Prosperitatea României șochează diaspora! Reacție unei românce care a revenit de curând în țara noastră. ”Eu nu-mi permit așa ceva!”

În ultimii ani foarte mulți români au plecat la muncă în străinătate în căutarea unui trai mai bun pentru ei și familiile lor, însă niciodată nu s-ar fi gândit că țara noastră va evolua atât de mult. Evoluția care i-a surprins pe românii din diaspora nu ține de situația financiară a țării noastre, ci de realitatea în care trăiesc conaționalii lor.
Alina Costache
10 aug. 2023, 18:47
Prosperitatea României șochează diaspora! Reacție unei românce care a revenit de curând în țara noastră. ”Eu nu-mi permit așa ceva!”
Prosperitatea României șochează diaspora! Reacție unei românce care a revenit de curând în țara noastră.

Reacție unei românce care a revenit de curând în țara noastră. Recent, o româncă care de 20 de ani este stabilită în Franța a venit în vacanță pe plaiurile mioritice împreună cu soțul său francez și cele două fetițe ale lor.

Citește și Veşti despre noua tranşă de vouchere sociale. Ce români nu vor mai primi acest ajutor în august 2023

 Reacție unei românce care a revenit de curând în țara noastră

Românca se numește Antonela Barraqué și a rămas șocată de schimbările prin care at trecut țara noastră în ultimii 20 de ani.

„Nu trebuie să mă uit la prețurile din România, nici la bani. E de ajuns să mă uit în aeroporturi. Văd că românii pleacă în vacanțe mult mai exotice decât mi-aș permite eu locuind în Franța. Deci e greu, nu contestat, probabil e foarte greu, dar financiar pare că ei câștigă mult mai bine decât mine ”, a declarat Antonela Barraqué.

În prezent, românca lucrează în sistemul bancar și spune că viața este foarte scumpă în Franța, însă nici în România lucrurile nu sunt diferite la acest capitol.

„Rata mea la bancă e de 1600 de euro, cheltuielile mele ajung la 2500 de euro. S-au scumpit prețurile și în Franța. Cu 20 de euro nu mai cumperi ce luai altădată. La fel ca aici (în România n.r.), cu 100-200 de lei nu mai cumperi ce cumpărai”, a mai spus românca.

Chiar dacă din punct de vedere financiar îi merge bine în Franța Antonela spune că cel mai mult îi lipsesc părinții.

„În Franța îmi lipsesc foarte mult părinții. Când aud că în România este greu, mă gândesc că probabil este mai greu financiar, dar să nu ai un sprijin când ai un copil bolnav, când nu ai cu cine să-l lași, acest lucru nu se compară cu starea financiară.

Noi suntem chiar singuri. Soacra mea stă la 2000 de km, mama la 2000 de km. Trebuie să ne descurcăm așa cum putem eu, soțul și cele două fetițe. În fiecare an venim de Crăciun, de Paști, vara”, a afirmat femeia.

Mai mult, românca a subliniat că în ciuda tuturor avantajelor traiului în altă țară, există anumite aspecte care fac ca România să rămână specială în inima sa.

„Dacă ar fi să plec, nu m-aș mai duce. Soțul meu ar veni și el în România dacă și-ar găsi de lucru. Văd că la Bistrița se construiește, se amenajează mult. Va fi în viitor un super oraș european. Mi-aș dori să mă întorc la Bistrița sau la Cluj”, a conchis Antonela Barraqué.

Citește și Salariul ireal pe care îl câștigă un medic de familie în România, în 2023! Suma este mai mică decât cea pe care o câștigă o româncă ce lucrează ca hostess într-un club de noapte din Italia

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Capital.ro
Gestul complet ilegal în România. Ești condamnat pe loc la închisoare și îți pierzi drepturile
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Vești teribile de la meteorologi. Totul se schimbă brusc
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Un român a plătit 2.000 € pentru o săptămână la "all inclusive" în Turcia. Ce a primit să mănânce și să bea 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Elevii care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională, dar și la BAC, vor fi răplătiți cu bani! Suma nu este deloc mică
Capital.ro
Statul va plăti câte 5.000 LEI de persoană. Guvernul a pregătit deja banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Femeie din Belarus condamnată la şase ani de închisoare pentru finanţarea unui grup de voluntari în Ucraina
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!