Situată în centrul orașului Pontiac din Michigan, cea mai accesibilă casă din lume este disponibilă pentru potențiali cumpărători la incredibila sumă de doar 1 dolar. Achiziționarea acestei proprietăți, care se oferă practic gratuit, reprezintă însă o experiență plină de peripeții.
Construită în anul 1956, casa dispune de două dormitoare, o baie și o bucătărie spațioasă conform informațiilor publicate pe click.ro.
„Intră în casă și experimentează un carusel palpitant al emoțiilor, în timp ce descoperi fiecare colțișor care cerșește atingerea ta creativă. Acoperișul cu siguranță a avut și zile mai bune, dar hei, încă nu plouă în casă”, i-a asigurat pe clienți agentul imobiliar Chris Hubel, care lucrează la Good Company.
o femeie din California a achiziționat trei case abandonate dintr-un sat sicilian, plătind în total doar 3,30 dolari. În multe așezări părăsite din Italia, se pun în vânzare locuințe la prețuri incredibil de reduse, cu scopul de a atrage rezidenți, conform informațiilor de pe Insider.
Când Rubia Daniels a aflat pentru prima dată de existența caselor accesibile din Italia, a simțit o atracție imediată, motiv pentru care a vrut să le vadă cu proprii săi ochi.
„Am fost atât de uimită. A fost unul dintre acele lucruri pe care trebuie să le vezi ca să te asiguri că sunt adevărate”, a declarat Daniels, stabilită în San Francisco, pentru Insider. „M-am documentat, iar în trei zile aveam biletul de avion, o mașină de închiriat, hotelul și am plecat.”
După o călătorie de zece zile în Mussomeli, un mic oraș sicilian, în iulie 2019, ea a devenit proprietara mândră a trei case aflate într-o stare avansată de degradare, pe care le-a achiziționat cu numai 1 euro, adică aproximativ 1,10 dolari, pentru fiecare locuință. Această tranzacție a fost autentificată de către o organizație specializată în vânzarea de case la prețul simbolic de un euro în Mussomeli.
Daniels, care s-a mutat de la periferia orașului Brasilia din California în urmă cu 30 de ani, a declarat că orașul italian i-a amintit de casa copilăriei sale.
„Oamenii au fost super primitori și toată lumea a vrut să bea o cafea cu mine. Agenții imobiliari m-au îmbrățișat ca pe o soră și au fost alături de mine în fiecare zi pe toată perioada cât am stat acolo”, a spus Daniels.
Nu numai că a fost fermecată de istoria bogată a orașului și a locuitorilor săi, dar i-a plăcut și ideea de a restaura o casă abandonată. „Este un concept ecologic”, a adăugat Daniels. „Trebuie să nu mai construim și să începem să remodelăm lucrurile existente pe care le avem”.
Daniels a declarat că are planuri diferite pentru fiecare dintre noile sale case.
„Vreau ca cea la care lucrez acum să fie o galerie de artă. Una dintre case o voi păstra să locuiesc în ea, iar pe cea de-a treia, care este și cel mai mare proiect al meu, vreau să o transform într-un centru de relaxare, de care să profite comunitatea”, a adăugat ea.
Citește și: Angela Similea, probleme financiare majore. Dată afară din casă, artista stă la mila prietenilor