Sondaj CCSB: Băsescu şi Ponta cresc, Antonescu scade

Traian Băsescu crește în sondaje, Victor Ponta la fel, doar Crin Antonescu se prăbuşeşte. Aşa arată un sondaj CCSB, făcut la comanda Antena 3. PSD ar câştiga detaşat dacă duminica viitoare ar fi alegeri, în timp ce Partidul Conservator ar obţine zero la sută.
Romania TV
24 apr. 2013, 11:58
Sondaj CCSB: Băsescu şi Ponta cresc, Antonescu scade

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Parlament, acestea ar fi câştigate de USL cu 67%. PDL s-ar clasa pe locul al doilea cu 13% din voturi, urmat de PPDD cu 8%, UDMR cu 4%, PRM 2%.

Dacă luăm separat USL, cele mai multe procente în cazul în care ar candida separat, le-ar lua PSD – 38%, iar PNL – 22%. Partidul lui Dan Voiculescu, PC este cotat cu 0% din voturi.

Acelaşi sondaj arată că 30% dintre respondenţi sunt mulţumiţi de activitatea preşedintelui Traian Băsescu în cel de-al doilea mandat. De activitatea lui Victor Ponta în calitate de premier al României sunt mulţumiţi 51%, în timp ce în 47% s-au declarat nemulţumiţi.

În relaţia instituţională cu Traian Băsescu, 59% dintre români spun că Victor Ponta ar trebui să colaboreze mai mult cu șeful statului. De asemenea, 50% dintre respondenţi afirmă că în acest moment relaţia dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta este una încordată. Și procentul românilor care cred că relația dintre Ponta și Băsescu este una apropiată a crescut, ajungând de la 11% în februarie la 15% în aprilie.

Colaborarea cu politicieni corupţi ar putea fi principalul motiv ce ar duce la destrămarea USL susţin 64% dintre repondenţi, în timp ce doar 29% cred contrariul. 47% spun că un motiv care să ducă la ruperea USL ar fi numirea în funcţii a unor oameni care i-au fost loiali preşedintelui, iar 36% – atragerea de parlamentari ai PDL. 28% cred că USL poate fi destrămată din cauza colaborării cu alte partide nemembre ale USL pe subiecte punctuale.

În ceea ce priveşte numirea procurorilor la şefia DNA şi a Parchetului General, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au avut cel mai mult de câştigat din întreaga situaţie. Astfel, 33% dintre români au răspuns că Victor Ponta a avut cel mai mult de câştigat, iar 30% au apreciat că principalul câştigător este Traian Băsescu. Comparativ, 20% au afirmat că Victor Ponta a avut cel mai mult de pierdut, iar 21% dintre respondenţi au susținut că Traian Băsescu este cel care are cel mai mult de pierdut.

În schimb, perdantul întregii situaţii este preşedintele PNL Crin Antonescu. Astfel, 28% dintre respondenţi au apreciat că şeful Senatului are cel mai mult de pierdut şi doar 7% că are de câştigat, potrivit sondajul CCSB, citat de evz.ro.

Sondajul a fost realizat în perioada 5-11 aprilie pe un eşantion de 1003 persoane şi are o eroare maxim admisă de +/_3,1%.

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Vietatea care trăiește în adâncul pământului, în beznă totală. Poate supraviețui singură celor mai extreme condiții
Capital.ro
Amendă de 1.650 de lei. Rămâi fără permisul de conducere și fără certificatul de înmatriculare
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
Decizie finală! Ce se întâmplă cu taxele în 2025
Adevarul
E Budapesta peste București? Un vlogger celebru dă verdictul. „Sunt șocat de ceea ce văd, priviți câtă nesimțire aici” VIDEO
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
Schimbare fără precedent la WhatsApp. Ce utilizatori vor fi afectați
Ego.ro
O BIJUTERIE NEȘTIUTĂ a României. Acest castel ASCUNDE multe legende și povești incredibile!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Florin Salam, primele declarații după ce Roxana Dobre și-a luat copiii și s-a mutat la mama ei: 'N-are rost!'
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Cine este iubita lui David Popovici. Tânăra a izbucnit în lacrimi după ce înotătorul a obținut aurul olimpic la proba de 200 metri liber
Capital.ro
Românii cu buletin au fost avertizați. Vor ști totul despre tine. Este capcană chiar în lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Armata rusă revendică ocuparea localității Leninskoe în provincia Donețk
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind ADERAREA la SCHENGEN! AUSTRIA a ANUNȚAT!
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?