Prognoza meteo 23 august. Val de caniculă și disconfort termic ridicat în sudul României. Unde lovesc furtunile

Valul de caniculă va persista în România. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 37 de grade. Spre seară, ploile își fac apariția la munte si în nord.
Alina Costache
22 aug. 2023, 16:19
Prognoza meteo 23 august. Val de caniculă și disconfort termic ridicat în sudul României. Unde lovesc furtunile

Prognoza meteo 23 august. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și pe arii restrânse averse și descărcări electrice în nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, mai scăzute în depresiuni, unde vor coborî spre 12…14 grade.

BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 20…22 de grade.

 

Prognoza meteo 23 august MIERCURI
Valul de căldură va persista în sud-vest, sud și în sud-est, unde va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 25 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil vijelii și grindină, dar și averse, ziua în nord, la munte, local în est, pe arii mai restrânse în centru și doar izolat în rest, iar seara și noaptea mai ales în partea centrală și în sud-est. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp. În rest, vântul va sufla slab și moderat.

BUCUREȘTI. Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul a 38 de grade, iar minima va fi de 20…22 de grade. Cerul va fi variabil, dar începând din orele serii va crește probabilitatea pentru înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse. În restul intervalului, vântul va sufla slab până la moderat.

Citește și: Noi avertizări cod portocaliu și galben de caniculă în România. Temperaturile vor depăși 40 de grade la umbră

 

Prognoza meteo 23 august JOI
Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, izolat caniculară în Câmpia Română; disconfortul termic va fi local ridicat în regiunile vestice și sudice unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate, local averse și descărcări electrice, îndeosebi în sud, centru și la munte. Izolat vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade.

BUCUREȘTI. Valorile termice, în scădere față de ziua anterioară, vor caracteriza o vreme călduroasă, dar disconfortul termic va fi în continuare ridicat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Îndeosebi ziua, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 33 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade.

Citește și: Tupeul incredibil al beizadelei drogate! Tânărul se lăuda pe internet cu ce consuma. ”O să faceți foamea cu pateu toată viața”

 

Prognoza meteo 23 august VINERI
Vremea va fi călduroasă în aproape toată țara, disconfortul termic va fi ridicat în sud-vest, sud și sud-est, iar în Câmpia Română și Câmpia de Vest local va fi caniculă; astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 36 de grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări și pe arii restrânse averse în a doua parte a zilei la munte și în Dobrogea și izolat în restul teritoriului, iar seara și noaptea în nord-vest; vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Minimele termice vor fi cuprinse între 14 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni (spre 10…11 grade în cele din Carpații Orientali), dar și ușor mai mari pe litoral.

BUCUREȘTI. Vremea va deveni din nou caniculară, cu o maximă termică de 35…36 de grade și disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări în a doua parte a zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 21 de grade, ușor mai scăzută în zona periurbană.

 

Prognoza meteo 23 august SAMBATA
Valul de căldură se va intensifica în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic se va accentua și pe arii relativ extinse va fi caniculă; temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 16 și 24 de grade, ușor mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și izolat averse în a doua parte a zilei în zonele montane, iar dimineața și din nou în cursul nopții în extremitatea de vest-nord-vest a teritoriului unde vor fi și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

BUCUREȘTI. Canicula se va intensifica, astfel că în orele după-amiezii se vor atinge în jurul a 37 de grade, determinând disconfort accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18…21 de grade.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Minerva vine cu vești fantastice pentru zodii. Trei nativi termină săptămâna în forță
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
Atenție! Apare un nou CNP
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Incident la Satu Mare: O mașină electrică a luat foc în timp ce era la încărcat
MediaFlux
TRĂDARE în INSULA IUBIRII! S-a VĂZUT TOT la TV!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!