Soluția de spălat parbrizul l-a băgat în belea pe un șofer din Oradea! Cum a reușit bărbatul acuzat că a consumat alcool să scape de amendă

Un șofer din Oradea a scăpat ca prin urechile acului de o amendă, după ce a demonstrat că fiola care indicase ca ar fi consumat alcool înainte de a se urca la volan a fost indusă în eroare de soluția de curățare a parbrizului.
Alina Costache
16 aug. 2023, 17:52
Soluția de spălat parbrizul l-a băgat în belea pe un șofer din Oradea! Cum a reușit bărbatul acuzat că a consumat alcool să scape de amendă
Soluția de spălat parbrizul l-a băgat în belea pe un șofer din Oradea!

Cum a reușit bărbatul acuzat că a consumat alcool să scape de amendă. În luna ianuarie bărbatul a fost tras pe dreapta de polițiștii de la Brigada Rutieră, care efectuau un control de rutină.

Citește și Ce înseamnă „Regula celor două secunde”. Titi Aur dă de pământ cu șoferii români: „Primul pas e educația rutieră. Ar trebui reglementată”

Cum a reușit bărbatul acuzat că a consumat alcool să scape de amendă

Atunci când i-au cerut bărbatului documentele, oamenii legii au simțit un miros puternic de alcool care venea din mașină și imediat au decis să îi pună fiola.

După ce a suflat, aparatul a indicat o alcoolemie de 0,05 mg/l  în aerul expirat, scrie Bihor Online.

Fără să stea prea mult pe gânduri, agenții l-au amendat pe șofer cu 1.305 lei și i-au reținut carnetul pentru o perioadă 90 de zile. Bărbatul care știa că nu a consumat niciun gram de alcool a cerut să meargă la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice, iar rezultatele primite a doua zi au confirmat că acesta nu consumase nimic.

Orădeanul nu a stat cu brațele încrucișate și hotărât să își facă dreptate a mers la Judecătoria Oradea pentru anularea procesul-verbal de sancționare.

În cele din urmă instanța i-a dat dreptate și s-a constatat că aparatul etilotest s-a înverzit din cauza soluției de spălat parbrizul pe care bărbatul o folosește pe timpul iernii.

„În ipoteza în care rezultatul mijlocului tehnic utilizat în mod corect de agentul constatator este în contradicţie cu rezultatul obţinut în urma prelevării probelor biologice, se va da eficienţă rezultatului probelor biologice”, se arată în motivarea Judecătoriei Oradea.

Cu toate acestea, sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la pronunțare.

Un tânăr prahovean şi-a recuperat permisul suspendat pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Tânărul în vârstă de 36 de ani a fost tras pe dreapta, pe DN 1, în Sinaia, pe 15 noiembrie, după ce a plecat de la locul de muncă. Poliţiştii au decis să îl testeze cu aparatul etilotest, iar valoarea indicată de aparat a fost de 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Întrucât la solicitarea documentelor personale și ale autoturismului bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge”, a transmis IPJ Prahova la momentul respectiv.

Drept urmare, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere şi i-au eliberat o dovadă fără drept de circulaţie. Mai mult, pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, potrivit Observatorulph.ro.

În aceeaşi seară, el a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pentru că ştia că nu a băut alcool înainte de a se urca la volan, tânărul a fost de acord cu recoltarea.

Surpriza pentru poliţişti a venit atunci când analiza toxicologică a arătat că şoferul avea o concentraţie de 0,00 g/l alcool pur în sânge.

Drept urmare, procurorul a înaintat către instanţa de judecată, respectiv Judecătoria Sinaia, o propunere de clasare a dosarului penal, iar şoferul şi-a recăpătat permisul de conducere după două săptămâni.

El a explicat anchetatorilor că înainte cu câteva ore să fie oprit în trafic de poliţişti a folosit un spray bucal marca „Cleaner”, însă care nu era pe bază de alcool.

Citește și VIDEO Scene ca-n filme: Un şofer român s-a aruncat de la volanul maşinii pline cu migranţi în timp ce era urmărit de poliţie

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Țara care nici nu vrea să audă de animalele din România. A interzis total importul
Capital.ro
Se confiscă toți banii. Rămâi pe loc fără cont bancar: Statul a demarat procedura
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
Ministerul Justiţiei, anunț MAJOR. Acești români vor primi vouchere de 4.000 de euro
Adevarul
Afacerea clandestină care i-a transformat pe securiști în milionari. „Mulți oameni și-au vândut casa pentru asta” INTERVIU
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Divorț fulgerător în showbiz-ul românesc. Surpriză totală
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
💣 în showbiz! Bogdan Vlădău și Gina Chirilă au divorțat după 7 ani de mariaj!
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Avertizare de cod galben de ploi și vijelii pentru 10 județe până marți
Capital.ro
Rămâi cu ZERO lei pe card. Alertă pentru românii cu bani la bancă. Să nu răspunzi!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Pianistul rus Pavel Kuşnir a murit în detenţie după criticarea invaziei în Ucraina
MediaFlux
SUMA DUPĂ RECALCULARE! Poștașii aduc FLUTURAȘII de PENSIE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!