Circ în intersecție la Obor! Pantograful unui tramvai Imperio s-a rupt în timp ce acesta se afla în mers pe linia 10

Acest eveniment a avut loc cu o zi înainte ca Valer Blidar, președintele Astra Arad, să critice mass-media din București pentru prezentarea constantă a incidentelor în care sunt implicate tramvaiele fabricate la Arad.
Irina Dumitrescu
23 aug. 2023, 13:32
Circ în intersecție la Obor! Pantograful unui tramvai Imperio s-a rupt în timp ce acesta se afla în mers pe linia 10
Circ în intersecție la Obor! Pantograful unui tramvai Imperio s-a rupt în timp ce acesta se afla în mers pe linia 10

Recent, un tramvai de tip Imperio din București a suferit un incident grav în zona Piața Obor, în care pantograful (dispozitivul de captare a energiei de pe plafon) s-a rupt în timpul mersului pe linia 10. Florin Ivan, care este președintele Asociației Profesionale a Transportatorilor (APT) și membru al Sindicatului STB, a comunicat pentru publicația Gândul că acest incident nu a avut legătură cu starea infrastructurii, ci mai degrabă cu fragilitatea pantografelor de pe tramvaiele Imperio. Conform informațiilor furnizate, acesta nu ar fi primul caz în care un pantograf se rupe la un tramvai Imperio.

Citește și: O femeie a murit după ce a fost târâtă de tramvai. Încerca să coboare scaunul rulant în care se afla fiica ei de 12 ani

Acest eveniment a avut loc cu o zi înainte ca Valer Blidar, președintele Astra Arad, să critice mass-media din București pentru prezentarea constantă a incidentelor în care sunt implicate tramvaiele fabricate la Arad. Valer Blidar a afirmat marți, în cadrul ceremoniei de prezentare a tramvaiului Imperio cu numărul 50 către Primăria Capitalei, că astfel de probleme au loc din cauza infrastructurii subdimensionate. Această perspectivă a președintelui Astra Arad este contrazisă de către Florin Ivan, liderul Asociației Profesionale a Transportatorilor.

„Un captator nu poate să cadă din cauza infrastructurii. Sunt probleme cu șinele, mari, dar nu toate incidentele sunt provocate de infrastructura proastă. Pantografele sunt, din punctul meu de vedere, destul de firave”, a spus Florin Ivan.

Conform sindicalistului de la STB, există o discrepanță semnificativă între numărul real al incidentelor în care sunt implicate tramvaiele Imperio și informațiile comunicate de Societatea de Transport București. Mai mult, se afirmă că un alt incident s-a petrecut pe data de 27 mai, când pantograful unui tramvai, vagonul 3826, s-a rupt în zona Militari, la capătul liniei.

„Zilnic sunt probleme, cu ușile, cu frânele, dar nu se spune. Președintele Astra a fost arogant când a certat presa că nu ratează incidentele cu Imperio. Dar ce ar vrea să facă presa, să le ignore?”, a mai spus Florin Ivan.

Valer Blidar a spus, la prezentarea tramvaiului Imperio cu numărul 50 produs de Astra Arad pentru Societatea de Transport București, că infrastructura ar fi cauza defecțiunilor apărute la tramvaie.

„În Bucureşti, avem anumite probleme, dar care nu se datorează tramvaielor. Infrastructura a fost modernizată acum 23 de ani și ea trebuia reparată capital la opt ani. De abia acum a început un program de repunere a infrastructurii în condiții normale. Cheltuielile noastre cu mentenanța sunt infime. Mă costă mai mult întreținerea autoturismului propriu decât mentenanța celor 50 de vagoane, până astăzi. Așa-zisele defecte care apar şi pe care le vedeți – am văzut că nu vă scapă niciunul – sunt acele opriri. Şi pentru mine este curios faptul că nu vedeți decât tramvaiele Astra că s-au oprit pe linie, cu toate că atunci când se întrerupe curentul, toate tramvaiele stau”, a afirmat Valer Blidar.

În ceea ce privește incidentul de luni, reprezentanții STB au precizat, pentru Gândul, că a avut loc din cauza infrastructurii, iar reparațiile vor fi suportate de către Societatea de Transport.

Tramvaiele fabricate de Astra Vagoane constituie o parte din lotul de 100 de unități achiziționate de Primăria Municipiului București, utilizând finanțare europeană. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 200 de milioane de euro. Modelul Imperio Metropolitan se caracterizează prin dimensiunile sale: lungimea de 36 de metri, lățimea de 2,4 metri și înălțimea de 3,6 metri. Acest vehicul, construit din oțel, are o greutate de 47 de tone și a fost conceput pentru a atinge o viteză maximă de 70 km/h. În plus, capacitatea sa este de 322 de locuri, din care 56 sunt ocupate de scaune.

Citește și: Primăria Capitalei vrea „să spargă” peste 836 milioane de euro pe tramvaie noi. Câte vehicule ar urma să fie achiziționate

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Remus Pricopie îl acuză pe Mircea Geoană de folosirea însemnelor NATO în campania electorală
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!