Prognoza meteo. Cum va fi vremea de Sfânta Maria 2023. Revin furtunile!

La noapte, cerul va fi mai mult senin, dar treptat se va înnora în jumătatea de sud a țării și mai ales în a doua parte a nopții vor fi averse slabe și descărcări electrice, pe arii restrânse în Oltenia și Muntenia și izolat posibil în sud-vestul Dobrogei.
Filip Stan
14 aug. 2023, 14:33
Prognoza meteo. Cum va fi vremea de Sfânta Maria 2023. Revin furtunile!

Prognoza meteo. MARTI Valorile termice vor fi mai scăzute comparativ cu ziua anterioară în Oltenia și sudul Banatului, însă în majoritatea regiunilor vremea se va menține călduroasă. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice, ziua în Oltenia, în primele ore ale intervalului pe arii restrânse și în Muntenia și vestul Dobrogei, iar după-amiaza și seara local la munte și pe spații mai mici în Banat, Crișana și Transilvania. Punctiform cantitățile de apă pot fi mai însemnate. În cursul nopții astfel de manifestări se vor semnala doar izolat. Vântul va sufla moderat, local cu intensificări temporare pe parcursul zilei în regiunile sudice și sud-vestice, cu rafale în general de 45…50 km/h, iar cu precădere în zona costieră a Dobrogei și peste 55…60 km/h, dar de scurtă durată și asociat ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9…11 grade în depresiunile Carpaților Orientali (unde vor fi condiții de ceață) și 22…23 de grade pe litoral. BUCUREȘTI Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei, dar și spre sfârșitul intervalului, când vor mai fi posibile perioade cu averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ale vântului pe parcursul zilei, cu rafale de 40…45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul a 32 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo MIERCURI Vremea va fi călduroasă mai ales în zonele de câmpie, dar și ușor instabilă. Vor fi perioade cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice, local la munte și în regiunile vestice și nord-vestice și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Izolat pot fi cantități de apă însemnate și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, local și temporar cu intensificări, ziua, în regiunile sudice și sud-estice, dar de scurtă durată și în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 23 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali spre 10 grade. BUCUREȘTI Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, dar cu probabilitate ridicată pentru înnorări, averse și descărcări electrice, la începutul intervalului. Vântul va avea unele intensificări ziua, cu rafale în general de 40…45 km/h, iar noaptea va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în ultimele săptămâni de vară. Un ciclon strică ultimele vacanţe!
Prognoza meteo JOI Vremea va fi călduroasă în majoritatea regiunilor, cu disconfort termic în creștere mai ales în zona de câmpie din Muntenia, sud-estul Olteniei și sudul Moldovei unde va fi caniculă; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 27…29 de grade pe litoral și în depresiuni și în jurul a 36 de grade în sudul Munteniei. În nordul și centrul teritoriului, precum și în zonele montane și submontane din restul țării vor fi perioade în care înnorările se vor accentua și local vor fi averse, însoțite pe arii restrânse de descărcări electrice; pe suprafețe mici, se vor înregistra -mai ales prin acumulare- cantități de apă de peste 15…25 l/mp. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar ploi izolate vor fi posibile în sud-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Dobrogea. Minimele termice vor fi cuprinse între 15 și 23 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 11…12 grade. BUCUREȘTI Vremea va deveni caniculară, cu o maximă termică în jurul a 35 de grade, iar disconfortul termic va fi în creștere. Cerul va fi variabil, iar ziua vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

Un nou ciclon acoperă cupola de foc de Sfânta Maria 2023. Elena Mateescu: „Răcirea va fi accentuată, apa mării rămâne gheaţă”

Prognoza meteo VINERI Vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic va fi ridicat cu precădere în sud și sud-est unde local va fi caniculă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, local averse și izolat descărcări electrice în regiunile nord-vestice și la munte; izolat vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 28…29 de grade pe litoral și 36 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 23 de grade, mai coborâte în depresiuni, până spre 11 grade în cele ale Carpaților Orientali. BUCUREȘTI Vremea se va menține caniculară, cu disconfort termic ridicat; temperatura maximă va fi de 34…35 de grade și minima de 20 de grade, ușor mai coborâtă în zona periurbană. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Prognoza meteo DE SAMBATA PANA LUNI Vremea călduroasă va persista, iar în zonele de câmpie local va fi caniculă. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în regiunile nordice și la munte.

DailyBusiness
Vești despre călătoriile cu AVIONUL. Europa se pregătește de o scumpire drastică a biletelor!
Spynews
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Bzi.ro
Partidul AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților. Urmează Iașul – UPDATE
Fanatik.ro
Cele 4 zodii care vor gusta fericirea până pe 31 octombrie. Se anunță bani, belșug și bucurie pentru ele
Capital.ro
A murit marea prezentatoare TV a României. Zi de doliu național
Playtech.ro
Un nou cutremur a lovit România! Câte grade a avut. S-a simțit cel mai tare la...
DailyBusiness
20.000 de morți anual. România, la cheremul indiferenței Guvernului!
Adevarul
Clipe de groază în Turcia. Un resort din Antalya plin cu turiști români a fost cuprins de flăcări
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a născut! Fostul edil a devenit tată pentru a doua oară
Evz.ro
Cum a ratat scriitorul Ion Băieșu un meci memorabil, în R.F.G: „Marș în cameră, haimana”
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Ea este Camelia, românca găsită fără suflare lângă o gară din Italia. Ce au descoperit anchetatorii pe corpul femeii
Cancan.ro
Mario Fresh a comis trădarea supremă? Noua iubită e chiar prietena Alexiei Eram?! Cum arată Bianca
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Doliu şi durere în Biserica Ortodoxă Română. Patriarhul DANIEL...
StirileBZI
Această băutură te lasă fără permisul de conducere! Provoacă un rezultat fals pozitiv la DrugTest
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere
substantial.ro
Aeroportul Dunedin impune limită de timp pentru îmbrățișări
MediaFlux
Se schimbă ORA în ROMÂNIA! Anunțul MOMENTULUI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Sfaturi simple la îndemâna oricui: mic tratat despre comportamentele inadecvate față de anumite specii animale