Dr. Virgiliu Stroescu pune tunurile pe Guvern: „Avem un minister al Sănătății, nu al ‘Bolii’!” / Medicul NU recomandă covrigii: „Sunt foarte răi!” | EXCLUSIV

Dr. Virgiliu Stroescu este revoltat. Potrivit celebrului medic nutriționist, Guvernul României nu are grijă deloc de sănătatea românilor, prin intermediul Ministerului Sănătății. Expertul a oferit soluții clare, pentru România TV. 
Filip Stan
14 aug. 2023, 22:52
Dr. Virgiliu Stroescu pune tunurile pe Guvern: „Avem un minister al Sănătății, nu al 'Bolii'!

Românii sunt bombardați cu o mulțime de substanțe toxice. Ministerul Sănătății nu face tot posibilul pentru a conștientiza cetățenii de acest lucru, susține medicul Virgiliu Stroescu.

„E nevoie de educație sanitară pe toate planurile. Nu se face așa ceva!

Avem un minister al Sănătății, nu al ‘Bolii’! Ministerul Sănătății să ne ajute să rămânem sănătoși! Dar dacă nu se face educația sanitară care previne aceste boli, evident că vom avea mai multe boli. 

Important e să avem statistici, să se facă educație sanitară. Fiecare medic, să înceapă să facă educație sanitară!

Alimentația românilor e groaznică. Uitați, au crescut cancerele colorectale cu 2,5 ori mai mult decât în Europa, în România. Asta e statistica publicată!

Ne-am obișnuit să mâncăm hrană animală procesată. Multe E-uri, de multe ori nu se scrie ceea ce se pune înăuntru. Românii nu prea mănâncă vegetale, le place multă carne, mănâncă multe mezeluri, iar apoi consumă alcool și tutun. 

Tutunul este o industrie de mortalitate a populației. Dacă tutunul e dovedit că produce cancer și moarte, de ce în continuare noi producem tutun și țigări? De ce nu-l oprim? De ce nu facem nici măcar educație? Doar conferințe. Apoi o luăm de la capăt”, a protestat medicul Virgiliu Stroescu, la România TV.

Medicul Virgil Stroescu: „Alcoolul, sub orice formă, e otravă!”

Potrivit medicului, nu trebuie să ai mulți bani ca să mănânci sănătos. În plus, Stroescu a ținut să spulbere câteva „învățături” pe care majoritatea cetățenilor le consideră corecte, dar care, de fapt, sunt greșite, susține nutriționistul.

„Există alimente bune și alimente rele. Oamenii mănâncă și după cum sunt educați. Nu e problema de bani! Fără educație, vai de capul nostru! Cine face educație în țara noastră? Covrigul e foarte rău, că e făină albă, rafinată. Nu e sănătos. Toate afumăturile și prăjelile sunt cancerigene. Fructe, legume, consumă?

Oamenilor trebuie să li se explice de ce nu e bun alcoolul, tutunul, cafeaua. Alcoolul, sub orice formă, e otravă. Asociația Europeană spune clar – alcoolul, sub orice formă, e otravă. Noi am fost educați cu un vin roșu, sănătos. E greșit! Sub orice formă, alcoolul e toxic. 

În România mor peste 45.000 de români de cancer și până la 60% pot fi preîntâmpinate. Dar pentru că pe Minister și pe cei de sus nu-i interesează prea mult, mor oameni nevinovați, care ar putea fi salvați. Dacă un sicriu are doi metri, înseamnă că sicriele de la București la Câmpina, avem 95 de kilometri de morți în sicrie. 

E nevoie de educație. Trebuie informați oamenii că orice fel de alcool este rău. Pâinea albă nu e o pâine sănătoasă. Dacă pâinea se face doar din grâu, fără a fi rafinată, e bună!”, a mai comentat Stroescu.

„98% dintre ceea ce zic eu sunt recomandări europene. Dar noi am fost educați de diverși oameni care au avut vicii”, a completat reputatul medic.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Top 5 alimente care te îmbătrânesc prematur. Românii le adoră pe unele dintre ele, fără să știe ce efect au în timp
Capital.ro
Se schimbă iar Codul Rutier. Guvernul a dat ordin. Cine rămâne garantat fără permis
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vor fi afectați toți pensionarii! Schimbarea momentului la Guvern
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Ce tragedie! A murit la doar 30 de ani. Avea tot ce și-a dorit, dar...
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Ungaria ne dă lecții. Ungurii fac de rușine toată România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Maia Sandu condamnă bombardarea unui spital de copii din Kiev de către Rusia
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!