Alexandru Rafila, în alertă, după explozia de la Crevedia. ”Dacă nu vor fi locuri în spitalele pentru arși victimele vor fi transferate imediat în străinătate”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat sâmbătă seară că autoritățile sunt în alertă, după explozia care a avut loc la un depozit GPL din Crevedia. Oficialul a subliniat că Ministerul Sănătății ia în calcul varianta trimiterii victimelor cu arsuri în străinătate.
Alina Costache
26 aug. 2023, 21:13
Alexandru Rafila, în alertă, după explozia de la Crevedia. ”Dacă nu vor fi locuri în spitalele pentru arși victimele vor fi transferate imediat în străinătate”
Alexandru Rafila, în alertă, după explozia de la Crevedia.

Alexandru Rafila, în alertă, după explozia de la Crevedia. Ministrul Sănătății a anunțat că în aceste momente nu există un bilanț concret al victimelor exploziei din Crevedia pentru că situația este în plină desfășurare.

Citește și Explozie catastrofală la o stație GPL din Crevedia! Doi oameni au murit și cel puțin 16 sunt răniți. A fost activat Planul Roșu de Intervenție| VIDEO

Alexandru Rafila, în alertă, după explozia de la Crevedia

Alexandru Rafila a ținut să precizeze că dacă nu vor fi locuri în spitalele pentru arși victimele tragediei din depozitul GPL vor fi transferate imediat în străinătate.

”Situația este în desfășurare. Există și decese, nu vă pot confirma dacă unul sau două în momentul de față. Există circa opt victime cu arsuri în grade diferite, una dintre ele cu arsuri extinse este la Spitalul de Arși, celelalte sunt îndrumate către spitalele care au secții de arși, respectiv Floreasca și Bagdasar. De asemenea, am constituit un grup de lucru de urgență la nivelul ministerului, și celelalte spitale care au secții de chirurgie plastică vor îngriji pacienții dacă numărul lor va fi mai mare (…) Examinăm și vom lua rapid o decizie dacă este nevoie să transferăm în străinătate unii dintre pacienți, fiindcă în cazul în care la spitalele din București este cumva depășită capacitatea de intervenție, având în vedere că existau deja multe persoane internate cu arsuri și nu cred că este timp de pierdut vreun minut să nu acordăm asistență acestor oameni ”, a declarat ministrul Sănătății, la Digi24.

Cât despre numărul de locuri disponibile în cele două mari spitale menționate, ministrul Sănătății a declarat că în aceste momente sunt două locuri la Spitalul Bagdasar Arseni și două la Spitalul Floreasca.

„În momentul de față, avem două locuri la Bagdasar, este un pacient care va fi îngrijit la UPU, și la Floreasca este o situație asemănătoare, suntem în legătură cu managerii de acolo și încercăm, oricum, chiar dacă nu sunt suficiente locuri în secțiile specializate, ei vor rămâne în UPU pentru acordarea primelor îngrijiri, iar dacă condițiile de internare nu permit, dacă nu vor fi locuri în unitățile specializate pentru arși, ei vor fi transferați în cel mai scurt timp în străinătate”, a mai spus Rafila.

Citește și Explozie în apropierea digului din fața hotelului Forum din Costinești. O mină marină ar fi explodat în apă. O a doua mină a fost depistată în apropiere

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Două treimi din cetățenii UE îngrijorați de securitatea Uniunii Europene, relevă un sondaj
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!