Care este locul din România care te va vindeca cu apă sărată. O vacanță acolo va face minuni pentru sănătatea ta

Atunci când vorbim despre izvoare termale și minerale, România stă foarte bine la acest capitol. Iată care este locul de la noi din țară care te va vindeca de toate bolile cu apă sărată.
Alina Costache
10 aug. 2023, 10:55
Care este locul din România care te va vindeca cu apă sărată. O vacanță acolo va face minuni pentru sănătatea ta
Care este locul din România care te va vindeca cu apă sărată. O vacanță acolo va face minuni pentru sănătatea ta

Fie că ne referim la zone montane sau litorale, România se poate mândri cu destinații de poveste, care atrag turiști din întreaga lume. Mai mult de atât, țara noastră deține o parte semnificativă din izvoarele termale și minerale ale Europei. Unul dintre locurile cele mai celebre pentru proprietățile unice ale apelor lor este reprezentat de Băile Termale de la Ocna Șugatag.

Citește și: România, lovită de furtuni violente. Avertizare cod galben pentru jumătate dintre județele țării

Satele tradiționale din Maramureș sunt o atracție pentru călători de pe toate meridianele, cu obiceiurile lor bine conservate și portul popular original care simbolizează această regiune. Cu toate acestea, această zonă oferă și alte experiențe de neuitat.

De-a lungul istoriei, Ocna Șugatag, aflată în județul Maramureș, a fost faimoasă pentru exploatarea sării. Mai mult, după 1800, popularitatea sa a crescut datorită descoperirii proprietăților vindecătoare ale apelor din regiune. Conform poveștilor, izvoarele de la Ocna Șugatag pot trata o gamă variată de afecțiuni, de la cele neurologice la cele ginecologice.

Conform experților, izvoarele termale din Ocna Șugatag sunt excepționale datorită conținutului ridicat de sare, ajungând la 119 g/l. Apa sărată este extrasă dintr-o mină adâncă de 200 de metri, pompată și transportată în stațiune prin conducte. Benefică pentru sănătate este și temperatura ridicată a apei, care atinge 37 de grade Celsius.

Situată într-o depresiune intramontană, Ocna Șugatag se bucură de aer foarte curat și răcoros, chiar și în verile fierbinți. Prin urmare, aceasta devine o locație excelentă pentru tratarea afecțiunilor respiratorii. Cu toate acestea, majoritatea turiștilor vin în special la Ocna Șugatag pentru a trata afecțiuni reumatice. Pe lângă aceasta, apele sărate sunt benefice și pentru afecțiuni ale pielii sau pentru persoanele care suferă de traume fizice. Cu toate acestea, băile cu apă sărată nu sunt recomandate femeilor însărcinate sau persoanelor cu afecțiuni cronice sau tensiune arterială crescută.

Izvoarele din România care te vor vindeca

Prin intermediul electroterapiei, hidroterapiei, termoterapiei, masajului medical și al altor metode moderne de tratament se tratează:

  • afecțiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroze și poliartroze);
  • afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerală);
  • afecțiuni post-traumatice;
  • afecțiuni neurologice periferice (pareze ușoare, sechele după polineuropatii);
  • afecțiuni ginecologice.

Din Ocna Sugatag nu lipsesc bazele de tratament moderne, cluburile, bazinele acoperite, plajele, parcurile și spațiile comerciale, toate acestea atrăgând turiștii din întreaga lume ca un magnet.

Mihai Ivaszuk, primarul comunei Ocna Șugatag, susține că în ultimii ani au fost făcute numeroase investiții, iar acest lucru a crescut confortul pentru turiștii care vin aici. În plus, acesta a aflat de la niște turiști din Germania că apele din Ocna Șugatag au calități care echivalează cu sarea din Himalaya.

„Am gândit aici un traseu pe cinci zile, pentru că atât ţine o excursie. Epicentrul este la Ocna Şugatag, unde sunt 36 de pensiuni, iar 18 au piscine sau saune. Dacă e iarnă, mergem la Cavnic la schi. Seara ne întoarcem la piscină, ne refacem, iar a doua zi se poate merge din nou la Cavnic sau într-o altă direcţie.

Au venit nişte cetăţeni din Germania care au luat 10 litri de apă şi după analize au ajuns la concluzii deosebite, calităţile echivalează cu sarea din Himalaya. O să încercăm să dăm o față acestei staţiuni, să atragem cât mai multă lume, chit că suntem plini”, a declarat Mihai Ivaszuk, potrivit Adevărul.

Citește și: Un cunoscut medic din România a murit în timp ce se afla în concediu în Egipt. Mesaje de condoleanţe pentru Alex: „Suntem cu toții şocaţi”

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce metodă a găsit un român pentru a nu mai da bacșiș curierului când îi aduce mâncarea. “Să am motiv să nu le dau”
Capital.ro
Zi de doliu pentru România. Adio, maestre! Maia Morgenstern e devastată
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Românii pot intra în CAPCANA taloanelor de pensii! La ce să fii FOARTE atent
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Pensionarii lui Ceaușescu. Județele în care se plătesc cele mai mari pensii din țară
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Cauza morții regizorului Bogdan Budes. Ce s-ar fi întâmplat cu el, în timpul nopții. Detalii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Şoc în România. Se întoarce Băsescu. A decis clar după câțiva ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Poșta Română distribuie deciziile de recalculare a pensiilor
MediaFlux
BOALA de care suferă DONALD TRUMP după ce a fost ÎMPUȘCAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...