Prognoza meteo. Grindină şi vijelii în weekend, ciclonul polar înlocuieşte arşiţa

În vestul şi nord-vestul teritoriului instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã şi se va manifesta prin înnorãri, frecvente decãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi pe arii restrânse averse. Vor fi condiţii de grindinã, iar cu totul izolat cantitãţile de apã pot depãşi 15...25 l/mp.
Mircea Filipescu
04 aug. 2023, 13:59
Prognoza meteo. Grindină şi vijelii în weekend, ciclonul polar înlocuieşte arşiţa

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Valul de cãldurã va persista în Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Oltenia, Muntenia şi sud-estul Moldovei, unde va fi caniculã, disconfortul termic se va menţine ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. În celelalte regiuni vremea va fi cãlduroasã, iar pragul critic de 80 de unitãţi al disconfortului termice va fi atins pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor situa în general între 30 şi 38, iar cele minime între 14 şi 23 de grade, cu valori mai scãzute în depresiuni. În vestul şi sud-vestul teritoriului instabilitatea atmosfericã se va accentua în orele serii şi noaptea, când vor fi înnorãri accentuate, frecvente descãrcãri electrice şi averse torenţiale, astfel, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 30…40 l/mp şi izolat 50…60 l/mp. Pe alocuri se vor semnala vijelii şi cãderi de grindinã. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilitãţii atmosferice se vor semnala spre sfârşitul intervalului, pe arii mai restrânse, la intensitate mai micã şi cu o probabilitate mai mare în sud, centru şi nord-vest. Vântul va avea local şi temporar intensificãri, mai susţinute pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depãşi 70 km/h.

România se sufocă. Alertă cod galben și portocaliu de caniculă în toată țara. Ceață și apă rece pe litoral. Apoi vin furtuni violente

BUCURESTI
Vremea va fi canicularã, disconfortul termic în continuare ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi mai mult senin, dar spre sfârşitul intervalului va prezenta înnorãri şi va creşte probabilitatea pentru averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat. Valorile termice vor fi uşor mai scãzute faţã de ziua precedentã, astfel maxima va fi de 35…36 de grade, iar minima de 18…20 de grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Vremea va fi în general instabilã şi se va rãci în cea mai mare parte a ţãrii. Excepţie vor face regiunile estice şi sud-estice, unde valorile termice vor caracteriza o vreme cãlduroasã, pe arii restrânse canicularã dupã-amiaza cu disconfort termic ridicat, indicele temperaturã umezealã (ITU) urmând sã atingã şi sã depãşeascã uşor pragul critic de 80 de unitãţi. În vestul, nord-vestul, parţial în centrul ţãrii şi la munte, nebulozitatea va fi în general persistentã, temporar va ploua şi pe arii restrânse vor mai fi descãrcãri electrice. În Moldova, Muntenia, estul şi nord-estul Transilvaniei şi pe arii mai restrânse în Dobrogea, iar la începutul zilei şi în Oltenia, instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, frecvente descãrcãri electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial, izolat vijelii şi grindinã. Pe alocuri cantitãţile de apã vor depãşi 15…25 l/mp. Vântul va avea temporar intensificãri, mai ales pe parcursul zilei, în mare parte din ţarã. Temperaturile maxime vor fi de la 21 de grade în dealurile Crişanei, pânã în jurul a 35 de grade în Moldova şi estul Munteniei, iar cele minime se vor situa în general între 10 şi 20 de grade.
BUCURESTI
Vremea va fi în general instabilã şi se va rãcori. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate îndeosebi dupã-amiaza, când vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimã va fi de 15…18 grade.

Prognoza meteo LUNI

TARA
În cea mai mare parte a Munteniei, în Dobrogea şi în jumãtatea sudicã a Moldovei, ziua vremea va fi predominant frumoasã şi local cãlduroasã, cu temperaturi maxime între 29 şi 34 de grade, însã noaptea înnorãrile se vor accentua şi pe arii extinse vor fi ploi local mai însemnate cantitativ. În restul teritoriului, va fi vreme în general rãcoroasã, cu maxime termice între 21 şi 28 de grade, cerul va avea înnorãri temporare şi, mai ales în prima parte a intervalului, vor fi averse şi posibil descãrcãri electrice local la munte şi pe spaţii mai restrânse în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu uşoare intensificãri. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8…9 grade în zonele depresionare şi 20…22 de grade pe litoral şi în deltã. În a doua parte a nopţii, izolat se va forma ceaţã.
BUCURESTI
Vremea va fi cãlduroasã, cu o maximã a temperaturii aerului în jurul a 32 de grade. Cerul va fi variabil ziua, apoi înnorãrile se vor accentua şi va ploua moderat cantitativ. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimã va fi de 16…18 grade.

 

Prognoza meteo MARTI

TARA
Vremea va fi rãcoroasã, cu valori termice mult mai mici decât ar fi normal în prima decadã a lunii august în majoritatea zonelor ţãrii; astfel, temperaturile maxime se vor încadra 18 şi 26 de grade, uşor mai ridicate în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 7 şi 16 grade. Pe parcursul zilei, vor fi înnorãri mai persistente şi va ploua pe arii relativ extinse în regiunile sud-estice şi zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, unde se pot acumula cantitãţi de apã însemnate, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi ploile izolate. Noaptea, cerul va deveni variabil şi izolat se vor forma ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe litoral, în bazinul vestic al Mãrii Negre şi pe alocuri pe crestele montane.

Prognoza meteo lunară. Toamna începe cu temperaturi de vară. Cum va fi vremea până la începutul lunii septembrie.

BUCURESTI
Valorile termice vor fi mult mai scãzute decât în ziua anterioarã şi vor caracteriza o vreme rãcoroasã. Cerul va avea înnorãri în prima parte a intervalului când temporar va ploua, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 24 de grade, iar cea minimã va fi de 14…16 grade.

Prognoza meteo MIERCURI, JOI, VINERI

TARA
Vremea va fi în încãlzire în jumãtatea sudicã a ţãrii, dar în rest se va menţine rãcoroasã. Ploi locale, temporare vor fi posibile în regiunile nordice şi la munte.
BUCURESTI
Vremea va fi predominant frumoasã şi în încãlzire.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Soluționare HALUCINANTĂ în cazul lui Robert de la Insula Iubirii. Ce s-a întâmplat la Poliția Animalelor, a povestit totul cu zâmbetul pe buze
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Noi Dezvăluiri în Ancheta Dentistei din Brăila: Cauza Morții și Probele Descoperite de Criminaliști
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'