Simona Halep, lovitură teribilă înainte de US Open. Anunţ oficial de la WTA

Simona Halep (31 de ani) nu mai este cea mai bine clasată româncă în ierarhia WTA, fiind depășită de Irina Begu (32 de ani). Simona a ajuns pe locul 56, cu două poziţii mai jos faţă de săptămâna trecută, iar riscul este să fie scoasă de tot din clasament.
Filip Stan
07 aug. 2023, 18:27
Simona Halep, lovitură teribilă înainte de US Open. Anunţ oficial de la WTA

Simona Halep a jucat ultimul său meci oficial pe 29 august 2022, la US Open. Ea a părăsit competiția încă din turul întâi, unde a fost învinsă de ucraineanca Daria Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6. Ulterior, ea a fost depistată pozitiv cu substanța roxadustat, iar de atunci se află în stare de suspendare. Irina Begu a trecut peste Simona Halep în clasamentul WTA, acesta fiind primul moment din ultimii 10 ani în care constănțeanca este depășită de o conațională. Iriuna Begu se află pe 46, în timp ce Simona Halep cu 10 poziţii mai jos, potrivit WTA.

Căderea vertiginoasă a Simonei Halep în ierarhia mondială este cauzată de suspendarea provizorie dictată de Agenția de Integritate a Tenisului. Simona Halep încă nu a primit un verdict în cazul de dopaj. Românca speră într-un final fericit, ceea ce ar însemna să revină pe teren încă de la US Open. Americanii de la Tennis World USA au transmis că românca „le transmite tuturor un mesaj”.Simona Halep e din ce în ce mai aproape de finalul cazului de dopaj în care e implicată. Sportiva noastră încă nu a primit un verdict, însă avocații româncei speră că pedeapsa va consta într-un avertisment. Românca a publicat pe rețelele de socializare mai multe filmulețe cu ea în sala de forță și pe terenul de tenis, iar americanii consideră că acesta este un mesaj puternic pe care sportiva noastră îl transmite tuturor.
În timp ce tribunalul independent de la Londra continuă să amâne verdictul în ceea ce privește cazul de dopaj al lui Halep, Simona face tot posibilul pentru a ajunge la cea mai bună formă fizică posibilă în cazul unui verdict favorabil și a unei eventuale reveniri la US Open. Joi, fosta campioană de la Wimbledon a distribuit pe Instagram un nou videoclip de antrenament, în care arată cât efort depune pentru a fi în cea mai bună formă posibilă.

Gigi Becali, prima reacţie după ce FCSB s-a întors cu victorie în Ghencea. „Acum nu ştiu, sper să mai vedem, să nu ne grăbim”
„Ultimele trei postări ale lui Halep pe Instagram sunt videoclipuri de la antrenamente. Prin această alegere, Halep transmite tuturor un mesaj clar că nu va da înapoi”, au transmis americanii de la Tennis World USA. Un verdict în cazul româncei era așteptat din partea tribunalului Sports Resolutions din Londra pe la jumătatea lunii iulie, însă nimeni nu știe acum ce ar urma să se întâmple.

„Fiind un tribunal independent, nu putem comenta niciun aspect al cazurilor noastre, indiferent dacă procedurile s-au încheiat sau sunt în curs de desfășurare. Adoptăm această abordare pentru toate cazurile care ne sunt prezentate. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze că nu vă putem oferi mai multe detalii în acest moment”, a declarat tribunalul Sports Resolutions pentru Adevărul: „Verdictul ar putea fi dat în orice zi, dar amânarea lui nu o favorizează pe Halep”, au mai transmis cei de la Tennis World USA.

Simona Halep, jucătoarea română de tenis suspendată provizoriu pentru dopaj, trăiește o nouă umilință din partea WTA.

Lovitură rușinoasă din partea WTA pentru Simona Halep! Românca nu merita asta în plin război cu ITIA în scandalul de dopaj
În curând, va începe turneul WTA1000 din Canada, ultima competiție pe care a câștigat-o Simona Halep înainte de a fi depistată pozitiv. Turneul se va desfășura în perioada 7-13 august.

