Concursul a constat în construirea unor roboţi autonomi, capabili să se confrunte cu ceilalţi roboţi pe parcursul celor şase mari probe, fiecare echipă având posibilitatea de a alege să participe la una sau mai multe dintre probele gândite de organizatori: Robo-Sumo, Mini-Sumo, Micro-Sumo, Robo-Football, Line Follower şi Line Follower Enhanced.
„Robochallenge este un concurs de robotică ce se adresează în special studenţilor pasionaţi de partea practică a unui proiect, dar şi celor dornici să înveţe mai multe. Este un concurs adresat atât începătorilor, cât şi avansaţilor, dar mai ales pasionaţilor de robotică. Concursul vine ca o completare la partea teoretică ce se învaţă în cadrul facultăţii, este modul prin care studenţii pot face ceva plăcut şi util folosind cunoştinţele teoretice acumulate”, se arată în comunicat.
„Robochallenge diferă faţă de alte concursuri prin faptul că stimulează gândirea, echipele primind un regulament şi pe baza acestuia îşi construiesc roboţii de la zero din componente şi materiale pe care le au la îndemână. Fiecare echipă are o viziune şi un mod de abordare deosebite şi în felul acesta apar noi şi noi surprize, majoritatea dând dovadă de inventivitate”, potrivit aceluiaşi document.
Pe lângă premiile substanţiale, echipele clasate pe primele locuri vor avea şansa de a participa la etapa următoare a concursului, etapa naţională, programată în luna noiembrie.