Fluieratul în casă, modul garantat prin care vei atrage numai ghinion! Motivul pentru care e bine să eviți să faci acest lucru

Există câteva gesturi care îți pot aduce ghinionul. Printre acestea se numără și fluieratul în casă. Află de unde provine această superstiție.
Alina Costache
09 aug. 2023, 16:42
Fluieratul în casă, modul garantat prin care vei atrage numai ghinion! Motivul pentru care e bine să eviți să faci acest lucru
Fluieratul în casă, modul garantat prin care vei atrage numai ghinion! Motivul pentru care e bine să eviți să faci acest lucru

Cel mai probabil ai auzit măcar o dată în viață superstiția conform căreia nu este bine să fluieri în casă, însă puțină lume știe care este motivul pentru care este e greșit să faci acest lucru. Trebuie să știi că în acest mod îți vei atrage ghinionul în viața ta.

Citește și: Obiceiul care îți poate strica televizorul. Ce nu trebuie să faci dacă ai atins ecranul

Românii au mai multe superstiții, pe care le respectă cu sfințenie. Cele mai multe dintre ele sunt păstrate chiar de la strămoșii nosștri și sunt păstrate până în prezent, sub o formă sau alta. Unele dintre cele mai populare sunt cele legate de oglinda spartă sau de sarea vărsată pe masă.

La fel de populară este și cea la care face referire la fluieratul în casă. Se spune că dacă faci acest lucru îți vei atrage ghinionul din punct de vedere financiar. Iată care sunt originile acestei superstiții.

Se spune că nu trebuie să fluieri în locuință mai ales dacă este seară sau noapte. Cei care fac acest lucru pot atrage ghinionul și necazurile asupra lor, iar norocul se va îndepărta de ei. O altă credință spune că dacă faci acest lucru oamenii pe care îi iubești vor pleca de lângă tine, iar lucrurile materiale pot să dispară și ele dacă nu ai grijă.

Potrivit experților, aceste lucruri se petrec din cauza ecoului produs de fluierat, mai ales în încăperile mici. O altă interpretare comună a superstiției, care este și cea mai cunoscută, este legată de bani. Dacă fluieri în casă, se spune că vei pierde mulți bani pe viitor. În Dicționarul Limbii Române există expresia “a fluiera a pagubă”, care înseamnă “a prevesti o pierdere”, notează playtech.ro.

De asemenea, dacă fluieri în casă după ce apune soarele, se spune că strigi cu voce tare după spiritele rele, aceasta fiind o altă interpretare populară a superstiției.

În România, superstiția privind fluieratul în locuință este mai cunoscută în unele zone. Unii oameni spun că fluieratul vinerea poate aduce ghinion. Locuitorii județului Teleorman spun că fluieratul noaptea semnifică “rău de foc”, de exemplu.

De altfel, superstiția nu este cunoscută doar pentru români. Sunt și alte popoare care evită fluieratul în casă, cum ar fi  Japonia, unde se spune că ei care fluieră în casă vor aduce spirite malefice sau un șarpe ucigător din pământ.În Turcia, se spune că cei care fluieră în locuințele lor îl cheamă pe diavol, iar în Rusia se consideră că acest obicei aduce sărăcia. În Estonia, se spune că fluieratul în casă poate aduce un incendiu.

Citește și: Obiceiul multor români care afectează ficatul. Nu alcoolul este cel mai periculos: „În cel mai rău caz, se poate ajunge la ciroză”

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Anunț important pentru clienții PPC, fostul ENEL, E.ON sau ENGIE. Este o schimbare majoră la tarifele din luna august
Capital.ro
Umilință supremă pentru unguri. Este lovitura finală pentru Ungaria
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
SEACĂ FÂNTÂNILE DIN ȚARĂ! Oamenii primesc apă cu porția
Adevarul
De ce dieta keto poate distruge organismul. Avertismentul transmis de specialiști: „Risc de boli de inimă și accident vascular cerebral”
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Droguri pentru politicieni. Ce făcea blonda lui Coldea
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Simona Halep, devastată după ce a primit vestea cutremurătoare: 'Dumnezeu să-l odihnească în pace!'
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Bogdan Vlădău și Gina Chirilă au divorțat! Ce mesaj a transmis fosta concurentă de la „Bravo, ai stil!” după încheierea celor șapte ani de mariaj
Capital.ro
Femeile, recrutate în armată. S-a dat ORDIN pentru cele de peste 25 de ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Reuniune a Miniștrilor de Externe ai OCI privind Asasinarea liderului Hamas și Tensiunile cu Israelul
MediaFlux
Începe al TREILEA RĂZBOI MONDIAL? ALERTĂ în ORIENTUL MIJLOCIU
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!