Înainte de startul acestei competiții, WTA a prefațat turneul printr-un articol publicat pe site-ul oficial, însă responsabilii au decis să utilizeze ca fotografie principală una cu Camila Giorgi, câștigătoarea din anul 2021.

Internauții au reacționat imediat, considerând că este încă o nedreptate care i se face Simonei Halep, câștigătoarea din anul 2022 a turneului din Canada.

Mesajul misterios postat de Simona Halep, din cea mai vizitată capitală europeană. Românca așteaptă în continuare verdictul în cazul de dopaj
„Poate trebuie ca cineva să vă împrospăteze memoria și să vă arate cine este campioana en-titre a turneului. De ce sunteți atât de penibili?”, a transmis un fan, completat de alt urmăritor: „Simona Halep a câștigat turneul anul trecut, nu Giorgi”.

Simona Halep a câștigat turneul de la Toronto, după o victorie în finala cu Beatriz Haddad-Maia, una dintre cele mai în formă jucătoare ale momentului. Simona s-a impus cu 6-3, 3-6, 6-3 într-o finală trăită din nou cu sufletul la gură. Analiza pe larg e aici.

Era ce de-al treilea ei titlu în Canada, și primul reușit la Toronto, ceea ce o facea prima jucătoare activă care câștigă turneul canadian în ambele orașe în care acesta se joacă alternativ, Toronto și Montreal. Doar Chris Evert și Martina Navratilova (cu câte patru) au mai multe titluri în Canada decât Simona (la rându-i, la egalitate cu Serena – 3).

Cu acest titlu, Simona își marca revenirea în Top 10, urcând direct pe locul 6. După un an și o lună, Simona se întoarcea între primele zece jucătoare din lume și urca și pe locul 4 în Race.

Finala a fost un meci de nivel foarte ridicat, în care Simona a trebuit să-și folosească toate abilitățile, spiritul de luptă și experiența îndelungată.

Simona ajungea, cu această victorie, la 24 de titluri în carieră în total. Nouă dintre acestea erau câștigate la nivel WTA 1000, Toronto fiind primul de la Roma 2020 încoace. Exceptând 2021, anul în care a fost afectată de accidentări serioase, Simona a câștigat măcar un titlu în fiecare an din 2013 până în 2022.

Cei de la WTA au ca argument faptul că jucătoarea din Italia Camila Giorgi a câștigat ultimul turneu disputat la Montreal, în 2021, iar competiția revine acolo. Anul trecut, Simona Halep a jucat și a câștigat la Toronto.

„Anul trecut, Simona Halep a învins-o pe Beatriz Haddad Maia cu 6-3, 2-6, 6-3 pentru a câștiga turneul, în Toronto. Ultima oară când turneul a avut loc în Montreal, Camila Giorgi a capturat cel mai mare titlu al carierei sale, după 6-3, 7-5 în finala cu Karolina Pliskova”, notează WTA.

Simona Halep ratează și această competiție, fiind în continuare suspendată provizoriu pentru dopaj și cazul ei judecându-se în continuare de aproape un an.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
El e românul din Teleorman care și-a transformat curtea într-un paradis exotic. Are bananieri, dar și palmieri, iar locul arată incredibil
Capital.ro
Ungaria, OUT?! Decizia istorică se pregăteşte acum în Europa: Acţiuni reale
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Românul cu pensie de 27.000 de lei pe lună. Mai ia și leafă de la stat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Detalii terifiante despre un cuplu de la ”Insula Iubirii”, sezonul 8! Pozau în cuplul ideal, dar a bătut-o cu bestialitate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Alertă de vreme severă în România. Lista județelor afectate de Cod roșu de caniculă și furtuni violente
Capital.ro
Proprietarii de locuințe vor plăti ÎN PLUS. Obligația e trecută direct în lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ce a făcut Luminița Becali la nunta lui Ianis Hagi în timp ce Gigi Becali a dansat în genunchi și a „evaporat” 30.000 de euro pe dedicațiile lăutarilor
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Marcel Ciolacu urează succes sportivilor români pentru Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'