Primele măsuri luate în cazul azilului groazei din Mureș! Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureș au anunțat că această măsură a fost luată, după ce instituția a fost informată de instanța de judecată cu privire la faptul că, față de un angajatul Penitenciarul Târgu Mureș, a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.
„În conformitate cu prevederile legale, cel în cauză a fost suspendat din funcție, urmând ca, în funcție de evoluția anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege”, transmite Poliția Mureș.
Potrivit deciziei Tribunalului Mureș, în noaptea de sâmbătă spre duminică, trei persoane cercetate în cazul azilului groazei din Bărdești, județul Mureș, au fost arestate preventiv.
Judecătorii Tribunalului Mureș au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Tg-Mureș privind trei inculpați din dosarul deschis după ce zeci de persoane, adulți și copii cu probleme neuro-psihomotorii, au fost găsite în condiții mizerie, la Centrul de îngrijire din Bărdești.
Este vorba despre Cosmin Ionuț Păpuc, Jolan Pascu și Flavius Teodor Pascu care au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Acuzaţiile care li se aduc sunt constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane.
„La data de 29 iulie, procurorii DIICOT au comunicat Administrației Naționale a Penitenciarelor că unul dintre inculpați, membru fondator al asociației Re-Min, este agent de poliție penitenciară la Penitenciarul din Târgu-Mureș. Față de acesta, procurorii au dispus punerea în mișcare a actiunii penale și măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore.
Acuzațiile nu vizează exercitarea atribuțiilor de serviciu din cadrul penitenciarului”, informează Ministerul Justiției.
Grupul infracțional care trăia din banii obținuți prin exploatarea vârstnicilor din azilul groazei din Mureș a luat naştere în anul 2020. Inculpaţii au constituit un grup infracţional în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane, urmărind astfel obţinerea unor foloase patrimoniale de pe urma exploatării unor persoane vârstnice ori cu dizabilităţi, prin încasarea, sub paravanul unei asociaţii, a sumelor provenite de la DGASPC ori de la aparţinători, scrie Agerpres. Banii destinaţi îngrijirii bătrânilor au fost folosiţi, însă, în beneficiul membrilor grupării.