Mihaela Bilic, unul dintre cei mai renumiți experți în nutriție din România, a dezvăluit care este un aliment total nepotrivit pentru a fi inclus în salată. Acest aliment este bogat în grăsimi și calorii, ceea ce îl face o opțiune inadecvată pentru cei interesați să slăbească sau să își mențină greutatea.
În sezonul cald, salatele se numără printre cele mai rapide opțiuni culinare, oferind prospețime și aport de nutrienți. Medicul nutriționist a oferit câteva sfaturi importante în ceea ce privește alimentele cu conținut ridicat de grăsimi, și susține că brânza nu este deloc potrivită pentru persoanele care doresc să își mențină greutatea.
Se pare că adăugarea brânzei în salată ar putea compromite eforturile de dietă, mai ales atunci când brânza este cumpărată din comerț, deoarece compoziția exactă nu este cunoscută. Prin urmare, chiar dacă brânza este apetisantă, nu este recomandat să o includem în salată.
„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță.
Brânza este un fel de superlapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru”, a spus Mihaela Bilic, notează spynews.ro.
Potrivit Mihaelei Bilic, alimente precum uleiul de floarea-soarelui, uleiul de măsline îngraşă mai mult decât untul, untura sau grăsimea din peşte.
”Un gram de grăsime are tot 9 calorii, indiferent dacă provine din ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline, grăsime de pește, unt sau untură. Aportul caloric este identic, însă efectele asupra siluetei sunt diferite! Care este mecanismul prin care ne îngrășăm? Kilogramele în plus sunt rezultatul multiplicării celulelor grase (adipocite) pe fondul unui consum excesiv de calorii care provin din grăsime și/sau carbohidrați. Cercetările recente arată că acizii grași din alimente au efecte diferite în stimularea adipogenezei, adică a producției de celule care acumulează grăsime de rezervă”, spune Mihaela Bilic.