Moartea lui Evgheni Prigojin a fost confirmată de expertiza genetică

Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari ruşi Wagner, se află pe lista pasagerilor avionului prăbuşit în Rusia.
Filip Stan
27 aug. 2023, 14:26
Moartea lui Evgheni Prigojin a fost confirmată de expertiza genetică
Cine a fost Evgheni Prigojin, omul care a întors armele împotriva lui Putin!

Moartea şefului grupării paramilitare ruse Evgheni Prigojin a fost confirmată duminică, în urma unor analize genetice a cadavrelor găsite după prăbuşirea unui avion miercuri, anunţă autorităţile ruse, relatează BBC News.

În urma unor „expertize genetice moleculare”, s-a stabilit că identităţile celor zece victime ale căror trupuri au fost găsite după prăbuşirea avionului „corespund listei” de pasageri şi de membri ai echipajului, printre care figura Prigojin, şeful grupului paramilitar rus Wagner, a anunţat Comitetul de Anchetă într-un comunicat.

Război în Ucraina. Au sunat iar sirenele la Kiev, atac neaşteptat al Rusiei. Reacţia lui Zelenski
Anchetatorii nu au spus deocamdată nimic despre pistele examinate, neevocând nici teza accidentului, nici pe cea a unei bombe, a unei rachete sol-ar sau a unei erori de pilotaj.

Avionul privat care-l transporta pe Prigojin şi garda sa apropiată s-a prăbuşit miercuri la sfârşitul după-amiezii în regiunea Tver, la nord-vest de Moscova.

De la presupusa moarte a lui Prigojin în acest accident aviatic au apărut speculaţii privind o posibilă implicare a Kremlinului în prăbuşirea avionului privat care efectua o cursă Moscova-Sankt Petersburg. La Washington, Paris, Berlin sau Kiev, înalţi responsabili au dat de înţeles că suspiciunile lor să îndreaptă direct spre Kremlin.

Putin, mesaj de condoleanţe după tragedia aviatică a grupui Wagner: „Prigojin a fost un om de afaceri talentat”. Noi imagini din satelit cu impactul
Aceste afirmaţii au fost negate de către purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, care le-a calificat drept o „minciună absolută”.

Prigojin a condus în iunie o rebeliune a mercenarilor Wagner împotriva conducerii militare ruse, însă în urma unei intervenţii a preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko şi-a oprit după câteva ore subordonaţii care se îndreptau spre Moscova.

Agenţia rusă de transport aerian Rossaviatsia a confirmat, săptămâna aceasta, prezenţa lui Evgheni Prigojin la bordul unui avion privat de tip Embraer Legacy, care efectua un zbor de la Moscova la Sankt Petersburg.
În total, tei membri ai echipajului şi şapte pasageri erau prezenţi în avion. Mâna dreaptă a lui Evgheni Prigojin, Dmitri Utkin, un fost ofiţer din cadrul unei unităţi speciale a serviciilor militare de informaţii (GRU) şi comandantul operaţional al Wagner se află, la rândul său, între victme.

Această prăbuşire a avut loc la două luni după o rebeliune efemeră a lui Evgheni Prigojin, la 23-24 iunie, care a condus imediat la suspiciuni cu privire la un asasinat orchestrat la vârful puterii ruse.

Însă anchetatorii nu au spus nimic, pentru moment, despre pistele pe care le examinează şi nu evocat nici teza unuiaccident şi nici a unei bombe, a unei rachete de tip sp-aer sau a unei erori de pilotaj.

La Washington, Paris, Berlin sau Kiev, oficiali de rang înalt au dat de înţeles că suspectează în mod direct Kremlinul.

Kremlinul a dezminţit că a ordonat o asasinare a lui Evgheni Prigojin şi a respins drept ”speciulaţii” şi ”minciuni absolute” aceste acuzaţii.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!