Uluitor! O armă extraterestră veche de 3.000 de ani a fost descoperită în Elveția. Oamenii de știință sunt șocați

Lumea arheologiei este uluită, după ce o armă veche de 3.000 de ani despre care se crede că este făcută dintr-un material care nu provine de pe planta noastră a fost descoperită în Elveția.
Alina Costache
04 aug. 2023, 19:30
Uluitor! O armă extraterestră veche de 3.000 de ani a fost descoperită în Elveția. Oamenii de știință sunt șocați
Uluitor! O armă extraterestră veche de 3.000 de ani a fost descoperită în Elveția.

O armă extraterestră veche de 3.000 de ani a fost descoperită în Elveția. Reprezentanții Muzeului de Istorie Naturală din Berna, Elveţia, au anunțat într-un studiu publicat zilele trecute în Journal of Archaeological Science că o echipă de arheologi a descoperit o armă, care pare a fi un vârf de săgeată, ce datează din Epoca Bronzului. Experții spun că artefactul ar fi fost făcut dintr-un metal care probabil nu provine de pe planeta noastră.

Citește și Păpușile Arădeanca – opulența în Epoca de Aur. Cum au ajuns de la „jucării” la „obiecte de lux” în casele românilor

O armă extraterestră veche de 3.000 de ani a fost descoperită în Elveția

Originea extraterestră a acestui obiect a fost dovedită prin combinarea metodelor extinse și nou aplicate unui artefact arheologic. Astfel, în compoziția sa au fost găsite mai multe metale, precum nichel, cobalt și germaniu.

Artefactul care seamănă cu un vârf de săgeată plat, măsoară doar 39,3 milimetri lungime și are doar 2,9 grame greutate, prezintă o textură laminată reprezentând cel mai probabil un model Widmanstätten deformat, urme de șlefuire pe suprafață și resturi de gudron de lemn.

Astfel de obiecte mici care au fost descoperite de-a lungul timpului, în diverse părți ale lumii sunt realizate din fragmente de fier, care au căzut pe Pământ sub forma unor meteoriți.

Artefacte precum pumnale ceremoniale, figurine sau bijuterii din fier meteoric au fost găsite în Turcia, Grecia, Siria, Irak, Liban, Indonezia, Iran, Canada, Groenlanda, Rusia, China și Africa de Nord. De exemplu, o colecție de mărgele de fier găsite într-un mormânt vechi de 6.000 de ani a precedat epoca fierului din Egipt cu 2.000 de ani.

Se pare că și acest obiect este făcut dintr-un material provenit de la un meteorit. Compoziția chimică a materialului folosit este un aliaj fier-nichel-aluminiu. Datorită unei combinații de imagini cu microscop electronic, raze X și analize de radiații de înaltă energie s-a reușit compararea materialului cu mostre de la alți meteoriți.

Astfel, vârful de săgeată analizat face parte dintr-o serie de vârfuri de săgeți, realizate din bronz, găsite în urmă cu mai bine de 100 de ani la situl arheologic elvețian Mörigen, iar acum face parte din colecțiile Muzeului de Istorie din Berna.

Mörigen este o regiune din Epoca târzie a bronzului, localizată cândva lângă malul unui lac. De-a lungul timpului, localitatea a prezentat foarte mare interes pentru cercetători, deoarece în apropiere este cunoscută o cădere de meteorit. Este vorba despre meteoritul de fier Twannberg, care cuprinde trei fragmente și care este cel mai mare meteorit găsit vreodată în Elveția.

În cadrul unor cercetări mai extinse, cercetătorii au observat că concentrațiile de nichel și germaniu pentru vârful săgeții Mörigen au similarități cu meteoritul Kaalijarv din Estonia, o țară de la Marea Baltică din nordul Europei.

Singurul vârf de săgeată de fier făcut din metal meteoritic pe care l-au găsit arheologii a fost excavat dintr-o așezare din epoca târzie a bronzului (900-800 î.Hr.), în urmă cu aproape 3.000 de ani.

Citește și Carpeta cu „Răpirea din Serai” a ajuns să coste o avere. Povestea neştiută a celui mai cunoscut obiect decorativ de pe pereţii caselor bunicilor

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Amendă fabuloasă pentru toți posesorii de câini și pisici din România. Este interzis să faceți așa ceva
Capital.ro
Mașinile interzise în trafic. Vehiculele diesel, fără drept de circulație. S-a pus termen 2 ani
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
LOVITURĂ DURĂ PENTRU VITEZOMANI! Toate mașinile vor fi dotate cu asta
Adevarul
De ce dieta keto poate distruge organismul. Avertismentul transmis de specialiști: „Risc de boli de inimă și accident vascular cerebral”
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Victor Ciutacu, în politică! Răspunsul la care nimeni nu se aștepta
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Ce rentă viageră va încasa David Popovici după ce se va retrage. E asigurat pentru tot restul vieții!
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Primele declarații ale Nadiei Comăneci și ale Ecaterinei Szabo, după ce Anei Bărbosu i s-a retras medalia de bronz: „Trebuie să fii deasupra lor cu 10 puncte. Fiindcă suntem români”
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Sunt obligați să plătească. Marcel Boloș: Fentează statul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Curtea Supremă a SUA respinge încercarea statului Missouri de a opri sentința lui Trump
MediaFlux
DONALD TRUMP e în PERICOL! Kamala Harris face ANUNȚUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!