VIDEO Scandalos! Jandarmul din Legiunea străină care a imobilizat huliganii pe Litoral este anchetat disciplinar. Secretul rugbistului din trupele de elită

Jandarmul filmat în timp ce se bătea cu mai mulți bărbați care făceau scandal pe plaja din Costinești este un fost luptător din trupele de elită ale Legiunii Străine.
Filip Stan
18 aug. 2023, 13:41
VIDEO Scandalos! Jandarmul din Legiunea străină care a imobilizat huliganii pe Litoral este anchetat disciplinar. Secretul rugbistului din trupele de elită

Scandalul de la Costinești, în urma căruia jandarmul din Legiunea străină a bătut de unul singur mai mulți bărbați recalcitranți, a devenit viral pe rețelele de socializare.

Militarul a fost timp de 10 ani soldat de elită în Legiunea Străină. De asemenea, în tinerețe acesta a fost rugbist la Mangalia.

Scandalul de la Costinești a început între două grupuri de bărbați. În momentul în care polițiștii și jandarmii au intervenit, aceștia au devenit agresivi cu forțele de ordine, moment în care jandarmul a luat atitudine și i-a bătut măr pe toți scandalagii.

Jandarmul care a intervenit a fost lăudat pe Facebook și propus pentru avansare de internauți. Nu de aceeași părere sunt și superiorii lui.

Citește și: El este jandarmul care i-a ”liniștit” pe scandalagiii din Costinești! A fost luptător în trupele de elită ale Legiunii Străine

Jandarmeria Constanța îl anchetează pe jandarm pentru a vedea dacă a respectat procedurile.

„În timpul intervenției în stațiunea Costinești, jandarmii s-au confruntat cu situații tensionate, în care au fost expuși la comportamente agresive și injurii repetate din partea persoanelor implicate în conflict.

Menționăm faptul că Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța va examina atent imaginile pentru a evalua modul în care s-a acționat și va lua măsuri de verificare a tuturor aspectelor legate de modul de intervenție.

În situația în care vor fi constatate abateri de la normele legale, acestea vor fi supuse sancțiunilor prevăzute de regulamentele militare”, a transmis Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța, conform replicaonline.ro

„Cu privire la incidentul care a avut loc pe plaja din Costinești, Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța face următoarele precizări:

În timpul intervenției în stațiunea Costinești, jandarmii s-au confruntat cu situații tensionate, în care au fost expuși la comportamente agresive și injurii repetate din partea persoanelor implicate în conflict.

Menționăm faptul că Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța va examina atent imaginile pentru a evalua modul în care s-a acționat și va lua măsuri de verificare a tuturor aspectelor legate de modul de intervenție.

În situația în care vor fi constatate abateri de la normele legale, acestea vor fi supuse sancțiunilor prevăzute de regulamentele militare”, se arată într-un comunicat publicat de Gruparea Jandarmi Mobilă Constanţa.

Cum a apărut Legiunea Străină

Legiunea străină a fost înființată pe  9 martie 1831 printr-un decret dat de regele Ludovic-Filip al Franței. Această legiune specială a fost făcută pentru voluntarii străini care, după Revoluția franceză din iulie 1830, nu mai aveau voie să se înscrie în armata franceză.

În prezent, cetățenii francezi se pot înrola în Legiunea Străină însă doar dacă renunță, de facto, la nume și la cetățenie. Astfel, francezii vor fi îregistrați în baza de date a Legiunii sub un nume fictiv, și vor primi altă cetățenie, de obicei dintr-o alță țară francofonă.

Ce trebuie să știi dacă vrei să te înrolezi în Legiunea Străină
Întregul proces de recrutare și selecție durează între 2 și 5 săptămâni, perioada exactă depinzând de fiecare candidat în parte. Pentru a participa la recrutare, este obligatoriu să te prezinți la unul din sediile Legiunii: cel mai mare și mai important este la Aubagne.

Procesul începe din momentul în care predai pașaportul / actul de identitate unui membru al legiunii dintr-un centru de recrutare și se termină în momentul în care ești oficial acceptat sau respins.

În toată perioada în care ești supus testării, ai parte de cazare gratuită, de mâncare și haine, toate asigurate de Legiune.

Candidații află dacă au fost admiși sau respinși în fiecare joi după amiază. Ca voluntar, ai dreptul să ceri să pleci acasă în orice dimineață pe întreaga perioadă a procesului de recrutare. Chiar dacă ești căsătorit, contractul cu Legiunea este semnat ca celibatar.

