza meteo 1 august 2023

În ţară, vremea se va încãlzi din nou în mare parte din ţarã, iar gradul de instabilitate atmosfericã va fi în diminuare. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi averse însoţite trecãtor de descãrcãri electrice în zonele montane şi submontane şi pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 33 de grade, iar cele minime între 10 şi 22 de grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil, trecãtor cu unele înnorãri, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi în jurul a 31 de grade, iar minima va fi de 17…20 de grade.

Citeste si Prognoza meteo. Vortex polar în iulie, am avut temperaturi negative. Cum va fi vremea în august

Prognoza meteo 2 august 2023

În ţară, vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, iar în sud şi vest va deveni canicularã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri, averse şi descãrcãri electrice în regiunile vestice, nord-vestice şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud-est şi la munte, iar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 36 de grade, iar cele minime între 13 şi 22 de grade.

În Bucureşti, vremea va deveni canicularã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã de 18…21 de grade.

Prognoza meteo 3, 4, 5 august 2023

În ţară, vremea va fi canicularã, cu precãdere în sud şi vest. Probabilitatea pentru fenomene specifice instabilitãţii atmosferice va fi mai ridicatã la sfârşitul intervalului.

În Bucureşti vremea va fi canicularã, iar probabilitatea pentru averse redusã.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Bianca Drăgușanu a avut dreptate. Bădălău a călcat strâmb de mai multe ori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Primăria Capitalei a consolidat o singură clădire cu risc seismic în ultimii 3 ani. Nicușor Dan anunță măsuri suplimentare de evaluare
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!