„Guvernul României acționează corect cu IT-iștii. De peste 20 de ani, statul român a ajutat fiscal domeniul IT și IT-iștii, oferindu-le cele mai largi facilități fiscale posibile, permițându-le să nu plătească taxe.
Indiferent de ce partid a fost la guvernare, scutirile fiscale ale domeniului IT au fost menținute de către statul român pentru a încuraja dezvoltarea acestui domeniu modern, specific unei societăți avansate.
De altfel, chiar în perioada unei guvernări PSD au fost instituite aceste facilități. Industria IT și oamenii implicați au beneficiat de toate aceste scutiri și astfel s-au dezvoltat profesional, economic și personal.
Drept urmare, domeniul IT a ajuns în momentul de față să reprezinte peste 7% din PIB-ul României, devenind unul din cele mai importante domenii economice și cu siguranță domeniul cu explozia de creștere cea mai evidentă. Putem deja vorbi de ceva timp de o maturizare profesională a acestui domeniu economic.
Pe de altă parte, tot de ceva timp IT-iștii au devenit și ei unii dintre cei mai vocali membri ai societății, cerând spitale, străzi, servicii publice de calitate și digitalizate, cultură etc.
IT-iștii sunt pretențioși. Cer multe de la statul român, dar au pretenția să nu ofere nimic la schimb.
Din păcate pentru ei, se comportă ca niște copii răzgâiați, căci doar aceia clamează atenție necondiționată și nici un fel de responsabilitate.
A venit vremea ca IT-șii să dea dovadă de maturitate socială. Dacă vor o țară ca afară, dacă au pretenții de la statul român, e vremea să contribuie, așa cum o fac și toate celelalte domenii economice. Nu poți emite pretenții dacă nu ești matur și nu contribui și tu la efortul financiar al statului român.
Marcel Ciolacu, premierul României, exact asta solicită în momentul de față de la IT și de la IT-ști. Să se maturizeze, să lase la o parte răsfățurile specifice copilăriei și adolescenței profesionale, din care au ieșit deja, și să își respecte contractul social: nu poți emite pretenții fără să contribui și tu. Guvernul României, prin intermediul premierului Ciolacu, ține seamă de această transformare și maturizare a domeniului IT și intenționează să acționeze în consecință, reducându-le facilitățile fiscale.
La fel precum o familie își susține copiii atunci când au nevoie, dar când ajung la maturitate le solicită să contribuie și ei la cheltuielile casei, la fel și statul român. Îi tratează pe IT-iși ca pe niște membri adulți ai societății românești, aflați deja de ceva timp pe picioarele lor, și le solicită responsabilitate socială. Să plătească taxe pentru spitalele și străzile și toate celelalte servicii publice pe care le clamează vehement. Întrebarea este: sunt în stare IT-iștii să dovedească maturitate și responsabilitate socială și să înțeleagă că, dacă până acum România i-a protejat și i-a ajutat să se dezvolte, acum este cazul să întoarcă favorurile și să pună și ei umărul la dezvoltarea țării? Sau doresc cumva IT-iștii să rămână la stadiul de copii răzgâiați, care se tăvălesc pe jos și consideră că li se cuvine tot, fără a întoarce ajutorul înapoi? România a fost generoasă cu IT-iștii până acum. Ar trebui de acum încolo să fie și IT-iștii corecți cu țara lor”, a scris Mirel Palada pe pagina lui de Facebook.