Criteriile de admitere în Legiunea Străină

Ca să poți participa în procesul de recrutare al Legiunii Străine, trebuie să îndeplinești următoarele condiții:

  • Să fii bărbat, cu vârsta cumprinsă între 17.5 și 39.5 ani
  • Să ai un act de identitate valabil
  • Să ai o copie legalizată după certificatul de naștere (de preferat să fie tradus în engleză sau franceză); copia să nu fie mai veche de 6 luni
  • Ești acceptat și fără copia după certificatul de naștere, însă aceasta îți face accesul mai ușor, deci ar fi mai bine să o ai la tine, pentru orice eventualitate
  • Să nu fii urmărit de Interpol, să nu ai cazier
  • Să ai disponibilitatea de a fi fizic prezent oriunde și oricând în lume pentru următorii 5 ani
  • Să știi să citești și să scrii în limba maternă
  • Să ai indicele de masă corporală între 20 și 30

Sunt câteva lucruri care te elimină automat din cursă: bolile grave, lipsa unui deget, probleme locomotorii. De asemenea, nu trebuie să îți lipsească mai mult de patru sau șase dinți (depinde care lipsesc), iar cariile trebuie rezolvate înainte de prezentarea la procesul de recrutare. Cu cât dantura ta arată mai bine, cu atât ai șanse mai mari. Înălțimea nu este importantă.
Scandalagiii care s-au bătut cu jandarmul fost luptător în Legiunea Străină au fost lăsați în libertate. Ciolacu, apel către jandarmii și polițiștii de pe plaje: Toleranță zero pentru bombardieri
Cunoașterea limbii franceze nu este obligatorie însă este un avantaj. Limba vorbită în cadrul Legiunii este franceza. Nu este însă o problemă dacă nu cunoașteți limba franceză. Legiunea oferă cursuri speciale. În câteva săptămâni recruți învață cel puțin 400 de cuvinte în franceză.

Odată ajuns la Aubagne, a doua zi încep testele. Testările au loc zilnic, iar acestea sunt:

  • Testul psihotehnic
  • Testul de inteligență
  • Testul de personalitate
  • Teste medicale
  • Testele fizice

Probele sportive constau în:

  • alergare între două linii, pe 20 de metri. Accelerarea trebuie făcută progresiv, odată cu creșterea ritmului unui magnetofon.
  • tracțiuni
  • proba de înot (trebuie să poți înota cel puțin 25 m)

Este evaluată starea de sănătate a fiecărui candidat în parte, iar motive pentru descalificare sunt: tuberculoza, hepatita, HIV, cancer, diabet, supraponderalitate, bolile psihice, vedere proastă, auz prost, lipsa unui deget, instabilitatea unui genunchi, dislocarea patelei, probleme cu hernia.

Dacă ești acceptat, primul contract se semnează pe o perioadă de cinci ani.

Ce salarii sunt în Legiunea Străină, ce salarii iau jandarmii

Salariul unui legionar pornește de la 1.205 euro pe lună și poate ajunge la 3.567 de euro în funcție de sporuri.

Cel mai mult câștigă un sergent major al cărui salariu pleacă de la 2.078 de euro și poate ajunge la 4.818 de euro cu sporuri.

Potrivit grilei de salarizare, salariile de bază lunare pentru jandarmi în România, în funcție de grad și vechime, sunt aproximativ următoarele.

Un jandarm debutant primește aproximativ 2.679  de lei. Pe când, un jandarm cu grad de sergent, cu funcții de comandă are un salariu net de până la 10.417 lei. Un jandarm cu grad de plutonier are un salariu aproximativ de 2.315 și 3.517 de lei.

DailyBusiness
Ciocolata care i-a fascinat pe români după căderea lui Nicolae Ceaușescu revine la raft în România
Spynews
Horoscop duminică, 30 martie 2025: Racii vor lua decizii importante
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Cinci zodii vor avea succes nesperat până pe 30 aprilie. Fecioarele vor beneficia de oportunități care le vor transforma viața în mod spectaculos
Capital.ro
Noua taxă obligatorie pentru șoferi. Se achită 540 de lei. Vignieta auto se afișează pe parbrizul mașinii
Playtech.ro
Dreptul de abitație, un alt mod prin care obții o casă sau un apartament. Nu trebuie să fii proprietar
DailyBusiness
Ora de vară 2025. Data exactă la care se trece la ora de vară. Ceasurile se vor da înainte cu o oră
Adevarul
Cine a fost cu adevărat agentul 007. A pus pe picioare cea mai rețea de spionaj din Europa. Semnificația celor trei cifre
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Fiica Iustinei și a lui Cornel de la Insula Iubirii a împlinit 5 luni. Unde au plecat cei doi pentru a o sărbători pe Ivana - Nectaria / FOTO
Spynews
Orașul din România inclus în European Best Destinations. Aici îți vei putea face vacanța de Paște
Evz.ro
Descoperirea care schimbă tot. Formă de viață necunoscută: Prototaxites
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Îi face concurență celei mai frumoase femei din lume
kanald.ro
„Alexandra”, primul film bazat pe cazul Caracal. Când poate fi vizionat în cinematografele din România
Cancan.ro
Mâncare de câini vândută oamenilor. Piedone a făcut o descoperire șocantă
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Am pierdut cel mai iubit actor. A fost emblematic. Doliu în televiziune după moartea sa
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
stirilekanald.ro
Cine este bărbatul găsit fără suflare într-o parcare din Voluntari. Andrei era un afacerist din Bacău și avea un copil, rămas orfan de tată
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Se pot pierde bani din pensie! Statul poate decide să taxeze pensionarii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Bill Gates face previziunea care i-a îngrozit pe mulţi. Ce se poate întâmpla în următorii zece ani?