Povestea de viață care a șocat internetul! O îngrijitoare nemulțumită de salariul din Italia a ajuns patroană în Maldive! „Mi-am făcut un salariu de bază de 800 de dolari, apoi comisioane”

Povestea unei femei a șocat pe internet. Aceasta era nemulțumită de salariul pe care îl avea în Italia pe postul de îngrijitoare, așa că a decis să își schimbe radical viața și să se mute în Maldive. Ce s-a întâmplat ulterior a fost incredibil.
Alina Costache
03 aug. 2023, 20:25
Povestea de viață care a șocat internetul! O îngrijitoare nemulțumită de salariul din Italia a ajuns patroană în Maldive! „Mi-am făcut un salariu de bază de 800 de dolari, apoi comisioane”
Povestea de viață care a șocat internetul! O îngrijitoare nemulțumită de salariul din Italia a ajuns patroană în Maldive! „Mi-am făcut un salariu de bază de 800 de dolari, apoi comisioane”

O femeie în vârstă de 51 de ani, care lucra pe post de îngrijitoare în Italia a luat o decizie care i-a schimbat viața definitiv. Fiind nemulțumită de salariul pe care îl avea s-a hotărât să își încerce norocul în Maldive. În Italia, la azilul pentru care lucra câștiga 1100 de euro lunar, iar acești bani nu îi ajungeau pentru a avea un trai mulțumitor.

Citește și: Emily Burghelea a avut parte de o experiență traumatizantă, la întoarcea din Maldive: „Avionul a căzut în gol de trei ori”

Paola Pesce a fost născută și crescută în Lomagna , în zona Brianza din Lecco și a ajuns acum până în Maldive. Este de părere că acesta a fost destinul ei și că a ajuns acolo pentru a se reinventa. În cele din urmă, după ce s-a despărțit de fostul soț, aceasta s-a măritat cu un maldivian.  Aceasta nu s-a mulțumit cu o viață de „turist veșnic”, ci și-a pus la bătaie toate abilitățile de care dispune și lucrează în pensiunea pe care o conduce, exact ca orice alt angajat.

„Am fost un partener de sprijin în casele de bătrâni. Am îngrijit persoane cu dizabilități și vârstnici: câștigam 1.100 de euro pe lună. Foarte puțini bani, dacă ai o casă și doi copii de întreținut. Am ajuns aici datorită unei vacanțe pe care am făcut-o cu fostul meu soț, explorând insule care ne-au încântat până la punctul de a ne face să ne întoarcem patru luni mai târziu cu copiii noștri: aveam 36 de ani și aveam copii mici, un băiat și o fată. Obiectiv: să ne stabilizăm, să deschidem o pensiune într-un atol la sud de Malé, capitala din insule. Dintre toți, am fost cel mai puțin convinsă și în schimb… Sunt încă aici. Am un suflet maldivian deja”, a povestit aceasta.

Cum e viața în Maldive

Ea și-a și deschis o afacere, pensiunea la care visa de ceva vreme.

„Erau doar trei în tot arhipelagul. Inițial ne-am gândit doar la o a doua casă în cealaltă parte a lumii pentru familia noastră nereceptivă, dar oferta inexistentă de închirieri turistice ne-a determinat să intrăm pe piață, chiar la sud de Malé, în parteneriat cu un maldivian. O alternativă la resorturile de lux, „închise” și care reprezintă o barieră în calea cunoașterii obiceiurilor și tradițiilor locale.  Una dintre ultimele insule din nord, în atolul Haa Alif, Maldive, este încă foarte curată și nu foarte turistică. Eu acum vreau să vând aici. Malé a fost „invadat” și este prea comercial:  Îmi place când un oaspete mă întreabă cum trăiesc localnicii, care astăzi fac eforturi să vorbească engleză și italiană: se fac înțeleși, nu vor să fie fantome. Între timp, pensiunile s-au înmulțit: au ajuns la 900, deci concurență cât cuprinde”, a mai explicat femeia.

Aceasta a povestit că, în ceea ce privește veniturile, a reuși să aibă un salariu de bază de 800 de dolari la care se adugă diverse comisioane. Atunci când vorbim de cheltuieli, traiul nu este unul tocmai ieftin.

„Mi-am făcut un salariu de bază de 800 de dolari, apoi am comisioane la vânzări, de exemplu excursii cu barca. Costul vieții a crescut.  Curentul, care merge pe bază de generator. Persoanele fizice nu pot instala panouri solare. Și apoi Internetul: pentru 180 de GB cheltuiesc 100 de dolari pe lună. De asemenea transportul cu barca este scump, singurul posibil. Orice vrei să cumperi, aici durează foarte mult. Suntem în nordul extrem al unei țări importatoare. Daca un electrocasnic se defectează, nu exista magazin in afara locuintei, deci trebuie sa il comanzi si sa astepti cel putin o saptamana. La fel și cu mâncarea,” mai spune Paola, conform Corriere.

Femeia a mai explicat că nu e chiar ușor să trăiești în Maldive și că este necesar să fi cu actele la zi,  dacă vrei să stai liniștit.

„A trăi și a lucra în Maldive nu este absolut atât de simplu pe cât s-ar putea crede. În ultimii ani, așadar, regulile au devenit și mai stricte. Nu poți locui aici dacă nu ai un loc de muncă și deci o viză de muncă, care se reînnoiește anual. De asemenea, puteți decide să vă căsătoriți cu un bărbat sau o femeie din Maldive și, prin urmare, să obțineți o viză de căsătorie pe 5 ani”, a spus aceasta.

Citește și: Plaja din România unde te simți ca în Maldive. Puțini turiști știu de acest loc cu nisip fin și apă curată ca lacrima

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate Evaluare Națională 2024. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum se afișează rezultatele, de fapt. Procedura de admitere liceu 2024 și live text de la evaluarea națională 2024. Update
Capital.ro
Se dă iar ordin UE pentru cei cu mașini pe benzină și motorină. România va fi obligată să aplice legea
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Veste șoc pentru pensionari! Nimeni nu se aștepta la acest lucru!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Irinuca și Ramona Gabor pozate de Gabi Bădălău. Întâlnire de taină între foști iubiți
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Vremea a făcut ravagii în România: Pompierii au interveni în 42 de localități. Mai mulți copaci au fost doborâți în București din cauza vântului puternic, iar traficul feroviar a fost blocat
Capital.ro
Adio, maestre! Românii îşi iau adio de la o legendă a filmului. A murit acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verific online notele
substantial.ro
Trei cai militari în goană prin centrul Londrei, speriați de un autobuz
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?