Aniversare tristă pentru Veta Biriș. „Împărăteasa Ardealului” a mers la cimitir în ziua în care a împlinit 74 de ani: „La atâta bucurie cât am avut de ziua mea, am simțit nevoia să mă duc la cimitir”

Pe 11 august, îndrăgită interpretă de muzică populară Veta Biriș și-a serbat cea de-a 74-a zi de naștere. Aniversarea i-a fost, însă, umbrită de lipsa celor doi frați, dispăruți prematur anul trecut, la doar câteva săptămâni distanță unul de celălalt.
Alina Costache
16 aug. 2023, 11:49
Aniversare tristă pentru Veta Biriș.

Veta Biriș și-a petrecut ziua de naștere în sânul familiei, dar, chiar dacă nu a făcut petrecere, oamenii apropiați nu au uitat-o și i-au telefonat, copleșind-o cu urări. Deși acest lucru a bucurat-o enorm, artista a fost tristă, și asta deoarece i-au lipsit cei doi frați morți anul trecut. Astfel că a ales să treacă și pe la cimitir să le aprindă o lumânare și să le pună o floare la morminte.

Am petrecut, dar nu ca altădată, până seara târziu. Am avut două surori de la Sibiu. Au stat cu ele și am mâncat împreună. Copiii sunt tot pe aici, pe aproape, la 20 de kilometri de noi. Unul are oameni la lucru… fiecare cu treburile lui. Dar important este că am mâncat împreună și că ne-am simțit bine cu toții.

De o vreme încoace, toate aniversările mele au fost la fel de frumoase. M-am bucurat din an în an de tot mai mulți admiratori și chiar nu am reușit să citesc mii de mesaje, de peste tot. E adevărat că e foarte obositor să stai 6-7 ore cu telefonul. Dar, în același timp, ai și satisfacția că sunt atâția oameni care se gândesc la tine, de toate categoriile, până la cel mai înalt nivel…

Că sunt alături de tine și îți transmit un gând bun și ăsta e cel mai minunat lucru. Iar la atâta bucurie cât am avut astăzi, am simțit nevoia să mă duc aici, în cimitir. Mi-au murit doi frați… Am zis să le duc o floare, să simtă și ei că nu i-am uitat și că ne-am gândit la ei. Ne-am fi dorit să fie și ei aici, aproape de mine. Dar așa s-a întâmplat„, a decarat Veta Biriș pentru viva.ro.

Veta Biriș și-a pierdut frații în decurs de o lună jumate

Au fost șase frați la părinți, dintre care doi băieți și patru fete. Anul trecut, însă, băieții au plecat în veșnicie. Unul dintre ei a murit chiar la o nuntă în familie.

Amândoi au murit într-o lună și jumătate, în urmă cu un an. Erau destul de tineri, unul la vârsta de 61 și unul la 67 de ani. Am fost șase. Ei doi au murit și noi patru, fetele, am rămas în viață. Dar asta e viața, mergem mai departe. Se întâmplă atâtea lucruri neașteptate… de nu poți să crezi. Cel mic, de 61 de ani, a murit la nunta fetei surorii mele […]

Râdeam cu sora mea. I-am zis: ‘Uite, mi-am ținut și eu loc aici, că nu vreau să mă îngroape în altă parte. Eu vreau aici, cu toți oamenii din sat. Nu vreau să fie ceva, altfel. Voi sunteți mai mici și veniți și la mine…’ Și ea mi-a spus: ‘No, lasă, soră, nu vezi că am plecat pe sărite? Venim pe rând și plecăm pe sărite. Nu știm care plecăm primii’. Și a avut dreptate. Asta este viața„, a mai spus Veta Biriș pentru sursa citată.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Cele 5 zodii care vor avea succes pe toate planurile până pe 25 iulie. Opulență, bucurie și șansă în viețile lor
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
O bombă cu ceas ticăie la PSD și PNL. Greșeala care poate detona alegerile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Decizie pentru cei care stau LA BLOC. Schimbarea pe care românii o cer de ani de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Casa Albă, îngrijorată de vizita premierului ungar Viktor Orban la Moscova
MediaFlux
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!