Uriaș! Tunul de 165 de milioane de euro pe care CFR Marfă plănuiește să-l dea în secret! Cum a ascuns directorul Apostolache una dintre cele mai mari licitații din istoria CFR-ului! Bercea Mondialu ar fi beneficiarul ascuns al manevrei cu 500 de locomotive și peste 7.000 de vagoane! Le vrea ca să le dea la fier vechi!

În plin sezon estival CFR Marfă a plănuit în mare secret un tun de 165 de milioane de euro prin scoaterea la licitație a peste 500 de locomotive și peste 7.000 de vagoane, bunuri disponibile aflate în executare silită de către ANAF, care ar urma să fie vândute la fier vechi la prețul unei biciclete. În spatele acestei licitații mamut cu miros de blat se ascunde însuși directorul CFR Marfă, Daniel Apostolache, care a pregătit minuțios, fără să facă prea multă vâlvă, o super-ofertă cu dedicație, se pare, pentru interlopul Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondialu.
Alina Costache
02 aug. 2023, 14:39
Uriaș! Tunul de 165 de milioane de euro pe care CFR Marfă plănuiește să-l dea în secret! Cum a ascuns directorul Apostolache una dintre cele mai mari licitații din istoria CFR-ului! Bercea Mondialu ar fi beneficiarul ascuns al manevrei cu 500 de locomotive și peste 7.000 de vagoane! Le vrea ca să le dea la fier vechi!
Uriaș! Tunul de 165 de milioane de euro pe care CFR Marfă plănuiește să-l dea în secret!

Uriaș! Tunul de 165 de milioane de euro pe care CFR Marfă plănuiește să-l dea în secret! Pe data de 7 iulie, Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” S.A. a anunțat scotea la vânzare a 7.153 de vagoane și 508 locomotive, aflate sub sechestru la ANAF, pentru suma de aproximativ 165 de milioane de euro, un preț subevaluat care a fost stabilit de executor în urmă cu mai bine de șase luni, ce nu reflectă valoarea reală a acestora.

Citește și CFR Marfă, în fruntea listei de datornici pe care ANAF a trimis-o Poliţiei. Are datorii de aproape 22 de milioane de lei

Uriaș! Tunul de 165 de milioane de euro pe care CFR Marfă plănuiește să-l dea în secret!

Având în vedere faptul că această licitație este una dintre cele mai mari din istoria CFR, era de așteptat ca instituția să încerce să informeze cât mai mult opinia publică, pentru atragerea ofertanților, însă lucrurile s-au desfășurat cu totul altfel decât era normal, ceea ce a ridicat foarte multe semne de întrebare legate de miza care se află în joc.

Anunțul vânzării celor 7.153 de vagoane și 508 locomotive a fost postat pe site-ul Societății Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” S.A, departe de ochii curioșilor, fără prea multe informații specifice despre bunurile puse în vânzare.

Pe pagina principală a CFR Marfă nu este nici urmă de acest anunț, însă este foarte interesant cum de o licitație de o asemenea anvergură a fost pitită în secțiunea „Informații de interes public”, la „Anunțuri”, unde primul anunț de pe pagină datează din 2016 și vizează „achiziție servicii de pază pentru obiectivele Stația Videle și P.A.E. Videle”, iar licitația de 165 de milioane de euro se află pe penultima poziție.

Faptul că o asemenea informație a fost așezată în ordinea inversă relevanței și cronologiei ridică foarte multe suspiciuni legate de această licitație și de transparența ei.

Surprinzător este faptul că în anunțul de scoatere la vânzare a celor 7.153 de vagoane și 508 locomotive, nu există niciun detaliu referitor la tipul de vagon sau locomotivă, anul fabricaţiei sau putere, dacă au fost evaluate, cine le-a evaluat ori care este starea lor.

Mai mult, CFR Marfă a ”uitat” să specifice în anunțul de vânzare detalii cu privire la termenele de plată pentru câștigător, garanțiile de participare, felul în care pot fi achiziționate vagoanele și locomotivele, individual, pe serii de vagoane sau stații, ori prin obligativitatea achiziționării tuturor bunurilor.

Cu toate acestea, reprezentanții au menționat faptul că vânzarea bunurilor aflate sub sechestrul ANAF se va face prin „înțelegerea părților”, iar modelul de vânzare este de tipul „așa cum sunt, acolo unde sunt”.

Un alt detaliu care nu trebuie trecut cu vederea este termenul limită stabilit de compania CFR Marfă pentru depunerea ofertelor de preț și anume data de 14 iulie 2023, ora 12:00. Astfel, eventualul cumpărător avea la dispoziție patru zile să vadă sutele de vagoanele și miile de locomotivele scoase la vânzare, răspândite prin toată țara, pe la București, Bârlad, Pașcani, Craiova, Simeria, Dej, Constanța sau Oradea, acțiune imposibil de realizat de altfel.

 

Daniel Apostolache, directorul general CFR Marfă SA, în spatele manevrei feroviare de care ar beneficia Bercea Mondialu

În spatele anunțului de scoatere la licitație a celor peste 500 de locomotive și peste 7.000 de vagoane se află însuși Daniel Apostolache, directorul general CFR Marfă SA, care ar fi pregătit această manevră cu dedicație pentru băieții deștepți ce se ocupă cu vânzarea fierului vechi.

Surse din piață spun că cel direct interesat de o mare parte din această achiziție este interlopul din Olt Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondialu, care orchestrează mai multe afaceri cu fier vechi din țară.

La scurt timp de la postarea anunțului pe site-ul CFR Marfă, Bercea Mondialu a început să ia legătura cu mai mulți directori de regionale, unde se află vagoanele și locomotivele scoase la vânzare, cărora le-a spus că el va fi cumpărătorul.

Coincidență sau nu, interesul crescut al lui Bercea Mondialu de a cumpăra a vagoanele și locomotivele CFR Marfă s-a arătat fix în aceiași perioadă în care directorul general al CFR Marfă, Daniel Apostolache a început construirea unei vile la Corbeanca.

Dacă Bercea Mondialu și alți băieți deștepți de pe piață vor cumpăra aceste vagoane și locomotive, practic CFR Marfă le va da cu bună știință la fier vechi.

Citește și Salariile angajaților CFR cresc într-un an cât altele în zece. Câți bani vor primi în plus de la 1 decembrie

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop rune 29 iulie – 4 august 2024. Mihai Voropchievici dezvăluie ce zodie e sub semnul Uraganului
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Ceaușescu a construit ilegal Casa Poporului. Mărturiile fostului arhitect-șef al Bucureștiului
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
UE a dat ordin. Se introduce un nou CARD. România va fi obligată să îl folosească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
FSB DEJOACĂ ATACURI TERORISTE ÎN DAGHESTAN: TREI SUSPECȚI ARESTAȚI ÎN KASPIK
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!