Prognoza meteo 31 iulie 2023. Vremea se răceşte semnificativ. Temperaturile scad şi cu 10 grade

Vremea se va rãci în majoritatea zonelor. În jumãtatea de est a teritoriului vor fi perioade cu înnorãri, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, iar pe alocuri vijelii şi cãderi de grindinã.
Alina Costache
30 iul. 2023, 20:57
Prognoza meteo 31 iulie 2023. Vremea se răceşte semnificativ. Temperaturile scad şi cu 10 grade

Prognoza meteo 31 iulie 2023. La noapte, în ţară, vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã ce se va manifesta prin înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului (rafale în general de 60…70 km/h) în zonele montane, local în sudul, nord-estul şi centrul ţãrii şi pe arii restrânse în rest.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi local 20…30 şi izolat 40…50 l/mp şi pe alocuri vor fi vijelii şi cãderi de grindinã. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 şi 21 de grade.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre sfârşitul nopţii, când va creşte probabilitatea pentru averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã va fi de 18…20 de grade.

Prognoza meteo 31 iulie 2023

În ţară, vremea se va rãci în majoritatea zonelor. Gradul de instabilitate atmosfericã va fi accentuat, astfel cã în jumãtatea de est a teritoriului vor fi perioade cu înnorãri, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului (rafale în general de 60…70 km/h), iar pe alocuri vijelii şi cãderi de grindinã.

Citeste si Elena Mateescu, director ANM, prognoza meteo pentru august: „Vremea extremelor, vom avea zile de foc şi furtuni devastatoare”

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantitãţi de apã de 20…25 l/mp şi izolat 30…40 l/mp. În restul ţãrii, cerul va fi parţial noros şi pe areale mai restrânse vor fi averse, mai intense în zonele montane, iar vântul va avea uşoare intensificãri în sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 29 de grade, uşor mai ridicate pânã spre 30…32 de grade în Banat şi Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiuni şi 20 de grade pe litoral. Spre dimineaţã, izolat se va forma ceaţã, cu precãdere în zonele depresionare.

În Bucureşti, vremea se va rãci faţã de intervalul precedent. Cerul va avea înnorãri, mai ales pe parcursul zilei, când vor fi perioade cu averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimã va fi de 16…18 grade.

Prognoza meteo 1 august 2023

În ţară, vremea se va încãlzi din nou în mare parte din ţarã, devenind cãlduroasã îndeosebi în sud şi sud-vest, iar gradul de instabilitate va diminua semnificativ. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri în zonele montane şi submontane şi în sud-estul teritoriului unde pe arii restrânse vor fi averse în general slabe şi izolat oraje; în a doua parte a nopţii, astfel de fenomene se vor semnala pe alocuri în partea de vest-nord-vest a ţãrii, unde şi vântul se va intensifica.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 32 de grade, mai ridicate în sud şi sud-vest, spre 34 de grade în Lunca Dunãrii; minimele termice vor fi cuprinse între 11 grade în depresiunile intramontane, unde vor fi condiţii de ceaţã şi 20…21 de grade pe litoral şi local în vestul teritoriului.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasã, dar va deveni cãlduroasã, cu o maximã termicã de 31…32 de grade. Cerul va fi variabil, trecãtor cu înnorãri ziua, dar probabilitatea de ploaie va fi foarte redusã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 19…20 de grade, uşor mai coborâtã în zona periurbanã.

Prognoza meteo 2 august 2023

În ţară, în regiunile vestice şi nord-vestice, în special în prima parte a zilei, cerul va fi înnorat şi va ploua, iar în centrul, în estul şi local în sudul teritoriului, în orele dupã-amiezii, instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin dezvoltãri noroase convective, averse, frecvente oraje şi pe arii restrânse intensificãri de scurtã duratã ale vântului (izolat chiar vijelii, cu probabilitate mai mare în sud-est); vor fi condiţii de grindinã.

Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitãţi importante de apã (în general de peste 20…30 l/mp). Intensificãri locale şi temporare ale vântului vor fi şi pe crestele montane şi în partea de vest-nord-vest. În cursul nopţii, în toatã ţara, cerul va deveni variabil, iar vântul în general slab.

În Câmpia Românã şi în Lunca Dunãrii, vremea va fi cãlduroasã, disconfortul termic va fi ridicat şi local va fi caniculã, astfel cã se vor atinge temperaturi în general între 32 şi 36 de grade; în celelalte zone, dar mai ales în nord şi centru, regimul termic va fi mult mai ponderat, cu maxime termice între 23 şi 30 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 21…22 de grade pe litoral.

Citeste si Avertizare ANM: Val de ploi torențiale și vijelii în cea mai mare parte a țării, până luni dimineață. Canicula lovește regiunile sudice

În Bucureşti, vremea va deveni canicularã, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în orele dupã-amiezii când se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 34…35 de grade, iar cea minimã de 20…21 de grade, uşor mai coborâtã în zona periurbanã.

Prognoza meteo 3 august 2023

În ţară, vremea va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, iar în sud şi în vest va fi caniculã şi disconfort termic ridicat; maximele temperaturii aerului se vor încadra între 28 şi 37 de grade şi minimele vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, mai coborâte în zonele depresionare din nord-vest şi centru (spre 10…11 grade în estul Transilvaniei). Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

În Bucureşti, canicula se va intensifica, iar disconfortul termic va fi accentuat; astfel, temperatura maximã se va situa în jurul a 36 de grade, iar cea minimã va fi de 20…22 de grade. Cerul va fi variabil şi vântul slab.

Prognoza meteo 4, 5, 6 august 2023

În ţară, valul de cãldurã va persista şi se va intensifica la începutul intervalului, apoi va fi posibilã o ponderare treptatã a temperaturilor. Probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosfericã va fi în creştere de la mijlocul intervalului, în special în jumãtatea de vest a ţãrii.

În Bucureşti, valul de cãldurã va persista şi se va intensifica în prima zi, apoi va fi posibilã o ponderare a temperaturilor, dar disconfortul termic va fi ridicat în toatã perioada. Probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosfericã va fi redusã.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Lidl aduce la raft de luni, 29 iulie 2024, produsele care au rupt norma printre români. Se vor vinde repejor
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cum poți călători mai ieftin. Sfaturile specialiștilor și cele mai răspândite greșeli
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Eduard Ionescu – Victorie Spectaculoasă la JO Paris 2024 după Salvarea a Șase Mingi de Meci
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!