Internetul a luat foc! Spectacolul făcut de Gheboasă la Untold 2023 stârnește reacții dure: „No comment! Ce bine sună viitorul”

În acest final de săptămâna a avut loc uriașul festival Untold. Sute de artiști au fost prezenți pe scenele din Cluj Napoca, însă scena Alchemy a produs cele mai mari controverse. Aceasta a fost dedicată muzicii trap, care este extrem de populară acum la nivel global. Se știe că aceasta are un mesaj dur, care promovează consumul de droguri și comportamente violente. Prestația trapperului Gheboasă a născut o serie de reacții în rândul mai multor persoane publice.
Alina Costache
06 aug. 2023, 09:14
Internetul a luat foc! Spectacolul făcut de Gheboasă la Untold 2023 stârnește reacții dure: „No comment! Ce bine sună viitorul”
Internetul a luat foc! Spectacolul făcut de Gheboasă la Untold 2023 stârnește reacții dure: „No comment! Ce bine sună viitorul”

Trapperul Gheboasă a urcat pe scenă la Alchemy în cadrul festivalului Untold din ediția din 2023, în data de 4 august. În înregistrările distribuite pe internet, se poate observa cum admiratorii își amintesc fiecare vers și îl acompaniază pe artist cu cântece și dansuri, chiar dacă conținutul melodiilor sale promovează consumul de substanțe interzise sau manifestări violente.

Citește și: Zanni vrea din nou bătaie la RXF! Ce spune trapperul după ce l-a făcut praf pe Gheboasă

Se poate observa în înregistrări faptul că cei mai mulți dintre oamenii prezenți la concertul lui Gheboasă sunt adolescenți. O serie de personalități publice au emis diverse reacții cu privire la prestația lui Gheboasă la Untold. Cântărețul Cezar Ouatu a transmis un mesaj ironic pe platforma Facebook. În postarea sa, a inclus și un videoclip în care apare trapperul Gheboasă, în timp ce mulțimea de fani îl însoțește cântând și dansând.

„Noua generație … “idoli” vs fani … no comment!!!Ce voce, ce mesaj, ce producție și ce bine sună viitorul”, a scris ironic Cezar Ouatu.

Muzica lui Gheboasă, motiv de controversă pe internet

De asemenea, sociologul Gelu Duminică și-a exprimat punctul de vedere. Conform opiniei sale, Gheboasă nu ar trebui să fie condamnat.

„Văd lumea oripilată de versurile muzicilor cântate pe scena UNTOLD de câțiva artiști extrem de populari în rândul tinerilor și adolescenților (gen Gheboasa). Se propune stropirea cu aghieazmă mare, se leșină de grija viitorului și se induce ideea că cei ce sunt acolo în public reprezintă un pericol pentru națiune.

Cu siguranță, versurile sunt extrem de vulgare și pline de mizerie. Eu nu consum muzica asta și nici nu cred că o voi consuma vreodată. Din păcate, însă, nu pot să nu văd că nu e nimic nou sub soare cu muzica de genul ăsta și că ea a existat, sub varii forme, mai dintotdeauna.

Folclorul românesc de secolul XIX (cam de atunci avem primele surse) avea și melodii cu versuri extrem de vulgare care erau super populare în acele vremuri. Melodii de genul asta au existat și în perioada interbelică, ba chiar și în comunism (atunci erau mai cu „perdea”).

La nivel internațional, muzicile cu versuri dure, macabre și pline de înjurături sunt și mai prezente de prin anii 80, iar „muzicile de cartier” care ajung și în România anilor 90 nu sunt despre panseluțe și zbor de fluturi. Că noi am crezut că e vorba despre, e ceva ce ține de accesul nostru la educație de calitate….

Din punctul meu de vedere, ceea ce fac acum artiștii români care au astfel de muzici și mesaje nu e decât o adaptare la „piață”. Fiți siguri că dacă muzica lor nu ar avea un public consistent, s-ar reprofila: )).

Așa că nu cred că e nevoie de stropire cu aghiazmă mare și nici nu cred că viitorul ne este în pericol din cauza muzicilor celor ca Gheboasa.

Ceea ce ei reprezintă e doar un tip de subcultură muzicală (atenție „subcultură” nu însemnă ceva inferior) care există peste tot și a existat mai dintotdeauna. Și căt există public care o consumă, nu prea avem ce face.

Vorba aia: de gustibus….. (n.r. non est disputandum – dicton latin care se traduce prin ”gusturile nu se discută”)”, a transmis Gelu Duminică.

Citește și: Gheboasă îl umilește pe Selly! Câți bani „sparge” pe lună artistul? „Sincer să îți zic, Selly joacă la pitici. Dacă el cheltuie 20.000 de euro pe lună…”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Reduceri la facturile la energie. Cum se calculează consumul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'