Medicii legişti au stabilit cauza decesului tinerei supuse unei operaţii de mărire a sânilor

Decesul tinerei din Iaşi, la scurt timp după o intervenţie de mărire a sânilor, a fost cauzat de o insuficienţă cardio-respiratorie acută determinată de un edem cerebral, şi nu de embolie pulmonară, cum au stabilit iniţial medicii legişti, se menţionează în raportul final al IML.
Romania TV
22 apr. 2013, 14:27
Medicii legişti au stabilit cauza decesului tinerei supuse unei operaţii de mărire a sânilor

Medicii legişti ieşeni au finalizat raportul în cazul tinerei în vârstă de 30 de ani care a murit, în luna februarie, după ce a suferit o intervenţie de mărire a sânilor la o clinică privată din Iaşi.

Potrivit raportului final întocmit de Institutul de Medicină Legală (IML) Iaşi, femeia a murit din cauza unei „insuficienţe cardio-respiratorie acută determinată de edemul cerebral marcat, ca urmare a unui sindrom de secreţie inadecvată de ADH apărut în contextul stresului perioperator”, informează Mediafax.

Raportul IML a fost finalizat în urmă cu peste două săptămâni, însă nu a putut fi ridicat de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi întrucât această instituţie nu a avut bani pentru a-l plăti. Suma respectivă, aproximativ 5.100 de lei, a fost achitată de către familia tinerei, care a ridicat raportul de la IML şi l-a dus la Poliţie.

Olga Tănase, soacra tinerei, a afirmat că autorităţile încearcă muşamalizarea decesului tinerei, ea spunând că nu înţelege de ce „cauza morţii s-a schimbat peste noapte”. „Cineva încearcă să ne prostească. Dar nu ne lăsăm până când nu se va face dreptate. Vom ajunge şi la Bruxelles dacă este cazul. Vom cere expertize peste expertize până aflăm adevărul”, a declarat Olga Tănase.

În perioada următoare, medicul Lucian Popa, cel care a operat-o pe tânără, urmează să fie audiat de către procurori. Surse din rândul anchetatorilor au precizat că până în prezent acesta nu a fost chemat nici la Poliţie şi nici la Parchet, întrucât raportul final al medicilor legişti nu era finalizat.

Poliţia Iaşi s-a autosesizat din oficiu în acest caz, medicul ieşean fiind cercetat pentru ucidere din culpă.

De asemenea, familia tinerei a depus plângere la Parchetul Tribunalului Iaşi împotriva medicului, sub acuzaţia de omor calificat. Lucian Popa este cercetat şi de Colegiul Medicilor din Iaşi, ancheta nefiind însă finalizată.

Membrii familiei tinerei susţin că medicul Lucian Popa ar fi efectuat intervenţia chirurgicală fără a-i face tinerei analize medicale, acestea fiind realizate abia după operaţie, când starea de sănătate a femeii devenise critică.

Tânăra în vârstă de 30 de ani a murit la începutul lunii februarie, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, după ce a intrat în stop cardio-respirator. Femeia a ajuns în comă la Spitalul de Neurochirurgie, după ce a fost operată la clinica privată „Omini” din oraş. La clinica privată, femeia a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pentru mărirea sânilor, iar după operaţie a intrat în stop cardio-respirator, fiind necesară resuscitarea acesteia.

Colegiul Medicilor Iaşi s-a autosesizat în acest caz, preşedintele instituţiei, Vasile Astărăstoae calificând cazul drept „bizar” şi „ciudat”.

Medicul Lucian Popa, cel care a operat-o pe tânără, susţine că implantul mamar a fost efectuat în urmă doi ani, iar la sfârşitul lunii ianuarie femeia a fost supusă unei intervenţii de corectare a implanturilor existente. „Implantul mamar l-am efectuat în urmă cu aproximativ doi ani. La puţin timp a apărut şi o sarcină, fapt care nu era indicat la momentul respectiv”, declara medicul Lucian Popa.

Datele preliminare ale necropsiei arătau că, cel mai probabil, decesul femeii a fost provocat de o embolie pulmonară.

Directorul Institutului de Medicină Legală (IML) Iaşi, Diana Bulgaru, afirma că analiza probelor biologice în acest caz nu a fost încheiată, fiind efectuat doar examenul macroscopic.

Tânăra care a decedat era soţia lui Belgian Tănase, fratele lui Cosmos Tănase, liderul unui cunoscut clan interlop ieşean. Tânăra era mamă a şase copii.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Gigantul străin care face angajări pe bandă rulantă în luna august. Se oferă salarii bune, tichete de masă, bonusuri și nu e nevoie de studii superioare
Capital.ro
Se pune limită la banii cash. Românii care au interzis. Restricții privind plata în numerar
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Este anunțul momentului! BNR anunță soarta românilor care au credite în LEI. Sunt vești proaste!
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Conflict aberant la „Casa Iubirii”. Scandalul i-a înfuriat pe internauți
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Cod VIOLET în România! Meteorologii Accuweather anunță pericol iminent de radiații ultraviolete în București
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Vouchere lemne 2024. Când intră banii pe cardurile de energie
Capital.ro
Limită la plata în numerar. Se pun restricții pentru acești români care plătesc cash
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Andy Murray își încheie cariera după înfrângerea din sferturi la Roland Garros
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?